aflo Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kupił ktoś ten pulsometr?? Jak się sprawuje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whst Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Okulary są spoko, szczególnie pomarańczowe szkiełka mi się podobają, na wieczorne wyjazdy będą idealne. Pytanko - jak ten sznurek zamontować? Jakichś zgrubień czy chwytów tak na szybko to na okularach nie zaobserwowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 @up W sumie to nie wiem, ale wiem, że ten sznurek to raczej na mój łeb jest za mały, więc się w to nie bawię. sprawdź może najpierw na oko czy byłby na ciebie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whst Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 podpiąłem w miejscach gdzie gumowe zauszniki schodzą się z plastikową oprawką, chyba tak ma być, jakiś bardzo mały to on nie jest, akurat żeby nie było go za bardzo czuć, ale żeby też okulary nie rozbiły się na glebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Takie pytanko - czy te lidlowskie buty z 65zł, nadadzą się do jazdy rowerem? Pedały są takie ło http://allegro.pl/pedaly-rowerowe-mtb-xc-accent-basic-alu-stal-3mias-i3387200268.html Aktualnie nie mam żadnych butów dobrych na rower, na SPD się nie zanosi, więc ciekawi mnie, czy by sie nadały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whst Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja jakoś mam uprzedzenia jeśli chodzi o te buty, już bym wolał podjechać do decathlonu i wziąć coś w ten deseń z tamtejszej oferty, a jak się złapie dobre promo, to nawet jakieś fajne salomony trochę ponad 100 zł idzie wyrwać. Ten sam dylemat miałem kupując buty trekingowe, i te z Lidla poprostu wyglądały zbyt "plastikowo" jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Po mojemu, to za mocno śmierdzą Chińską Republiką. Wolałbym jednak jakieś gorsze firmówki za trochę więcej $$$... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Wg. mnie na rower się nadadzą bo do biegania wcale Mają zbyt sztywną podeszwę, twardy zapiętek i generalnie są mało elastyczne. Poza tym mają za dużo pod piętą. Jeśli chodzi o buty do biegania to zdecydowanie najlepszym wyborem w kategorii buta taniego jest Ekiden 50 z Decathlonu. A taki ekidenek po stunningowaniu do wersji zenkowej to już w ogóle jest mistrzowski papeć! Ja w tej chwili na rower uzywam Kapterenów 50 z Decathlonu. Przebiegłem w nich kilkaset kilometrów i odłożyłem do szafy, miały być już tylko do pielenia ogródka Okazało się jednak, że trailowy agresywny bieżnik pięknie się trzyma pedałów i jest fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Takie pytanko - czy te lidlowskie buty z 65zł, nadadzą się do jazdy rowerem? Pedały są takie ło http://allegro.pl/pedaly-rowerowe-mtb-xc-accent-basic-alu-stal-3mias-i3387200268.html Aktualnie nie mam żadnych butów dobrych na rower, na SPD się nie zanosi, więc ciekawi mnie, czy by sie nadały. Raczej się nadadzą bo maja twardszą podeszwę. Ja wziąłem z ciekawości ile wytrzymają do dreptania. Aż tak chińszczyzną nie zalatują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiksa Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Kupiłem pulsometr. Na razie nic więcej nie mogę powiedzieć. Kiedyś miałem beurer za 2x tyle a funkcji ma tyle co ten z lidla. Zobaczymy jak będzie się sprawował ps ładne pudełeczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Takie pytanko - czy te lidlowskie buty z 65zł, nadadzą się do jazdy rowerem? Pedały są takie ło http://allegro.pl/pedaly-rowerowe-mtb-xc-accent-basic-alu-stal-3mias-i3387200268.html Aktualnie nie mam żadnych butów dobrych na rower, na SPD się nie zanosi, więc ciekawi mnie, czy by sie nadały. Też mam te pedały. Obawiam się, że podeszwa lidlowych butów długo na nich nie wytrzyma, a jeśli masz do tego zamontowane noski to pewnie wierzch też nie ;-) Ja jeżdżę w dosyć przewiewnych halówkach z wytrzymałą podewszą i jest ok, więc mogę polecić taki patent. Okulary są spoko, szczególnie pomarańczowe szkiełka mi się podobają, na wieczorne wyjazdy będą idealne. Potwierdzam. Kupiłem i jestem zaskoczony jakością zestawu za 19,99 zł. Końcówki sznurka wystarczy założyć za gumy na zausznikach. Zresztą dzięki tym gumowanym wstawkom okulary siedzą pewnie na nosie i w normalnej jeździe sznurek chyba nie będzie potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 w pon. oprócz torby zakupiłem bidon, ale jeszcze nie używałem, ktoś testował? trzyma temperature? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 @up http://www.forumrowerowe.org/topic/130671-dyskonty-lidl-biedronka-aldi-i-innne-sklepy-oferta-rowerowa-sezon-2013/page-58?do=findComment&comment=1322571 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hygin Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Nie ma co się dziwić rozchwytywaniu butów. W Lidlu, w którym byłem dzisiaj rano toczyła się prawdziwa walka o odpowiedni kolor i rozmiar:) Co do zwykłej "chińszczyzny" nawet nie ma co ich porównywać. Bardzo dobre wykończenie, fajnie dopasowany kształt, lekkie i miłe w dotyku. Zresztą wystarczy poczytać fora biegaczy. Od momentu, kiedy poraz pierwszy pojawiły się w lidlowej ofercie bardzo je chwalą. Są osoby, które przebiegły w nich maratony i nadal ich używają! Co do ich wykorzystywania na rowerze - to jak koledzy wyżej wspomnieli, dużo zależy od pedałów. Moim zdaniem nadają się tylko do biegania. Jeszcze kilka słów o pulsometrze, po którego się wybrałem z samego rana. Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie na jego temat z tego forum i z forum szosowców, którzy od dwóch lat prowadzą dyskusję na jego temat. Mnogość funkcji, bezproblemowe przesyłanie sygnału, czytelny wyświetlacz. Największym jednak dla mnie pozytywnym zaskoczeniem była jakość wykonania. Tego się nie spodziewałem za taką cenę. Dobrze jest spasowany, pasek na rękę jak i piersiowy z dobrych materiałów. Zdecydowanie udany zakup:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiksa Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Nie ma co się dziwić rozchwytywaniu butów. W Lidlu, w którym byłem dzisiaj rano toczyła się prawdziwa walka o odpowiedni kolor i rozmiar:) Co do zwykłej "chińszczyzny" nawet nie ma co ich porównywać. Bardzo dobre wykończenie, fajnie dopasowany kształt, lekkie i miłe w dotyku. Zresztą wystarczy poczytać fora biegaczy. Od momentu, kiedy poraz pierwszy pojawiły się w lidlowej ofercie bardzo je chwalą. Są osoby, które przebiegły w nich maratony i nadal ich używają! Co do ich wykorzystywania na rowerze - to jak koledzy wyżej wspomnieli, dużo zależy od pedałów. Moim zdaniem nadają się tylko do biegania. Jeszcze kilka słów o pulsometrze, po którego się wybrałem z samego rana. Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie na jego temat z tego forum i z forum szosowców, którzy od dwóch lat prowadzą dyskusję na jego temat. Mnogość funkcji, bezproblemowe przesyłanie sygnału, czytelny wyświetlacz. Największym jednak dla mnie pozytywnym zaskoczeniem była jakość wykonania. Tego się nie spodziewałem za taką cenę. Dobrze jest spasowany, pasek na rękę jak i piersiowy z dobrych materiałów. Zdecydowanie udany zakup:) Zgadzam się jedynie można się doczepić instrukcji obsługi. Bałagan i nie jest czytelnie napisane ale to nie problem cena/jakość - bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Maraton to można przebiec po 4 piwach i w crocsach (jak to uczynił razu pewnego mój znajomy), które są moim skromnym zdaniem dużo lepsze niż buty biegowe z lidla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Czy w tych licznikach z Lidla działa opcja Custom bo u mnie za diabła nie idzie w nią wejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Zgadzam się jedynie można się doczepić instrukcji obsługi. Bałagan i nie jest czytelnie napisane ale to nie problem cena/jakość - bdb. Co do instrukcji to chyba oszczędność papieru, kawałek w części angielskiej, reszta na drugiej kartce, ale idzie się zorientować w temacie. Póki co zmierzyłem tętno spoczynkowe ( orientacyjne, bo nie mierzyłem go zaraz po przebudzeniu) i jednocześnie sprawdziłem ciśnieniomierzem, który wskazał ~47, a pulsometr 50 uderzeń, więc nie jest źle. Trochę padało i test w pobliżu lidlowskiego licznika przeprowadzę wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Byłem dziś w jednym z Lidlów w Łodzi (ul. Limanowskiego) zostało jeszcze sporo kurtek i pompek. Leżało tez kilka liczników, torebek podsiodłowych i resztki koszulek i spodenek. Natomiast w empiku (Manufaktura) nie znalazłem juz koszyków na bidon. No cóż szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trasymasy Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ktoś kupił może koszulkę rowerową w Lidlu? Jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 przewiń parę postów wyżej, było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiksa Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 http://www.lidl-service.com/static/47039228/87794_PL_HU_SL.pdf Tutaj jest pełna instrukcja w języku PL a nie taka jak w pudełku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja jakoś mam uprzedzenia jeśli chodzi o te buty, już bym wolał podjechać do decathlonu i wziąć coś w ten deseń z tamtejszej oferty, a jak się złapie dobre promo, to nawet jakieś fajne salomony trochę ponad 100 zł idzie wyrwać. Uprzedzenia, bo? Bo "decathlon" to jakaś marka? 100zł, to nie 65zł, pamiętaj o tym. Ogólnie pojechałem po te buty, zmokłem jak cholera Rozmiar noszę 44, a przymierzanie zacząłem od 42 i jednak wziąłem 43. Rozmiar 44 już troszkę za luźny był, mam chudą stopę. Ogólnie wrażenie niesamowite. To pierwsze takie moje sportowe obuwie i muszę powiedzieć, że jest mega zadowolony jak za tą cenę. Lekkie, podeszwa sztywna, nie ślizga się, wygodne są nieziemsko. Wkładka wyciągana na plus. W Strzegomskim Lidlu jest butów masa, nie było za bardzo zainteresowania. Co do chińszczyzny - kompletnie się nie zgodze. Nie śmierdzą, są dobrze wykonane, wszystko jest dopasowane i na swoim miejscu. A, jeszcze jedno. Wydaje mi się, że modele różnią się nie tylko kolorem, ale odrobinę także budową. Zielone już były inne niż niebieskie. Te drugie lepiej mi przypasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmqkr Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 moze ktos zrobic zdjecie okularow z krotszymi noskami? niestety zostala ostatnia para a srednio leza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Damn, jak wyciągnąć te szkła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.