Mati1304 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Dobrze, że nagrałeś. Robię identycznie Przy okazji pozdrawiam kolegę z okolic Pozdrawiam również Mam pytanie do użytkowników pulsometru. Patrzył ktoś stopień wydolności? O co w tym chodzi? jak mam 1 to jestem do kitu czy dobrze? To jest różnica między takim po zakończeniu treningu a takim po 5 min odpoczynku, dobrze rozumuję? Jest to różnica pulsu między tym zaraz po treningu, a tym po 5 minutach odpoczynku. Im wyższy poziom (level) tym lepiej, najwyższy (6) to różnica powyżej 130. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jedna ciekawostka odnośnie pompki z lidla z tegorocznego rzutu, chociaż pewnie ameryki nie odkryłem. Wcześniej pisałem o problemach z nią i jednak wszystko robiłem dobrze, ale... jeśli chcemy napompować całkowitego kapcia, flaka, lub po prostu dętkę, żeby ją sprawdzić, to musimy zrobić jeden myk. Zatkać dany otwór palcem i pompować chwile. Wtedy dopiero pompka się "przestawi" i można pompować puste dętki. Inaczej nie pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 przydałby się jakiś komentarz do obrazu bo to, że naciskasz niewiele wnosi, powinieneś powiedzieć gdzie i jak naciskasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Za bardzo nie ma co opisywać, po prostu odgina się lekko oprawki w przeciwną stronę i wciska lub wyciąga, dlatego w tym poście z linkiem wspomniałem o tym lekkim odgięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 żeby doprecyzować i żeby było wszystko jasne. odginasz nosek lewo/prawo czy góra/dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1grzecho Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 jakby ktoś chciał okulary z lidla to mam jedną sztuke na zbyciu. zakupiłem dwie pary, jedną dla mojej dziewczyny ale ona ich nie potrzebuje. jakby co to prosze pisać. moge wysłać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golden Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 W Krakowie na strusia jest jeszcze dużo pulsometrów i liczników (po 10 albo i więcej), pompek rowerowych też jest jeszcze bardo dużo, okularów jest jeszcze większość kolorów poza bordowym (czerwonym?), mniej więcej po 5-10 z każdego koloru, część nawet nie rozpakowana. Skarpetek funkcyjnych zostało mało, głównie czarnych po 1-2 pary z każdego rozmiaru. 2-3 różowe damskie koszulki, 1 czerwona i 2 żółte męskie (wszystkie koszulki były rozpakowane i rzucone luzem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Za bardzo nie ma co opisywać, po prostu odgina się lekko oprawki w przeciwną stronę i wciska lub wyciąga, dlatego w tym poście z linkiem wspomniałem o tym lekkim odgięciu. Odginasz w kierunku drugiego noska, czyli w lewo lub w prawo, tak aby powiększyć otwór w którym siedzi szkiełko. Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Okulary są ok ,mam białe i powiem że za takie pieniądze było warto ,żółte szkła przy obecnej pogodzie wymiatają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stix Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Mam dwie pary tych okularów i wydaje mi się, że szkla wymienia sie latwiej w tych bez noska. W tych z noskiem szkła jako tako wychodzą lecz ciężko je wsadzić poprawnie natomiast w tych bez wymieniam szkła bez problemu. Nie wiem może to mała wada fabryczna Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 @up No to ja kurde nie wiem. Mi tam za pierwszym razem nie chciały wyjść, ale teraz chodzą leciutko, wystarczy pociągnąć. Przy czym siedzą pewnie jak się je wciśnie tak żeby kliknęły. Ja nie wiem, może trafiłem taki świetny egzemplarz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 w Łodzi pulsometrów jest cała masa, tak samo okulary. Został też jeden stojak, gdyby ktoś potrzebował . Czy u kogoś zostały jeszcze plecaki rowerowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stix Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 @up No to ja kurde nie wiem. Mi tam za pierwszym razem nie chciały wyjść, ale teraz chodzą leciutko, wystarczy pociągnąć. Przy czym siedzą pewnie jak się je wciśnie tak żeby kliknęły. Ja nie wiem, może trafiłem taki świetny egzemplarz ? W moich wchodzi albo jedna albo druga strona szkła a jeśli cudem uda mi się je poprawnie wcisnąć do kliknięcia to zaraz odbijają i trzeba zaczynać od nowa Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 ja mam 1 parę tych okularów i 2 pary firmy PRO(Shimano), które są prawie identyczne. We wszystkich szkła wymienia się w identyczny sposób i bez problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rado52 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 to ja z innej beczki : czy ma ktoś bukłak z Tesco ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Jestem właśnie po godzinnym testowaniu pulsometru: jest świetny, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę. Jak pisałem wcześniej, nie ma żadnych nierealnych skoków pulsu, opaska dobrze reaguje na zmiany pulsu. Wyświetlane wartości są bardzo dobrze widoczne, nie trzeba machać głową żeby wszystko zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 @, Jest to różnica pulsu między tym zaraz po treningu, a tym po 5 minutach odpoczynku. Im wyższy poziom (level) tym lepiej, najwyższy (6) to różnica powyżej 130. jest dokłądnie odwrotnie o czym jeden z użytkowników a także ja wcześniej pisaliśmy. Tu nie chodzi o różnicę w tętnie. Tutaj chodzi o to jak wysokie masz tętno po odpoczynku 5 min czyli jak szybko obniża Ci się tętno i w tym przypadku 1=najlepiej, 6= najgorzej. To jest niemiecka skala ocen odwrotna do naszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Kurcze, te torebki z lidla (te większe) to faktycznie mają do kitu zaczep. Kiedyś kombinowałem z tym, żeby nie opadała, ale odpuściłem. Dzisiaj do walki powróciłem... Dopiero zaczepienie jej w pewnym sensie na stałe, rozwiązało problem. Zrobiłem nacięcie w plastikowej, tylnej części siodła i tam idealnie wszedł ten płaski plastik, który jest przymocowany nitami do torebki. Siedzi idealnie wysoko i nie opada... Żadne podkładanie gumy pod te zaciski skręcane imbusem, czy ich obracanie, nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dziś zrobiłem z DUŻĄ torebką 70 km i wszystko OK - zamki się nie odpinają a zaczep trzyma. Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ponawiam pytanie: Czy u kogoś zostały jeszcze plecaki rowerowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzi Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ta długa sakwa poprostu nie jest pod każdze siodełko. To: http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-c2-genuine-gel-czarne-i3366009259.html jest dobre do pokazania, bo widać układ prętów mocujących - jeśli idą tak jak w nim w górę pod skosem od strony tyłu siodełka,uchwyt montuje się na tej części pod skosem i zapięcie automatycznie układa się pod tym samym kątem, unosząc całość w górę. Innymi słowy - nadaje się do 90% siodełek sportowych. W siodełkach turystycznych z reguły jest inna budowa - pręty kończą się wcześniej i zamiast skosów są sprężyny czy inne amortyzatory jak np tu: http://www.alerower.pl/galerie/s/siodelko-rowerowe-selle_3693.jpg W takim przypadku trzeba się już nakombiniwać. A jeśli ktoś ma typ pierwszy i sakwa mu opada, wystarczy przesunąć uchwyt na ten skos, do czego czasem być może trzeba też przesunąć siodełko do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ja dzis kupujac salate do obioadu w Lidlu dorzucilem do koszyka licznik . Pierwszy test i wyglada obiecujaco, bylem przekonany ze to jest najprostrza opcja z kabelkiem a tu bezprzewodowy, z podswietlaniem . Sprawdzilem z endomondo i predkosci sa OK. Dystans wyszedl odrobine dluzszy ale moj tel lapal fixa chyba przez zachmurzenie chwilke i na mapie widze ze wszystko poprawnie. Ogolnie w tej cenie wyglada ze bomba. [edit] A tylko jedna rzecz - na mostku dziada nie zamontowalem bo ma tak dziwne katy widzenia ze musialem przelozyc na kierownice bo niewiele by sie dalo zobaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 tak montaż na mostku o wysokim wzniosie jest średnio efektywny ze względu na słabe kąty matrycy aczkolwiek moja żona ma go zamocowanego w tym miejscu i nie narzeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 No to juz kwestia gustu, ale warto najpierw przylozyc i spojrzec bo pozniej ciezko jest te zaciski odczepic. Na moim mostku i przy moim wzroku ledwo cokolwiek widzialem to przelozylem na kierownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 mogli zamiast zipów dać gumowe o-ringi i byłoby cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.