Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś żona przetestowała licznik lidlowy. Dodatkowo w celach porównawczych wrzuciłem jej na kierownicę Garmina 310XT. Różnica w dystansie wyniosła ~100m (licznik lidlowy pokazał więcej) na trasie ponad 16km. Dodam, że wymiar koła nie był wpisywany z tabelki a obliczony został poprzez przetoczenie roweru pod obciążeniem. Jak dla mnie miodzio :)

@@ostry2407,

http://www.lidl-service.com/static/47037750/87309_PL_HU.pdf 

Pierwsza jazda z licznikiem i torebką.

Miałem też w nerce komórkę z włączonym Endomondo i gps finalnie pokazał o 1,3km mniej w stosunku do tego co było na liczniku. Dość spora rozbieżność.

Jak miałeś dobrze ustawiony obwód koła to wskazanie licznika jest dokładniejsze niż to co pokazuje pomiar z satelitów.

Właśnie rozpakowałem swoje okulary z Lidla i jak za 20 złotych to coś zbyt solidnie wyglądają.  :teehee:

W każdym bądź razie nie sprawiają wrażenia okularów za dwie dychy, tylko co najmniej klasę wyżej. W zestawie jak pewnie wiadomo są trzy pary szkieł, pokrowiec, ściereczka do czyszczenia i sznureczek, więc jak ktoś ma wątpliwości, to ja polecam.

Tylko wypadałoby się spieszyć, bo większość to rozpakuje dwa albo trzy pudełka, pierdyknie pół metra dalej, po czym weźmie czwarte zaplombowane... Ehh...

Strzegomski lidl melduje się :D Potwierdzam opinię kolegi wyżej, okulary całkiem ładnie wyglądają i fajnie leżą. Zakupiłem także pulsometr, więcej napisze o nim jak go przetestuję.

Jeśli ktoś zdecyduje się na okulary, niech zwróci uwagę na noski z przodu. Są bardzo zabudowane i trochę krócej. Okulary z krótszymi noskami lepiej na mnie leżały, lepiej przylegają.

W Gdańskim lidlu po poniedziałku zostały pompki nożne, pełno rękawiczek, resztki ciuchów rowerowych. Buty są całkiem ok, okulary też. Na potęgę babć, albo wnuki przysłały, albo na rynku będą towar opylać z zyskiem.

Ps. Nie wiem czy to coś znaczy ale ten sam adres co kasków jest taki sam, a adres ten należy do fabryki Cratoni  ;)

Ps2. Te za 35zł bardziej mi się podobały ale się nie załapałem na nie więc lipa.

Ps. Nie wiem czy to coś znaczy ale ten sam adres co kasków jest taki sam, a adres ten należy do fabryki Cratoni ;) Ps2. Te za 35zł bardziej mi się podobały ale się nie załapałem na nie więc lipa.

ale o co kaman? bo w tej wypowiedzi jeden wielki chaos ;)

Strzegomski lidl melduje się :D Potwierdzam opinię kolegi wyżej, okulary całkiem ładnie wyglądają i fajnie leżą. Zakupiłem także pulsometr, więcej napisze o nim jak go przetestuję.

Jeśli ktoś zdecyduje się na okulary, niech zwróci uwagę na noski z przodu. Są bardzo zabudowane i trochę krócej. Okulary z krótszymi noskami lepiej na mnie leżały, lepiej przylegają.

Muszę jeszcze opracować sposób wyjmowania szybek, bo siedzą i nie dają się wyjąć...

Mam, dobra, gitara jest.  :thumbsup:

Trza z wyczuciem podważyć szkła od strony nosków i wyjdą jakby kto pytał.  :teehee:

BTW. Za pierwszym razem trza tylko podważyć. Potem można zdecydowanym ruchem pociągnąć w dół i już bez kombinowania wychodzą.

Coś czuję, że pomarańczowe szkła będą idealne w teren.  :teehee:

Pierwsza jazda z licznikiem i torebką.

Miałem też w nerce komórkę z włączonym Endomondo i gps finalnie pokazał o 1,3km mniej w stosunku do tego co było na liczniku. Dość spora rozbieżność.

Torba do mojego siodła pasuje idealnie i nawet montując ją wg instrukcji nie opada, a na tylnej ściance zawiesiłem dodatkowo lampkę. Nic się także nie odpięło, chociaż jeździłem tylko 19km więc może na dłuższych dystansach coś się zacznie złego dziać.

a72f84aa4c.jpg

Co do endomondo to też przytoczę przykład. Ostatnio na liczniku miałem 77,5km (sigma) 4h20min jazdy, endomondo 72km 4:55h. Kilka razy pausowałem, kilka się zapomniało :whistling: . Ja jednak bardziej bardziej patrzę na trasę przebytą niż na te dane :thumbsup:

Ma ktoś jakiś sposób na włożenie szkieł do oprawek? Wyciągnąłem jedno szkło i za nic nie mogę włożyć ani tego samego, ani innego.

Tą "wypustkę" szkła przyłóż do tej szyny "bardziej na zewnątrz", potem trza wepchnąć drugą "wypustkę" w szynę obok noska i równomiernie wsunąć aż do kliknięcia.

Tylko z wyczuciem.  :teehee:

Odnosi się do okularów :D Na pulsometrze jest : digi-tech gmbh, Valterweg 27A, Eppstein 65817. Wie ktoś może jak się wyłącza pulsometr? Cały zegarek?

digi-tech to jedynie dostawca, serwis to Inter-quartz. W świdnickim lidlu zostały jeszcze pompki, rękawiczki i torby z poniedziałku, dzisiejsze zainteresowanie to zdecydowanie buty do biegania, odzież i okulary. O godzinie 10 było jeszcze jakieś 20-30 pulsometrów, oprócz tego przecena na koszulki funkcyjne, na 14,99 z 24,99.

Dzisiaj przetestuje jak się sprawuje pulsometr w połączeniu z poniedziałkowym bezprzewodowym licznikiem lidlowskim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...