Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie jakie też mogą być okulary za 12 zł???

Wiadomo,że "tanie mięso jedzą psy",poza tym to tzw jednorazówki,których nie warto reklamować tylko wyrzucić i kupić kolejne.To samo dotyczy innych rzeczy po "wyjątkowej cenie" Cudów nie ma za to naiwnych pełno.

masz takie okulary...........?

Mam okulary za 10 x tyle a gdybym miał te to bym nad nimi nie płakał tylko kupił kolejne -to chciałem powiedzieć.

Mercedes NIGDY nie będzie miał ceny malucha,zrozumcie to!

Dodam,że podobne rzeczy można jeszcze trafić w tchibo-lepsze jakościowo i droższe niestety.

• Mod Team

Kforum... słabo jakoś z tym 10 x tyle... Myślałem że jak ktoś się tak gotuje pisząc o takich bzdurach to ma conajmniej okulary za 30 x tyle...

Więcej dystansu człowieku :)

A jednorazówki - taki ich urok że jak kupisz trzy pary to nie żal jak rozwalą się i pierwsze i drugie. Wczoraj poleciałem i rozwaliłem okulary Arctica za 20 x tyle i właśnie takie jednorazówki sobie kupię ;)

Kforum... słabo jakoś z tym 10 x tyle... Myślałem że jak ktoś się tak gotuje pisząc o takich bzdurach to ma conajmniej okulary za 30 x tyle...

Więcej dystansu człowieku :)

A jednorazówki - taki ich urok że jak kupisz trzy pary to nie żal jak rozwalą się i pierwsze i drugie. Wczoraj poleciałem i rozwaliłem okulary Arctica za 20 x tyle i właśnie takie jednorazówki sobie kupię ;)

Master dokładnie tak napisałem i wcale się nie gotuję!!!

Smieszy mnie tylko jak ktoś spodziwa się Bóg wie czego po rzeczach w tak śmiesznie nieskiej cenie.

Ja też jestem zdania,że lepiej połmać kilka tanich niż jedne drogie okulary.

Po prostu cena = jakość

Po prostu cena = jakość

Widać, że porwała Cię marketingowa mowa płynąca z każdej strony.

Tak naprawdę jesteśmy dymani na każdym produkcie. Koszt wyprodukowania pary Adidasów to kilkanaście dolarów. Podobnie koszty produkcji przerzutki z grupy Acera są niewiele wyższe niż SLX (bo i co tam może być droższe?). Nie mówię, że nie ma różnicy w jakości działania, masie itp. ale cena w żaden sposób nie odzwierciedla kosztów produkcji. Ot - wmówiono nam, że ta droższa ma tysiąc zalet i że warto za nią dać 3x więcej niż za inną i ludzie na to lecą. Taki marketing.

Poza tym zastanów się jeszcze np. na przykładzie takich okularów: czy 20 razy droższe okulary są 20 razy lepsze? Zwykle nie.

Warto dętki kupić, czy to ścierwo? Skarpetek ktoś używa,, warto inwestować?

Dętki były OK. Nic im do zarzucenia nie miałem. W tym roku też 2 na zapas sobie kupię.

Ciekawi mnie czy w tych okularach będzie można wyciągnąć szkła? Jeżeli tak to wydaje mi się że będą pasować szkiełka z zeszłorocznych okularów Lidlowych.

Widać, że porwała Cię marketingowa mowa płynąca z każdej strony.

Tak naprawdę jesteśmy dymani na każdym produkcie. Koszt wyprodukowania pary Adidasów to kilkanaście dolarów. Podobnie koszty produkcji przerzutki z grupy Acera są niewiele wyższe niż SLX (bo i co tam może być droższe?). Nie mówię, że nie ma różnicy w jakości działania, masie itp. ale cena w żaden sposób nie odzwierciedla kosztów produkcji. Ot - wmówiono nam, że ta droższa ma tysiąc zalet i że warto za nią dać 3x więcej niż za inną i ludzie na to lecą. Taki marketing.

Poza tym zastanów się jeszcze np. na przykładzie takich okularów: czy 20 razy droższe okulary są 20 razy lepsze? Zwykle nie.

O ile można dyskutować na temat: czy kupić 10 okularów czy jedne 10x droższe to ok

Ale tematu jakości niestety nie podważysz.Róznice pomiędzy np.Alivio a SLX są znaczne jeżeli chodzi o wytrzymałość materałów,jakośc komponentów itp. Owszem "chińczyk" poskłada i to i to w godzinkę a godzina kosztuje tyle samo,natomiast końcowy produkt jest niestety zupełnie inny.Mam ciuchy z endury,tchibo,decatlonu,adidasa i lidl-a.Nie wmówisz mi,że to to samo tylko nam wmówiono,że jedne są lepsze bo droższe.Prosty przykład rękawiczki z Endury mam już 3lata,Kelly-sa czy Author-a max na 2 sezony,Lidl-a wyrzucasz po jednym ale wybór zawsze nalezy do Ciebie i to nic złego,że chcesz mieć np 3 pary z Lidla a ja 1 z Kelly-sa.Ja tego nie neguję ale różnica NIESTETY jest znacząca!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...