Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że nagrałeś. Robię identycznie ;)

Przy okazji pozdrawiam kolegę z okolic ;)

Pozdrawiam również :)

Mam pytanie do użytkowników pulsometru. Patrzył ktoś stopień wydolności? O co w tym chodzi? jak mam 1 to jestem do kitu czy dobrze? To jest różnica między takim po zakończeniu treningu a takim po 5 min odpoczynku, dobrze rozumuję?

Jest to różnica pulsu między tym zaraz po treningu, a tym po 5 minutach odpoczynku. Im wyższy poziom (level) tym lepiej, najwyższy (6) to różnica powyżej 130.

Jedna ciekawostka odnośnie pompki z lidla z tegorocznego rzutu, chociaż pewnie ameryki nie odkryłem.

Wcześniej pisałem o problemach z nią i jednak wszystko robiłem dobrze, ale... jeśli chcemy napompować całkowitego kapcia, flaka, lub po prostu dętkę, żeby ją sprawdzić, to musimy zrobić jeden myk.

Zatkać dany otwór palcem i pompować chwile. Wtedy dopiero pompka się "przestawi" i można pompować puste dętki. Inaczej nie pójdzie ;)

W Krakowie na strusia jest jeszcze dużo pulsometrów i liczników (po 10 albo i więcej), pompek rowerowych też jest jeszcze bardo dużo, okularów jest jeszcze większość kolorów poza bordowym (czerwonym?), mniej więcej po 5-10 z każdego koloru, część nawet nie rozpakowana. Skarpetek funkcyjnych zostało mało, głównie czarnych po 1-2 pary z każdego rozmiaru. 2-3 różowe damskie koszulki, 1 czerwona i 2 żółte męskie (wszystkie koszulki były rozpakowane i rzucone luzem).

Za bardzo nie ma co opisywać, po prostu odgina się lekko oprawki w przeciwną stronę i wciska lub wyciąga, dlatego w tym poście z linkiem wspomniałem o tym lekkim odgięciu.

Odginasz w kierunku drugiego noska, czyli w lewo lub w prawo, tak aby powiększyć otwór w którym siedzi szkiełko.

Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2

Mam dwie pary tych okularów i wydaje mi się, że szkla wymienia sie latwiej w tych bez noska. W tych z noskiem szkła jako tako wychodzą lecz ciężko je wsadzić poprawnie natomiast w tych bez wymieniam szkła bez problemu. Nie wiem może to mała wada fabryczna :P

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

@up

No to ja kurde nie wiem. Mi tam za pierwszym razem nie chciały wyjść, ale teraz chodzą leciutko, wystarczy pociągnąć. Przy czym siedzą pewnie jak się je wciśnie tak żeby kliknęły.

Ja nie wiem, może trafiłem taki świetny egzemplarz ? :teehee:

W moich wchodzi albo jedna albo druga strona szkła a jeśli cudem uda mi się je poprawnie wcisnąć do kliknięcia to zaraz odbijają i trzeba zaczynać od nowa

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Jestem właśnie po godzinnym testowaniu pulsometru: jest świetny, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę. Jak pisałem wcześniej, nie ma żadnych nierealnych skoków pulsu, opaska dobrze reaguje na zmiany pulsu. Wyświetlane wartości są bardzo dobrze widoczne, nie trzeba machać głową żeby wszystko zobaczyć.

@,

Jest to różnica pulsu między tym zaraz po treningu, a tym po 5 minutach odpoczynku. Im wyższy poziom (level) tym lepiej, najwyższy (6) to różnica powyżej 130.

jest dokłądnie odwrotnie o czym jeden z użytkowników a także ja wcześniej pisaliśmy.

Tu nie chodzi o różnicę w tętnie. Tutaj chodzi o to jak wysokie masz tętno po odpoczynku 5 min czyli jak szybko obniża Ci się tętno i w tym przypadku 1=najlepiej, 6= najgorzej. To jest niemiecka skala ocen odwrotna do naszej.

Kurcze, te torebki z lidla (te większe) to faktycznie mają do kitu zaczep. Kiedyś kombinowałem z tym, żeby nie opadała, ale odpuściłem. Dzisiaj do walki powróciłem...

Dopiero zaczepienie jej w pewnym sensie na stałe, rozwiązało problem. Zrobiłem nacięcie w plastikowej, tylnej części siodła i tam idealnie wszedł ten płaski plastik, który jest przymocowany nitami do torebki. Siedzi idealnie wysoko i nie opada...

Żadne podkładanie gumy pod te zaciski skręcane imbusem, czy ich obracanie, nic nie dało.

Ta długa sakwa poprostu nie jest pod każdze siodełko.

To: http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-c2-genuine-gel-czarne-i3366009259.html  jest dobre do pokazania, bo widać układ prętów mocujących - jeśli idą tak jak w nim w górę pod skosem od strony tyłu siodełka,uchwyt montuje się na tej części pod skosem i zapięcie automatycznie układa się pod tym samym kątem, unosząc całość w górę. Innymi słowy - nadaje się do 90% siodełek sportowych.

W siodełkach turystycznych z reguły jest inna budowa - pręty kończą się wcześniej i zamiast skosów są sprężyny czy inne amortyzatory jak np tu: http://www.alerower.pl/galerie/s/siodelko-rowerowe-selle_3693.jpg    W takim przypadku trzeba się już nakombiniwać. A jeśli ktoś ma typ pierwszy i sakwa mu opada, wystarczy przesunąć uchwyt na ten skos, do czego czasem być może trzeba też przesunąć siodełko do przodu. 

Ja dzis kupujac salate do obioadu w Lidlu dorzucilem do koszyka licznik  :033:

Pierwszy test i wyglada obiecujaco, bylem przekonany ze to jest najprostrza opcja z kabelkiem a tu bezprzewodowy, z podswietlaniem :D

Sprawdzilem z endomondo i predkosci sa OK. Dystans wyszedl odrobine dluzszy ale moj tel lapal fixa chyba przez zachmurzenie chwilke i na mapie widze ze wszystko poprawnie.

Ogolnie w tej cenie wyglada ze bomba.

[edit]

A tylko jedna rzecz - na mostku dziada nie zamontowalem bo ma tak dziwne katy widzenia ze musialem przelozyc na kierownice bo niewiele by sie dalo zobaczyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...