Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Licznik jest dla mojej żony, sam uzywam Garmina 310XT. Ale nad licznikiem z Lidla się nawet nie zastanawiaj, za tą cenę brać chociaż wbrew temu co napisałeś bezprzewodowość wcale nie jest zaletą, może być nawet odwrotnie :)

Faktycznie oglądałem foty Twojego roweru i był tam Garmin. Sam używam do biegania FR 60, ale dokupowanie licznika kadencji do niego jest znacznie droższe niż ten crivit. Chyba, że brać Kands z przewodowym Kellysem gratis ;)

:) Dzięki za zdjęcia bo mój tu stoi obok biurka w pracy i całymi siłami staram się powstrzymać żeby go nie złożyć już tutaj na miejscu :D

Dzięki temu że pracuję w domu to nie musiałem walczyć z ciśnieniem :D

Pozdrawiam i miłej pracy.

Koszulka rowerowa zielona, rozmiar M zakupiona, Całkiem fajna,  odblaski (szare elementy niestety nie są odblaskowe...), duże, praktyczne kieszenie z tyłu, taśma która zapobiega podwijaniu się jest z przodu i z tyłu. Wykonanie jest ok, nie widzę żadnych wystających nitek. Koszulka jest trochę luźna i stosunkowo długa, ale to dobrze, nie będę miał gołych pleców :)

ucr21s62twzk.jpg

Jeżeli ktoś kupił taką samą koszulkę, to mam pytanie. Czy odblask zaznaczony na zdjęciu macie też po drugiej (prawej z przodu) stronie? 

Również byłem dziś w Lidlu, zakupiłem

Bidon termiczny

Spodenki z wkładką krótkie

Rękawiczki

Spodenki chyba lepsze niż w poprzednim zrzucie

Bidon zadziwiająco dobrze trzyma zimno, wrzuciłem 3 kostki lodu i ani kropla wody po godzinie nie spłynęła

Rękawiczki też nie złe, lepsze jakościowo od poporzednich

właśnie się zastanawiam czy kupić ten BIdon, zastanawiałem się czy jest sens, czy jak np jest dzień upalny +32, wleję coś zimnego a po 10 min będzie zupa...

Kupiłem rękawiczki i plecak w lidlu.

Bardzo fajne jak na tą cenę.

W netto kupiłem komplet oświetlenia na przód i tył ten za 13 zł, ale nie polecam bo po przejechaniu 20 km wyłamał się uchwyt w przedniej lampce (sam z siebie - nic nie ruszałem).

Będę musiał przykleić na stałe do roweru bo ciągle spada. Poza tym, zero uszczelnienia w przedniej lampce, w tylnej jest gumowa uszczelka, ale jest tak niedopasowana, że widać szparę z 1-2 mm.

kilkunastoletnia -letnia lampka cateye jest w lepszym stanie :)

Zapięcie z netto za 10 zł kupione i daję radę do szybkiego przypinania pod marketem.

Trzymaj moje fotki - https://www.dropbox.com/sc/798azxhq2e9w5sf/Dpfchcbe7H

Zastanawiam się nad tymi rękawiczkami, ale założyłem lewą 8 czarną w Lidlu i stałem w niej 5 minut i moja ręka tak się od spodu spociła, że masakra, podczas gdy na prawej miałem moją dotychczasową rękawiczkę Gianta i ręka suchutka.

A jak je oceniasz, warto je kupować?

Spodenki oczywiście....

Wiesz co jeszcze w nich nie jeździłem, jutro wybieram się w dłuższą traskę przetestować wszystko co kupiłem, ale na pierwszy rzut oka wydają się być w porządku, zwłaszcza, że cena jest naprawdę kusząca.

Koszulka rowerowa zielona, rozmiar M zakupiona, Całkiem fajna,  odblaski (szare elementy niestety nie są odblaskowe...), duże, praktyczne kieszenie z tyłu, taśma która zapobiega podwijaniu się jest z przodu i z tyłu. Wykonanie jest ok, nie widzę żadnych wystających nitek. Koszulka jest trochę luźna i stosunkowo długa, ale to dobrze, nie będę miał gołych pleców :)

ucr21s62twzk.jpg

Jeżeli ktoś kupił taką samą koszulkę, to mam pytanie. Czy odblask zaznaczony na zdjęciu macie też po drugiej (prawej z przodu) stronie?

Też mam tą zieloną i nie mam odblasku.

ucr21s62twzk.jpg

Też postanowiłem się obkupić trochę w Lidlu. Koszulka moja tak samo jak na fotce u Ciebie kolego Keke ma ten "odblask" z jednej strony.

Do tego kupiłem sobie też koszulkę czerwoną i spodenki krótkie. Koszulki leża dobrze na ciele. Dośc przyjemnie. Natomiast spodenki sa trochę luźne. Nie wiem czy wziąłem za duży rozmiar (XL - Koszulki też XL i sa ok), czy poprostu tak ma być. Są to moje pierwsze typowe ciuchy rowerowe.

Natomiast dla "żony" również dwie koszuli i spodenki długie. I jej wszystko pasuje. Do tego plecak i zestaw narzędzi w torbie podsiodłowej. myślę, że za takie pieniądze zarówno plecak, jak i torebka podsiodłowa są dość ok.

Ja miałem taką wkładkę, z tym że w luźnych spodenkach (+ wyjmowana wkładka). Wkładka strasznie wciąga pot, po ok. 40 minutach z fajnej, dość grubej wkładki robi się placek, co jest bardzo nieprzyjemne. Poza tym po ok. 60 km( ok. 3 jazdy) zaczęła wyłazić jakaś gąbka spod wkładki, a z zewnątrz na środku zaczęła się odpruwać. Możliwe że trafiłem na taki egzemplarz, ale nie polecam.

Kupiłem spodenki i rękawiczki. Jeszcze nad plecakiem się zastanawiam, ale to musiałby ktoś najpierw w terenie przetestować czy plecy pod nim nie będą zaraz mokre.

Wszystko zależy też od tego ile się pocisz, ale z takim systemem na plecach bedziesz mial je na 90% mokre. Ja mam Deutera Bike I z takim systemem i jadac na trening ok. 3km plecy mam mokre.

Pompka fajna, ale nadaje się tylko jako stacjonarna...

Próbowałem napompować pustą dętkę presta i nicholery nie idzie. Dmucha dunlopem. Wie ktoś o co kaman? Oczywiście zacisnąłem tą wajchę, ale dalej to samo.

Dopompowałem powietrza w swoim i tam idzie luxus.

Niech napisze ktoś coś od siebie na temat torebki z narzędziami. Ja ze swojej strony mogę napisać, że za bardzo mi nie pasuje jak ją zamontowałem pod siodło. Wydaję mi się, że uchwyt górny powinien być troche pod innym kątem, co górę sakwy zbliżałoby do siodła, a nie oddalało. próbowałem to zamontować inaczej tzn., dolną część mocowania na górze a górną na dole. Niestety u mnie nie pasuje. Poglądowa fotka jak to wygląda u mnie poniżej:

de5bd86eac466b2cm.jpg

ucr21s62twzk.jpg

Też nie mam tego odblasku. Ciekawie wygląda zestaw narzędzi w torbie. Zainteresowanie praktycznie zerowe. 

Wydaję mi się, że uchwyt górny powinien być troche pod innym kątem, co górę sakwy zbliżałoby do siodła, a nie oddalało. próbowałem to zamontować inaczej tzn., dolną część mocowania na górze a górną na dole.

de5bd86eac466b2cm.jpg

Ciesz sie ze masz tak,ja mam o polowe nizej-tak sie zwiesza po kilku myciach praniach....

Kupiłem koszulkę, ten sam rozmiar co ostatnio ale jest bardziej obcisła, ale to na plus.

Jak ktoś kto kupił licznik sprawdzi go w mieście lub miejscu gdzie jest dużo zakłóceń elektromagnetycznych prosiłbym o opinie czy nie wariuje jak poprzedni ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...