konop90 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Damn, jak wyciągnąć te szkła? To ja doradzę Robie to tak że chwytam za ten plasik przy noskach i ciągniesz do siebie(czytaj w dół) przy tej części szkieł. Tam są takie małe rowki i z nich musisz wyjąć szkiełka. Krótko mówiąc krótko trzeba użyc siły ale być delikatnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kilka razy i dojdziecie do wprawy. Byle wyciągać od strony nosków i trzymać w tym miejscu, a nie kurcze 4cm dalej, bo pęknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dobra skusiłem się na te okulary dla bezbarwnych szkiełek na wieczorowe przejażdżki, wyjęcie szkiełek nie jest problemem ale kuźwa jak zamontować szkiełka, to jest zagwozdka. wkładam pierwej szkiełko od zewnętrzej strony oprawki i próbuję wcisnąć je przy nosku, z prawym szkiełkiem jakoś poszło ale drugie ni chu-chu a boję się, że je połamię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Musisz dopilnować, żeby siedziało w tej "szynie" na całej długości. Nie raz oprawka się lekko wygina i nie wchodzi równo, blokuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja już ogarnąłem okulary: przy wyciąganiu pierwszy raz trzeba je trochę "rozruszać", potem już będzie lepiej. Szkła wkładamy najpierw od zewnętrznej strony, potem wciskamy do góry całe szkło, naciskając od dołu w stronę oprawek(ja robię tak: palcami trzymam oprawki, a szkło wciskam wewnętrzną stroną dłoni). Co do pulsometru: nie sprawdzałem na rowerze, ale pokazuje wartości realne, brak skoków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkon81 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Uprzedzenia, bo? Bo "decathlon" to jakaś marka? 100zł, to nie 65zł, pamiętaj o tym. Ogólnie pojechałem po te buty, zmokłem jak cholera Rozmiar noszę 44, a przymierzanie zacząłem od 42 i jednak wziąłem 43. Rozmiar 44 już troszkę za luźny był, mam chudą stopę. Ogólnie wrażenie niesamowite. To pierwsze takie moje sportowe obuwie i muszę powiedzieć, że jest mega zadowolony jak za tą cenę. Lekkie, podeszwa sztywna, nie ślizga się, wygodne są nieziemsko. Wkładka wyciągana na plus. W Strzegomskim Lidlu jest butów masa, nie było za bardzo zainteresowania. Co do chińszczyzny - kompletnie się nie zgodze. Nie śmierdzą, są dobrze wykonane, wszystko jest dopasowane i na swoim miejscu. A, jeszcze jedno. Wydaje mi się, że modele różnią się nie tylko kolorem, ale odrobinę także budową. Zielone już były inne niż niebieskie. Te drugie lepiej mi przypasowały. Jakbym miał wybierać to wolałbym Decathlonowe Ekiden 50. Te Lidlowe kuszą kolorkami i jakimiś usztywniaczami, a sztywna ;podeszwa w mojej opinii to akurat duży minus. Każda stopa jest inna więc każdemu przypasuje co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 @@Kiciok, punkt dla Ciebie @@matkon81, mój człowiek w parlamencie! dokładnie kilka postów wcześniej pisałem to samo jak dla mnie buty lidlowe do bieganie nie nadają się wcale ale ja w bucie biegowym szukam zupełnie, zupełnie czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 @@matkon81, Nie mam blisko Decathlonu, a już nigdy nie kupię butów wysyłkowo. Kupiłem trekkingowe i dziękuje... Po drugie po ostatnim bialym obuwiu (jakieś mcarthura) dziękuje, ale jednak nie. Kilka wycieczek i będą szare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Tak, kolor to niezaprzeczalny minus Ekidenów ale rekompensują to z nawiązką poprzez ich lekkość, przewiewność, elastyczność podeszwy, dość niewielką amortyzację pod piętą, brak jakichkolwiek systemów amortyzacji poza pianką EVA oraz w miarę miękkim zapiętkiem O podatności na tunning już nie wspomnę, but niemalże idealny... gdyby nie kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 A propos. Ważył ktoś tegoroczne buty z lidla? Lub zna ich wagę? Ciekaw jestem ile ważą, bo IMHO są bardzo lekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkon81 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 A propos. Ważył ktoś tegoroczne buty z lidla? Lub zna ich wagę? Ciekaw jestem ile ważą, bo IMHO są bardzo lekkie. Na "oko" zapewne 300g w górę - nie sądzę żeby zeszli nisko wkładając plastiki itp. Jakbyś wziął w rękę moje Merrelle to byś się przeraził a w świecie biegaczy minimalistycznych nawet one uznawane są za but przejściowy. Waga Merrella 180 gramów w rozmiarze 45, a wcześniejsze z wszystkim systemami Asics Nimbus 385 gramów też w rozmiarze 45. Jednak polskie Lidly są "dyskryminowane". U Niemaszków od dzisiaj 8 wersji kapcia, u nas połowa tego http://www.lidl.de/de/NICHTS-kann-Dich-stoppen-ab-11-07 Rowerowych dupereli też mieli więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Myślisz, że taki amator jak ja, poczuje róznice między 200 a 300 gram? Dotychczas jeździłem w nike'ach, które wg. katalogu ważą ponad 650g, to jest różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkon81 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Myślisz, że taki amator jak ja, poczuje róznice między 200 a 300 gram? Dotychczas jeździłem w nike'ach, które wg. katalogu ważą ponad 650g, to jest różnica Jeśli wziąłeś je na rower a nie do biegania to nie ma znaczenia czy 200 czy 300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Myślisz, że taki amator jak ja, poczuje róznice między 200 a 300 gram? W bieganiu 100g to jest ogromna różnica odczuwalna nawet dla niedzielnego biegacza Ekideny np ważą coś koło 256-260g jesli dobrze pamiętam (nei chce mi się ich teraz ważyć) natomiast moje startówki Faas 300 około 200g, prawie minimalistyczne NB MT330 (but trailowy) coś koło 210g czyli różnica między tymi dwoma butami a ekidenami to jakieś 50-60g, niby niewiele a na nodze czuje się to momentalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smyq90 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Chciałem obejrzeć te słynne koszulki rowerowe z Lidla wybrałem się tam rowerkiem a tu lipa pusto same opakowania zostały ;/ Pojechałem do innego podobnie z tym, że została jedna już taka wymiętoszona. Mam nadzieje, że okażą się słabe bo będę żałował, że nie pojechałem z rana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerad Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kupiłem pulsometr z Lidla i pokazuje on stopień wydolności osobistej, przynajmniej tak jest w instrukcji napisane, tylko nie napisali który poziom jest dobry a który słaby, skala punktowa jest od 1-6. jeszcze nie testowałem na rowerze tylko na sucho w domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 i mniejsza wartość tym wyższy poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peyooo Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kupiłem pulsometr z Lidla i pokazuje on stopień wydolności osobistej, przynajmniej tak jest w instrukcji napisane, tylko nie napisali który poziom jest dobry a który słaby, skala punktowa jest od 1-6. jeszcze nie testowałem na rowerze tylko na sucho w domu... W instrukcji jest tabelka, z której jasno wynika, że 1=super, 6=kiepsko. Im wyższy poziom wydolności, tym niższe tętno podczas wysiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 żółte szkła z Lidla <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Chyba pomarańczowe Nawet nigdy ich nie używałem. Nie wiem nawet po co i na co one są, na jakie warunki... oświeci ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 matkon91 jak mi się wydaje, a wydaje myślę dobrze to oni mają te rodzaje w sklepach co my, tylko online jest więcej dostępne, w gazetce mają to samo, a te 4 rodzaje tylko online są Trochę nie jasno napisałem, ale idzie zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerad Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kurcze w drugim pulsometrze w opasce bateria ma null volt Wziąłem dwa z szarym paskiem dla drugiej połówki, a z czarnym dla mnie i w moim rozładowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trasymasy Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Takie to są własnie rzeczy z dyskontów osobiście chyba się nie skuszę na nic z tego sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBowiec97 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 To i ja się pochwalę. Zakupiłem dziś okularki i pompkę. Okulary mam nadzieję, że przetestuję jutro, jak na razie zrobiły na mnie tylko wrażenie z wyglądu, a pomarańczowe szkiełka prawdopodobnie są do używania podczas lekkiego zachmurzenia, jakoś tak i chyba tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dokładnie, pomarańczowe są na pochmurne dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.