kerad Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 A te rękawiczki z lidla warto brać ? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_42654.htm BTW: Pulsometry z LIDLA z kodowaniem cyfrowym wracają! http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=42699 Wiedziałem, że jak kupię na allegro to się pojawią(na szczęscię za takie same pieniądze) Czyli ogólnie polecasz ten pulsometr, bo się do niego przymierzam choć może być ciężko jak to nieraz w lidlu... Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Też mam podobne, z Aldi'ego za 19,99zł. Oprawki czarne i futerał szary, po za tym wszystko takie samo. I póki co bez zastrzeżeń mimo, że czasem je przygniotłem, spadły na asfalt i ciągle trzymają się świetnie, nie to co inna chińszczyzna w tej cenie, gdzie już na bank mocowania by pękły ( 2 pary okularów po 9,99zł przetrwały jakieś 2 tygodnie, a te mam juz miesiąc) ale tak mi się wydaje, że to nie ich trwałość jest najważniejsza tylko jakość wykonania szkieł. Myślicie, że szkła w okularach za 20 zł (i to jeszcze kilka wymiennych kompletów) dają jakąś ochronę Twoim oczom, czy może jest wręcz przeciwnie? Ja właśnie tego się boję i dlatego omijam takie tanie wynalazki szerokim łukiem - przynajmniej jeśli chodzi o okulary. Dziś może nie widzisz negatywnego wpływu na swoje ślepka, jutro też tego nie zauważysz ale za kilka, kilkanaście lat może się to odbić potężną czkawką. Oczywiście każdy ma swój rozum i sam decyduje co dla niego jest najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 ale tak mi się wydaje, że to nie ich trwałość jest najważniejsza tylko jakość wykonania szkieł. Myślicie, że szkła w okularach za 20 zł (i to jeszcze kilka wymiennych kompletów) dają jakąś ochronę Twoim oczom, czy może jest wręcz przeciwnie? Ja właśnie tego się boję i dlatego omijam takie tanie wynalazki szerokim łukiem - przynajmniej jeśli chodzi o okulary. Dziś może nie widzisz negatywnego wpływu na swoje ślepka, jutro też tego nie zauważysz ale za kilka, kilkanaście lat może się to odbić potężną czkawką. Oczywiście każdy ma swój rozum i sam decyduje co dla niego jest najlepsze Owszem, w tej cenie jakość szkieł pozostawia wiele do życzenia, ale nie każdy jest w stanie wydać na okulary 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek0909 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Owszem, w tej cenie jakość szkieł pozostawia wiele do życzenia, ale nie każdy jest w stanie wydać na okulary 100zł Tu nie chodzi o jakość szkieł, tylko o to, czy Ci będą chroniły oczy czy psuły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Kurcze jasne 100 zł to dużo kasy ale tutaj kwestią jest zdrowie i ochrona wzroku a na tym chyba nie powinno się oszczędzać. Kupując okulary nie wiadomo jakiej jakości nie dość, że ich nie chronisz to jeszcze bardziej psujesz wzrok niż jeżdżąc bez nich. W takim przypadku nie powinno się iść na jakiekolwiek ustępstwa. Nie stać Cię dziś na okulary to odłóż sobie na nie kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Kurcze jasne 100 zł to dużo kasy ale tutaj kwestią jest zdrowie i ochrona wzroku a na tym chyba nie powinno się oszczędzać. Kupując okulary nie wiadomo jakiej jakości nie dość, że ich nie chronisz to jeszcze bardziej psujesz wzrok niż jeżdżąc bez nich. W takim przypadku nie powinno się iść na jakiekolwiek ustępstwa. Nie stać Cię dziś na okulary to odłóż sobie na nie kasę A czy istnieje jakiś wiarygodny artykuł naukowy / badania odnośnie szkodliwości tanich szkieł? Póki co to w sieci widziałem tylko pseudotesty wykonane przez mało wiarygodne media, które można interpretować jako marketing. Właśnie dlatego należy kupować tylko okulary przeciwsłoneczne posiadające oznaczenie "CE". Okulary te spełniają zapisy certyfikatu europejskiego - między innymi wygaszają w wystarczającym stopniu promieniowanie UV tworząc rzeczywistą i trwałą ochronę oczu. I tu dyskusja na ten temat: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=440485 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Znaczek CE nie jest żadnym wyznacznikiem. Wszystko co produkowane w Chinach może mieć naklejkę CE i wcale nie musi ona oznaczać certyfikatu tylko skrót od China Export [sic!]. Właśnie tak ma się sprawa z najtańszą chińszczyzną. Nie mam linku do badań ale jeśli coś wygrzebię to oczywiście podeślę. Z drugiej jednak strony sceptyk i tak uzna, że badania zostały zrobione na zamówienie firmy "X" i to zwykła marketingowa ściema. Powtórzę raz jeszcze, każdy ma swój rozum - nie musisz się ze mną zgadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 5 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Owszem, w tej cenie jakość szkieł pozostawia wiele do życzenia, ale nie każdy jest w stanie wydać na okulary 100zł Też tak kiedyś myślałem, ale jak kupisz pierwsze, porządne okulary albo chociaż takie przetestujesz, od razu zmienisz zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Znaczek CE nie jest żadnym wyznacznikiem. Wszystko co produkowane w Chinach może mieć naklejkę CE i wcale nie musi ona oznaczać certyfikatu tylko skrót od China Export [sic!]. Właśnie tak ma się sprawa z najtańszą chińszczyzną. Nie mam linku do badań ale jeśli coś wygrzebię to oczywiście podeślę. Z drugiej jednak strony sceptyk i tak uzna, że badania zostały zrobione na zamówienie firmy "X" i to zwykła marketingowa ściema. Powtórzę raz jeszcze, każdy ma swój rozum - nie musisz się ze mną zgadzać. Tu nie chodzi o to, że się z Tobą nie zgadzam, tylko póki co no nie mam podstaw, aby twierdzić, że tanie szkła psują wzrok, albowiem nie widziałem badań odnośnie ich szkodliwości. Co do naklejki CE to wiesz, na bazarach to i owszem, na 100% podrabiają ją podrabiają i tyle, ale w sieciówkach, szczególnie niemieckich, gdzie często ten sam towar trafia na ich rynek to szczerzę wątpię, że jest to podrobione. Więc tak jak wspomniałeś, każdy ma swój rozum i niech sam decyduje czy ufać mediom czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Też tak kiedyś myślałem, ale jak kupisz pierwsze, porządne okulary albo chociaż takie przetestujesz, od razu zmienisz zdanie Przybliżysz mi, czym różnią się takie okulary? Są lżejsze? Czy może dają nadludzkie zdolności widzenia? I jaka kwota kryje się za słowem "porządne"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Spoko A propos CE tu nie chodzi o podrabianie czegokolwiek tylko stosowanie mylącego oznaczenia dla konsumenta Jeszcze odnośnie okularów to żeby być do końca uczciwym warto a propos okularów z Lidla sprawdzić faktycznego producenta tychże. Z tymi okularami może być tak jak z kaskami zbrandowanymi pod marką Crivit należącą do Lidla. Swego czasu kupiłem w Lidlu kask za 69 zł, w sumie dla picu ale po krótkim researchu w sieci okazało się, że to kaska Cratoni Zethos Youth tyle, że w innym malowaniu i zamiast loga Cratoni miał logo Crivit. Dane producenta na opakowaniu i wewnątrz kasku to były dane firmy Cratoni ale bez użycia ich nazwy - zgadzał się adres producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Oj misie, misie. Nie trzeba być kimś wielkim, żeby dojść do tego, czym są okulary z lidla. Po pierwsze, żadna sieć sklepów nie ryzykowałaby ogromnymi karami za wprowadzenie produktu, który nie oferuje tego, co jest napisane na pudełku. To nie targ. Taki zabieg byłby nieopłacalny dla firmy... A co jest opłacalne? Opłacalne jest dogadanie się z producentem, co by wyprodukował partie własnego towaru, pod logiem crivit. To się im baaaardzo opłaca. Tak samo jest z marką medion chociażby. Tak jak było pisane o lampkach z biedronki, ktore są widywane pod logiem mactronica, tak pewnie i tutaj jest. Ba, jestem co do tego przekonany. http://3.bp.blogspot.com/-QBgWVUP8dU0/T-mYxARxBxI/AAAAAAAABMw/fAGL2_Rr_F0/s1600/Lidl-oferta-rowerowa-05.jpg Chyba nie muszę przepisywać tego, co jest w tej ofercie? To zeszłoroczny rzut, z którego mam dokładnie te okulary. Tutaj aukcja ebay ze zdjęciami pudełka i wyraźnymi napisami http://www.ebay.co.uk/itm/Crivit-Sports-Sunglasses-cycling-goggles-NEW-/251295375998?nma=true&si=m1hjsumMblsVgwOQrhxVheLsfvE%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 I podkreślam jeszcze raz - to nie targ. Gdyby okulary nie były zgodne z tym, co na pudełku, to szybko znalazłby się ktoś, kto by się tym zajął. I stawiam flaszkę, że znalazłbym na allegro nawet 2x droższe okulary, które mimo świetnego opisu, będą tylko przyciemnionymi szkiełkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 5 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Przybliżysz mi, czym różnią się takie okulary? Są lżejsze? Czy może dają nadludzkie zdolności widzenia? I jaka kwota kryje się za słowem "porządne"? Tak, dzięki nim widzisz wyłącznie idealny tor jazdy, dzięki czemu wykręcasz dużo lepsze czasy :-) Lekkość także, ale przede wszystkim jakość. Mniejsza podatność na zarysowania, możliwość dokupienia części zamiennych (szybki, gumki, noski). Lepszy profil, kształt. Również stylówa, która teraz jest w modzie :-) Aczkolwiek nie mówię, że w okularach za 20zł nie można jeździć. Jasne, że można. Sam swój pierwszy kask kupowałem w Lidlu i był naprawdę porządny, szczególnie patrząc na cenę ;-) Jednak czasem warto dołożyć do czegoś, czego bardziej pragniesz i mieć to na lata. Takie moje zdanie przynajmniej. Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 To tak a propo tej normy z opakowania. http://www.flexyeyewear.com/certificate/index/type/18 Edit: Nie mam 100% pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Kilka dni temu definitywnie zakończyłem przygodę z okularami z Lidla. Wszelkimi... Dwa lata temu zgubiłem swoje Accent'y. Szkoda tym bardziej, że przeżyły prawie bez szwanku nawet wypadek z udziałem samochodu. Doszedłem do wniosku, że wypróbuję Lidlowe. Cudów nie oczekiwałem, bo wiadomo - za tę cenę :-) Po sezonie użytkowania pękła oprawka podczas zakładania na fejsa. Pomyślałem, że być może w "ferworze walki" zbyt mocno je rozgiąłem? Kupiłem następne :-) Rok wytrzymały. Kilka dni temu pękła oprawka w identycznej sytuacji, w identycznym miejscu jak w przypadku pierwszych :-). Wniosek narzuca się jeden: jakość tworzywa, z jakiego powstają oprawki, to kompletne dno... Szkieł się nie czepiam, bo wg. mnie były ok. Następnych okularów w Lidlu już nie kupię, mimo atrakcyjnej ceny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marluk Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Kurcze jasne 100 zł to dużo kasy ale tutaj kwestią jest zdrowie i ochrona wzroku a na tym chyba nie powinno się oszczędzać. Kupując okulary nie wiadomo jakiej jakości nie dość, że ich nie chronisz to jeszcze bardziej psujesz wzrok niż jeżdżąc bez nich. W takim przypadku nie powinno się iść na jakiekolwiek ustępstwa. Nie stać Cię dziś na okulary to odłóż sobie na nie kasę Te z Aldika, które już się pojawiły w tym temacie, miały informację, że mają filtr UV 400. Oczywiście można płacić za okulary ponad 100 czy 200 zł. Nie lubię przepłacać, acz sam na co dzień chodzę w Rayban'ach i wiem, że opłacało się wydać więcej bo jakość szkieł wymiata - patrzę przez nie jakby ich nie było. Jednak z rowerowych po przymierzeniu UVEX'ów za bliskow stówkę, a tych z Aldika takiej róznicy nie poczułem, więc wziąłem Aldikowe i jestem zadowolony. A oczy prędzej zepsują nam się od siedzenia przed monitorami niż od patrzenia przez szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiksa Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 http://www.decathlon.pl/rkawiczki-lekkie-5-mtb-ziel-id_8239002.html Kupiłem ostatnio w decathlonie te rękawiczki. Po pierwszej jeździe w upale dają radę. Są przewiewne. Zobaczymy jak będą się sprawowały w dalsze podróże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viphouse Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Jak myślicie, ktore spodenki z wkładką sa lepiej wykonane ? Te co będą teraz w Lidlu czy moze te z Decathlona za 39.90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba24 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 A co myślicie o plecaku który ma być w Lidlu od poniedziałku? Ma ktoś podobny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Czyli ogólnie polecasz ten pulsometr, bo się do niego przymierzam choć może być ciężko jak to nieraz w lidlu... Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk Za tą cene ciężko o coś lepszego, masa fajnych funkcji, z których myślałem, że nie będe korzystał,a jednak się przydają Co do okularów to sam myślałem o lidlowych jednak kupiłem za niecałe 50złt uvexy z wymiennymi szkłami -3szt., takie same nosi nasza armia, więc polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Kilka dni temu byłem w Empiku (tak, tak, tym z książkami, płytami, itd.) i natknąłem się tam na koszyki na bidon. Białe, normalnie były po 4,90zł, ale trafiłem na obniżkę -50% i kupiłem za tyle 2szt. Trzymają rewelacyjnie i są całkiem lekkie. Polecam się przejść do jakiejś galerii :-) Wyglądają tak: Właśnie wróciłem z Empiku i zakupiłem 2 sztuki za 5 zł koszyczki dobrze trzymają bidon, fajnie wyglądają i są lekkie, więc warto kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 pisałem o nich wcześniej, to są te same co np tutaj http://www.aliexpress.com/item/2013-Pc-water-bottle-holder-bicycle-water-bottle-rack-carbon-water-bottle-holder-bottle-cage/808916950.html po miesiącu ich używania największym minusem jest wycieranie się plastyku. Nie ciekawie to wygląda, ale kupiłem sobie zapas to co sezon będą nowe Okulary z lidla używałem przez cały rok poprzedni i są w porządku, spadły może dwa razy na beton, ale są całe, nic się też nie ułamało. Teraz kupiłem Arciticy za ponad setę i nie widzę różnicy między nimi w jakości. Nawet wymiana szkieł jest łatwiejsza w tych lidlowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 W Lidlu w Koszalinie widziałem dzisiaj przecenę koszulek. Te z marca były po 14,99 zł, a z maja po 16,99 zł. Prawdopodobnie chcą się pozbyć resztek towaru przed przyszłotygodniowym rzutem, więc może warto się zainteresować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilN Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 wbrew temu co pokazuje lidlowa gazetka na wieszaku mozna powiesic rower za sztyce i nie ma z tym problemu, nawet moj otyly mtb sobie wisi tak jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Potwierdzam, moj tez elegancko wisi za sztyce. Wysyłane z mojego S7 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.