Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie byłem dziś w Lidlu wymienić skrzypiące okularki, miałem czas połazić i rozejrzeć się i na jakiejś zapyziałej półce obok plandek, klapek itp. znalazłem to:

Czy to jest ten mityczny Cratoni Zethos? Temat kasków nie jest mi specjalnie bliski, ten na obwodzie pasuje, ale pomiędzy głową a sklepieniem jest przerwa 0,5 - 1cm. Jest za mały czy tak ma być?

post-165078-0-03470500-1373735618_thumb.jpg

@@BikerLight,

kurcze flak, dziwna sprawa bo ja mimo mikrego wzrostu czerepu nie mam najmniejszego a rozmiar S/M wydaje mi się nawet ciut za duży (chociaż po wyregulowaniu pasków leży jak ulał) bo kask na mojej głowie wygląda jakby mi kto połówkę gigantycznego orzecha włoskiego założył na łeb... a może to ten kask ma jakiś dziwny "krój" bardziej turystyczny.  

To: http://allegro.pl/si...3366009259.html jest dobre do pokazania, bo widać układ prętów mocujących - jeśli idą tak jak w nim w górę pod skosem od strony tyłu siodełka,uchwyt montuje się na tej części pod skosem i zapięcie automatycznie układa się pod tym samym kątem, unosząc całość w górę. Innymi słowy - nadaje się do 90% siodełek sportowych.

Nie. U mnie (i pewnie w wielu innych siodełkach), gdy damy uchwyt na skos, to nie ma już opcji założenia torebki. Po prostu tył siodełka blokuje.

Przetestowałem buty z lidla. Na początku troszkę dziwnie, ale po kilku km już same plusy. Lżejsze, przewiewne, jakoś całkowicie inaczej się w nich czuje.

@,

jest dokłądnie odwrotnie o czym jeden z użytkowników a także ja wcześniej pisaliśmy.

Tu nie chodzi o różnicę w tętnie. Tutaj chodzi o to jak wysokie masz tętno po odpoczynku 5 min czyli jak szybko obniża Ci się tętno i w tym przypadku 1=najlepiej, 6= najgorzej. To jest niemiecka skala ocen odwrotna do naszej.

Sprawdziłeś to? Według  mnie byłoby to bez sensu, bo praktycznie każdemu człowiekowi w ciągu 5 minut odpoczynku spadnie tętno poniżej 100 uderzeń czyli na ten "najlepszy" poziom 1.

...

Jednak polskie Lidly są "dyskryminowane". U Niemaszków od dzisiaj 8 wersji kapcia, u nas połowa tego

http://www.lidl.de/de/NICHTS-kann-Dich-stoppen-ab-11-07

Rowerowych dupereli też mieli więcej.

Dokładnie. U nas nie ma wszystkiego co w innych krajach. Dla przykładu wrzucę  z irlandzkiego lidla linka

http://www.lidl.ie/cps/rde/xchg/lidl_ri_ie/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=32809

Mieli nawet w sprzedaży buty rowerowe kmompatybilne z SPD

@

Nie, nie każdy zejdzie poniżej 100ud w ciągu 5 minut jeśli trenuje bieganie, gwarantuje Ci to. nie mówimy tutaj o emerycko-wycieczkowej przejażdżce na rowerze.

No a wyobraź sobie teraz człowieka z maksymalnym tętnem rzędu 193 ud/min (moje HRmax). Przypuśćmy, że robię trening w I zakresie czyli moje tętno utrzymuje się na poziomie nie przekraczającym 158 ud/min (i to jest mega leciutki trening), żeby uzyskać 130 ud/min różnicy musiałbym zejść do poziomu 28 ud/min gdzie moje spoczynkowe jest równe 47-48 uderzeń na minutę. Nawet jeśli bym robił trening 100% HRmax czyli 192 to przy róznicy 130 powinienem zejść do 68 ud/min! Niemożliwe nawet dla bardzo wytrenowanych zawodników. Pomijam już fakt, że z HRmax treningu się nie robi, co najwyżej III zakres, maksymalnie około 92% HRmax. Zatem jest dokładnie tak napisałem. 1=najlepiej, 6=najgorzej.

W moim garminie jest podobna opcja i działa na tej samej zasadzie,

Jeśli chcesz się sam przekonać i jesteś niebiegającym człowiekiem to wystarczy, że spróbujesz pobiec sobie bez przerwy 5 minut a Twoje tętno poniżej 130 (nie mówiąc o 100 ud/min) będzie spadać nie 5 a 10 minut albo i dłużej ;)

Zwracam honor, mój błąd :) Brałem taką opcję pod uwagę, ale wydawało się to jakieś bez logiki, bo nie było wspomniane z jakiego tętna ma się zejść, aby określić ten stopień wydolności. Pojechałem przed chwilą rowerem 4km, dobiłem do 175ud i w ciągu 5 minut zleciało mi do 73 i LEVEL 1, więc masz rację.

siemalysy nie każda oferta w danym kraju zawiera to samo, wcale nie oznacza to że jesteśmy dyskryminowani. Przypominam, że i u nas buty spd były, ale wzięcia nie miały. Może się w kolejnej pojawią, bądź ostatniej ofercie rowerowej.

Ja również wczoraj kupiłem okulary, buty i pompkę. Kilka dni wcześniej kupiłem koszulkę i licznik, chciałem kupić też plecak ale już nie było :(  Ogólnie jak za takie pieniądze to ze wszystkiego jestem zadowolony :D

Zmodowałem trochę kask usuwając dwie boczne gąbki i rzepy na których się trzymały i jest git. Mój czerep ma 58 w obwodzie, rozmiarówka kasku 54-59, czyli na styk. Szkoda że nie było rozmiaru L/XL, pewnie nie musiałbym kombinować. Tego paska pod brodą to trochę jest :laugh:. Za kaskę którą dałem wypasik.

@@BikerLight,

kurcze flak, dziwna sprawa bo ja mimo mikrego wzrostu czerepu nie mam najmniejszego a rozmiar S/M wydaje mi się nawet ciut za duży (chociaż po wyregulowaniu pasków leży jak ulał) bo kask na mojej głowie wygląda jakby mi kto połówkę gigantycznego orzecha włoskiego założył na łeb... a może to ten kask ma jakiś dziwny "krój" bardziej turystyczny.  

Gdzieś w międzyczasie czytałem że Zethos jest trochę wybredny jeśli chodzi o typy głów i są kłopoty z dopasowaniem.

U mnie w Lidlu są jeszcze okulary "wszystkie kolory oprawek" pulsometry,rękawiczki,liczniki.plecaki,torby podsiodłowe 2 rodzaje. Jakby ktoś chciał to piszcie

Ja bylbym chetny na torbe,plecak i licznik o ile sa bezprzewodowe.

Jak mozemy zgrac biznes?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Zakupilem rowniez "super" torbe podsiodlowa i dzis ja ide zwrocic. rozpoczalem poniedzialek od zgubienia lampki tylnej, odrobiny kasy i prawie zgubilem komorke.

Po przejeachaniu kilku km, czekajac na swiatlach wypadlo troche drobych na ulice (wtf) zagladam do torebki, swiatelka nie ma (juz gul skoczyl), patrze ze dziadostwo sie rozsunelo delikatnie, zagladam do srodka - telefonu oraz drobniakow tez :|.

W calym niesczesciu mialem tyle szczescia ze znalazlem telefon, wrocilem sie i lezal zablocony kolo kraweznika, ale podroz do pracy wydluzyla mi sie ponad 2x.

Nie polecam tego szajsu, dodatkowo po zamontowaniu ta torba jest skierowana otworem w dol ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...