Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zamknąłem, w sensie zabezpieczyłem, czyli dałem do góry :P

Tak mi się wydaje, jakby dmuchało tam, gdzie jest opór, a jak oporu nie ma, to leci dunlopem...

W moim egzemplarzu zamyka się dając na dół :) Preste pompuje zaworem dunlop / presta , a schrader (samochodowy) jest wolny.

Taką dłuższą torebkę z poprzedniego rzutu mam przy kolarzówce. Fakt, że ma jeden zamek (w góralu mam torebkę Meridy z dwoma, zapinam je na górze i jest git, żeby coś wyjąć wystarczy uchylić "klapkę") może trochę utrudniać rozpinanie, rzeczy chcą wypadać, ale w trasie nigdy mi się jeszcze sama z siebie nie otworzyła. Dosyć pojemna, dobrze wykonana, nic się nie pruje. 

Też mam tą torbę, wątpię żeby się otworzył, on chyba pisał że mu na szwach poszło...

i jak ci się widzi ta torba wizualnie? , zadowolony? a ten układ że jest tak skierowane otwarcie w dół

Odpowiem za jakiś tydzień, może dłużej. Rower dla którego jest przeznaczona ma przyjść w środę. 

Mozna w sumie przedłużyć ten sznurek od zamka i przeciągnąć go przez pasek do lampki. Wtedy nie powinno nic się otwierać, ale najpierw sprawdzę czy w ogóle będzie stwarzała problemy.

Menu licznika niezbyt intuicyjne, ale to tylko kwestia wprawy.

Czy ktoś z Was orientuje się czy pulsometr, który ma być w czwartek, ma funkcję lap`ów, średnie tętno, maksymalne, minimalne? I czy ogólnie jest godny polecenia. Ma ktoś podobny ? 

Dzisiaj natomiast zakupiłem sobie plecak, koszulkę i rękawiczki w Lidlu. Wszystko czerwone :). Plecak, jak na swoją cenę, idealny. Nadaję się i na rower i na wycieczkę w góry. Duży plus to pokrowiec. Plecy jednak po godzinnym marszu już były mokre. Pytanie do posiadaczy, czy u Was również boczna klamra gorzej się "domyka" niż druga ? Porównałem z kolegą i on ma to samo. Pierwsza koszulka rowerowa wywarła na mnie duże wrażenie. Nie jest obcisła, a o to się obawiałem. Jest przewiewna i warto kupić jeszcze jedną !!! 

Pytanie do posiadaczy, czy u Was również boczna klamra gorzej się "domyka" niż druga ? Porównałem z kolegą i on ma to samo. Pierwsza koszulka rowerowa wywarła na mnie duże wrażenie. Nie jest obcisła, a o to się obawiałem. Jest przewiewna i warto kupić jeszcze jedną !!!

U mnie wydawało się, że domykają się jednakowo. Ale dokładniej sprawdzę to jak wrócę do domu.

Co do koszulek to szkoda, że tylko dwa kolory były.

Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

Poleciałem rano i kupilem stojak. Jak za te kasę jest bardzo fajny. Pewnie trzyma mojego 14kg authora :)

Rok temu korzystałem z takiego stojaka. Kolega z Niemiec przywiózł.

Mały po złożeniu i w miarę stabilny. Ramię obrotowe wymagało sporego dokręcenia, tak sporego, że bałem się czy nie pęknie plastikowa obejma.

Za te pieniądze dobry produkt i chyba jeszcze dziś go zakupię

Witam, a więc znów jakiś czas temu była kolejna okazja zakupów w Lidlu, kupiona koszulka rowerowa w rozmiarze M czerwona, zadowolony jestem, jest git do tej pory, i faktycznie tak się w niej nie pocę, jak w zwykłych koszulkach wcześniej, no i kieszenie z tyłu, tego potrzebowałem - przyzwoitej rowerowej koszulki :) Natomiast wczoraj kupiłem sobie pokrowiec żelowy na siodło - z dwóch powodów - siodło jest dość twarde, ale mimo że jest wygodne to jednak po iluś tam km trochę uwiera, jeszcze nie mam tyłka dobrze wytrenowanego do długich dystansów, poza tym obciągnięte jest tkaniną bo skaja już popękała (samo siodło jakaś zdobyczna Italia z 90 tych lat), i ta tkanina nieco farbuje jasne portki, teraz po założeniu pokrowca jednak lepiej się jedzie, i wygląda inaczej, i mam nadzieje że czarny pokrowiec nie będzie farbował jasnych portek :) Na razie jestem zadowolony, nie ślizga się on po siodle, ma antypoślizgowe wypustki, zaciąga się go solidnie sznurkiem no i mam nadzieję również, że jest solidnie zszyty i nie będą się szwy pruć po czasie i galareta nie wylezie :) Pojeździmy zobaczymy :)

Niech napisze ktoś coś od siebie na temat torebki z narzędziami. Ja ze swojej strony mogę napisać, że za bardzo mi nie pasuje jak ją zamontowałem pod siodło. Wydaję mi się, że uchwyt górny powinien być troche pod innym kątem, co górę sakwy zbliżałoby do siodła, a nie oddalało. próbowałem to zamontować inaczej tzn., dolną część mocowania na górze a górną na dole. Niestety u mnie nie pasuje. Poglądowa fotka jak to wygląda u mnie poniżej:

de5bd86eac466b2cm.jpg

Dolną część uchwytu zamontuj "do góry nogami" górną pozostaw bez zmian, prawdopodobnie będziesz musiał użyć troszkę dłuższych śrubek i mocno skręcić, w trekingu świetnie sprawdził mi się taki sposób montażu.

Czesc! Sorry za brak polskich znakow. Kupilem m.in. 2 liczniki bezprzewodowe, a myslalem, ze kupuje zweykle na kablu. Mam juz licznik crivit przewodowy i jestem zadowolony. Plynnie dziala i prawidlowo wskazuje. Mam watpliwosci czy tak samo bedzie z bezprzewodowym. Ktos ma doswiadczenia? Zastanawiam sie tez czy:

Na jak dlugo starczaja baterie? Czy dzialaja wyraznie krocej niz w przewodowym?

Sa zaklocenia? Bede mial przy rowerze tel z gps i pulsometr. Slyszalem ze sie gryza.

Wydaje mi sie ze nie uruchamia sie automatycznie. Czy bardzo to przeszkadza?

Jaka jest kultura jego pracy? Tj czy wystepuja opoznienia wieksze niz w przewodowym?

A na marginesie. Jestem z Wroclawia, moze jest ktos chetny na wymiane na przewodowy? :-)

Pozdrawiam!

Dolną część uchwytu zamontuj "do góry nogami" górną pozostaw bez zmian, prawdopodobnie będziesz musiał użyć troszkę dłuższych śrubek i mocno skręcić, w trekingu świetnie sprawdził mi się taki sposób montażu.

Dokładnie tak samo zrobiłem kilkanaście minut temu. Wygląda to teraz bardziej porządnie.

Jakoś tak widok z boku i z tyłu:

a8688666e39799fem.jpg      d9004c0d34809138m.jpg

Powyżej ktoś też pisał o nie zapinajacym się jednym z bocznym zatrzasków plecaka. U mnie pomogło obrócenie "męskiej" części zatrzasku o 180 st. i wpina się już ładnie i co najważniejsze się sam nie wypina. 

Zapomniałem dodać. Dziś zrobiłem ok 20 km w ciuszkach z Lidla. Koszulka jestem w 100% zadowolony. Plecy troszkę się spociły. Na plecach mniałem plecak (też zlidla), i na pewno nie miałem tak m okrych pleców jak w zwykłej koszulce i normalnym polecaku. spodenki niestety mi nie podpasowały. Może jest to wina rozmiaru bo chyba jednak jest za duży. A skali porównania nie mam bo to moje pierwsze ciuchy typowo rowerowe.

Byłem i zakupiłem ! Co prawda już ostatki ale załapałem się na plecak ,koszulkę i "gacie" (spodenki) . Pierwsze plecak - jak na tą cenę ,fajny ,dość pakowny patrząc ze to tylko 14l ,zapakowałem stary plecak (malutki) który miałem ze sobą ,w/w koszulkę i spodenki ,dwa piwa ,pudełko z płatkami pszennymi ,zapięcie ,dętkę ,pompkę a w miejsce na kask wpakowałem bluzę ;-) wiec całkiem sporo . System wentylacji ,hmm no powiedzmy ,ale szału nie robi lecz patrząc na cenę to rewelacja ,jedynie zastanawia mnie ile wytrzyma ??! Koszulka o niebo lepsza od poprzedniej partii ,lepszy krój ,lepiej leży . Spodenki  i tutaj mam mieszane uczucia ,w domu założyłem i .......... jakoś tak dziwnie leżą ,materiał coś taki cieniutki ,może to w ciepłe dni będzie zaletą ale ta "pieluszka" kakaś taka duża !! Nie wiem jak na to patrzeć ,bo inne spodenki z Lidla miały takie normalne ,niby wewnątrz jest normalnej wielkości ale to obszycie daje takie dziwne odczucie ,mam nadzieje że po pierwszym praniu zmięknie i będzie lepiej leżała . Jutro zobaczę jak się sprawia wszystko w praktyce podczas codziennej jazdy .  

ktos może jest obeznany i wie czy te buty do biegania z lidla nadadzą sie do wszechstronnej aktywności sportowej ( bieganie,rower,koszykówka) ? Od wypuszczenia spodenek mineło juz troche czasu więc może ktoś wypowie sie po kilku jazdach ?

• Mod Team

A ja sobie kupiłem... skarpetki :). Całkiem solidne i wygodne, muszę pochwalić.

Kamil, to czy buty będą na rower zależy jakie masz w nim pedały. Do klatkowych czy plastikowych będą ok, do platform z pinami lepiej nie, bo piny szybko zniszczą podeszwę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...