Mati1304 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Zamknąłem, w sensie zabezpieczyłem, czyli dałem do góry Tak mi się wydaje, jakby dmuchało tam, gdzie jest opór, a jak oporu nie ma, to leci dunlopem... W moim egzemplarzu zamyka się dając na dół Preste pompuje zaworem dunlop / presta , a schrader (samochodowy) jest wolny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parker Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Zakupiłem dwie koszulki. Po przetestowaniu zielonej jestem zadowolony. Jak wpadnie wypłata o może zakupie jeszcze stojak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Taką dłuższą torebkę z poprzedniego rzutu mam przy kolarzówce. Fakt, że ma jeden zamek (w góralu mam torebkę Meridy z dwoma, zapinam je na górze i jest git, żeby coś wyjąć wystarczy uchylić "klapkę") może trochę utrudniać rozpinanie, rzeczy chcą wypadać, ale w trasie nigdy mi się jeszcze sama z siebie nie otworzyła. Dosyć pojemna, dobrze wykonana, nic się nie pruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 @@BikerLight, Właśnie takiej odpowiedzi chciałem i dzięki za krótką recenzję! PozdroWer @BikerLight, Właśnie takiej odpowiedzi chciałem i dzięki za krótką recenzję! PozdroWer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkon81 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Też mam tą torbę, wątpię żeby się otworzył, on chyba pisał że mu na szwach poszło... i jak ci się widzi ta torba wizualnie? , zadowolony? a ten układ że jest tak skierowane otwarcie w dół Odpowiem za jakiś tydzień, może dłużej. Rower dla którego jest przeznaczona ma przyjść w środę. Mozna w sumie przedłużyć ten sznurek od zamka i przeciągnąć go przez pasek do lampki. Wtedy nie powinno nic się otwierać, ale najpierw sprawdzę czy w ogóle będzie stwarzała problemy. Menu licznika niezbyt intuicyjne, ale to tylko kwestia wprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik92 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Czy ktoś z Was orientuje się czy pulsometr, który ma być w czwartek, ma funkcję lap`ów, średnie tętno, maksymalne, minimalne? I czy ogólnie jest godny polecenia. Ma ktoś podobny ? Dzisiaj natomiast zakupiłem sobie plecak, koszulkę i rękawiczki w Lidlu. Wszystko czerwone . Plecak, jak na swoją cenę, idealny. Nadaję się i na rower i na wycieczkę w góry. Duży plus to pokrowiec. Plecy jednak po godzinnym marszu już były mokre. Pytanie do posiadaczy, czy u Was również boczna klamra gorzej się "domyka" niż druga ? Porównałem z kolegą i on ma to samo. Pierwsza koszulka rowerowa wywarła na mnie duże wrażenie. Nie jest obcisła, a o to się obawiałem. Jest przewiewna i warto kupić jeszcze jedną !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Pytanie do posiadaczy, czy u Was również boczna klamra gorzej się "domyka" niż druga ? Porównałem z kolegą i on ma to samo. Pierwsza koszulka rowerowa wywarła na mnie duże wrażenie. Nie jest obcisła, a o to się obawiałem. Jest przewiewna i warto kupić jeszcze jedną !!! U mnie wydawało się, że domykają się jednakowo. Ale dokładniej sprawdzę to jak wrócę do domu. Co do koszulek to szkoda, że tylko dwa kolory były. Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 a ktos kupil opony z lidla ? teraz widzialem juz po 29 zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Poleciałem rano i kupilem stojak. Jak za te kasę jest bardzo fajny. Pewnie trzyma mojego 14kg authora Rok temu korzystałem z takiego stojaka. Kolega z Niemiec przywiózł. Mały po złożeniu i w miarę stabilny. Ramię obrotowe wymagało sporego dokręcenia, tak sporego, że bałem się czy nie pęknie plastikowa obejma. Za te pieniądze dobry produkt i chyba jeszcze dziś go zakupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak78 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam, a więc znów jakiś czas temu była kolejna okazja zakupów w Lidlu, kupiona koszulka rowerowa w rozmiarze M czerwona, zadowolony jestem, jest git do tej pory, i faktycznie tak się w niej nie pocę, jak w zwykłych koszulkach wcześniej, no i kieszenie z tyłu, tego potrzebowałem - przyzwoitej rowerowej koszulki Natomiast wczoraj kupiłem sobie pokrowiec żelowy na siodło - z dwóch powodów - siodło jest dość twarde, ale mimo że jest wygodne to jednak po iluś tam km trochę uwiera, jeszcze nie mam tyłka dobrze wytrenowanego do długich dystansów, poza tym obciągnięte jest tkaniną bo skaja już popękała (samo siodło jakaś zdobyczna Italia z 90 tych lat), i ta tkanina nieco farbuje jasne portki, teraz po założeniu pokrowca jednak lepiej się jedzie, i wygląda inaczej, i mam nadzieje że czarny pokrowiec nie będzie farbował jasnych portek Na razie jestem zadowolony, nie ślizga się on po siodle, ma antypoślizgowe wypustki, zaciąga się go solidnie sznurkiem no i mam nadzieję również, że jest solidnie zszyty i nie będą się szwy pruć po czasie i galareta nie wylezie Pojeździmy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CeeZaRicko Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Niech napisze ktoś coś od siebie na temat torebki z narzędziami. Ja ze swojej strony mogę napisać, że za bardzo mi nie pasuje jak ją zamontowałem pod siodło. Wydaję mi się, że uchwyt górny powinien być troche pod innym kątem, co górę sakwy zbliżałoby do siodła, a nie oddalało. próbowałem to zamontować inaczej tzn., dolną część mocowania na górze a górną na dole. Niestety u mnie nie pasuje. Poglądowa fotka jak to wygląda u mnie poniżej: Dolną część uchwytu zamontuj "do góry nogami" górną pozostaw bez zmian, prawdopodobnie będziesz musiał użyć troszkę dłuższych śrubek i mocno skręcić, w trekingu świetnie sprawdził mi się taki sposób montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falanaster Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Czesc! Sorry za brak polskich znakow. Kupilem m.in. 2 liczniki bezprzewodowe, a myslalem, ze kupuje zweykle na kablu. Mam juz licznik crivit przewodowy i jestem zadowolony. Plynnie dziala i prawidlowo wskazuje. Mam watpliwosci czy tak samo bedzie z bezprzewodowym. Ktos ma doswiadczenia? Zastanawiam sie tez czy: Na jak dlugo starczaja baterie? Czy dzialaja wyraznie krocej niz w przewodowym? Sa zaklocenia? Bede mial przy rowerze tel z gps i pulsometr. Slyszalem ze sie gryza. Wydaje mi sie ze nie uruchamia sie automatycznie. Czy bardzo to przeszkadza? Jaka jest kultura jego pracy? Tj czy wystepuja opoznienia wieksze niz w przewodowym? A na marginesie. Jestem z Wroclawia, moze jest ktos chetny na wymiane na przewodowy? :-) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilikered Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ja tylko spytam na jakiej wysokosci na widelcu to montowac? Podaja niby 70 cm od licznika ale u mnie (koła 28'' obecnie ) to jest prawie przy srodku koła :// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 70 cm to maksymalna odległość pomiędzy licznikiem a nadajnikiem. Dla pewności, jeśli masz taką możliwość, zamontuj nadajnik bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Podaja niby 70 cm od licznika ale u mnie (koła 28'' obecnie ) to jest prawie przy srodku koła a jeśli nawet, to w czym to przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ja tylko spytam na jakiej wysokosci na widelcu to montowac? Magnes montujesz na skrzyżowaniu szprych, a czujnik? Mnie się wydaje że tak żeby się z magnesem spotykały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Dolną część uchwytu zamontuj "do góry nogami" górną pozostaw bez zmian, prawdopodobnie będziesz musiał użyć troszkę dłuższych śrubek i mocno skręcić, w trekingu świetnie sprawdził mi się taki sposób montażu. Dokładnie tak samo zrobiłem kilkanaście minut temu. Wygląda to teraz bardziej porządnie. Jakoś tak widok z boku i z tyłu: Powyżej ktoś też pisał o nie zapinajacym się jednym z bocznym zatrzasków plecaka. U mnie pomogło obrócenie "męskiej" części zatrzasku o 180 st. i wpina się już ładnie i co najważniejsze się sam nie wypina. Zapomniałem dodać. Dziś zrobiłem ok 20 km w ciuszkach z Lidla. Koszulka jestem w 100% zadowolony. Plecy troszkę się spociły. Na plecach mniałem plecak (też zlidla), i na pewno nie miałem tak m okrych pleców jak w zwykłej koszulce i normalnym polecaku. spodenki niestety mi nie podpasowały. Może jest to wina rozmiaru bo chyba jednak jest za duży. A skali porównania nie mam bo to moje pierwsze ciuchy typowo rowerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 @@siemalysy, Taki sam set widzę, torebka z lidla + roswheel U mnie akurat nie ma problemów z tą torebką. Wiele zależy od układu prętów w siodełku. Jeśli komuś się odpina zamek, to polecam spinać go małą agrafką do reszty materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Byłem i zakupiłem ! Co prawda już ostatki ale załapałem się na plecak ,koszulkę i "gacie" (spodenki) . Pierwsze plecak - jak na tą cenę ,fajny ,dość pakowny patrząc ze to tylko 14l ,zapakowałem stary plecak (malutki) który miałem ze sobą ,w/w koszulkę i spodenki ,dwa piwa ,pudełko z płatkami pszennymi ,zapięcie ,dętkę ,pompkę a w miejsce na kask wpakowałem bluzę ;-) wiec całkiem sporo . System wentylacji ,hmm no powiedzmy ,ale szału nie robi lecz patrząc na cenę to rewelacja ,jedynie zastanawia mnie ile wytrzyma ??! Koszulka o niebo lepsza od poprzedniej partii ,lepszy krój ,lepiej leży . Spodenki i tutaj mam mieszane uczucia ,w domu założyłem i .......... jakoś tak dziwnie leżą ,materiał coś taki cieniutki ,może to w ciepłe dni będzie zaletą ale ta "pieluszka" kakaś taka duża !! Nie wiem jak na to patrzeć ,bo inne spodenki z Lidla miały takie normalne ,niby wewnątrz jest normalnej wielkości ale to obszycie daje takie dziwne odczucie ,mam nadzieje że po pierwszym praniu zmięknie i będzie lepiej leżała . Jutro zobaczę jak się sprawia wszystko w praktyce podczas codziennej jazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilWk Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 ktos może jest obeznany i wie czy te buty do biegania z lidla nadadzą sie do wszechstronnej aktywności sportowej ( bieganie,rower,koszykówka) ? Od wypuszczenia spodenek mineło juz troche czasu więc może ktoś wypowie sie po kilku jazdach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeero Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Marcind możesz pokazać jaką koszulkę kupiłeś? Zdjęcia albo ze sklepu lidla link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A ja sobie kupiłem... skarpetki . Całkiem solidne i wygodne, muszę pochwalić. Kamil, to czy buty będą na rower zależy jakie masz w nim pedały. Do klatkowych czy plastikowych będą ok, do platform z pinami lepiej nie, bo piny szybko zniszczą podeszwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBowiec97 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A ja mam pytanko do posiadaczy pompki z Lidla. Czy jest tu może osoba, która zakupiła ją i podzieli się swoimi spostrzeżeniami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A jak z rozmiarami koszulek z lidla? Są standardowe? Mam 182cm wzrostu i waże 70kg, postura proporcjonalna Wystarczy M? Niestety będę kupował przez kogoś i nie mam możliwości przymiarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Kurcze nie ma już tych stojaków w Lidlu u mnie Wziąłem kurtkę i pompkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.