dejtrejder Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110612/POWIAT0305/706554097 http://www.przewodnikurody.pl/artykuly/okulistyka/204-niebezpieczne-okulary Zwolennicy tanich okularów powinni przeczytać przed zakupem i zadać sobie pytanie czy na pewno robią świetny interes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Te z decathlonu za 40zł. to jest podstawowy model spodenek z wkładką piankową. Do rekreacyjnej jazdy jak najbardziej w porządku. Na allegro podobne są już od 15zł. w górę. Czyli powinny starczyć do jazdy normalnej po 40-80km co kilka dni? A dla chętnych polecam saszetki rowerowe zakładane na ramę z przodu http://www.asport.pl/p/23303,380/saszetka-rowerowa--na-rame--s01-roswhell/ coś takiego w auchan i real po 15złotych. Mieści się portfel, klucze, zapięcie, latareczka i telefon na górę, sprawdzone i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badzialania Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Całkiem zażarta dyskusja. Jeśli można, zupełnie na spokojnie, to według mnie porównanie Lidla Do Media Expert czy odwrotnie nie ma najmniejszego sensu i jest jak porównywanie dupy z twarzą. Każdy ze sklepów jest od czego innego. Nigdy nie kupię sprzętu elektoronicznego w sklepie "spożywczym" i chociazby z tego powodu Media Expert jest lepsze. Oczywiście w ME nie kupię sera i skarpetek więc wygrywa Lidl... Poza tym czego się spodziewacie jak kupujecie sprzęt marki "Krzak"? Wszędzie można kupić - za przeproszeniem - gówno i wszędzie wynalazek wszechczasów. Osobiście nie kupuję sprzętu nieznanych marek, a już na 100% nie napalam sie że będzie hulać wieki. Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Spiny nie ma, wystarczy sprawdzić kaski z lidla ile kosztują ich odpowiedniki w internecie i można się przekonać do tych "słabych" marek. Poza tym, dla wielu amatorów sprzęt z lidla jest wystarczająco dobry:) A cena też robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Nigdy nie kupię sprzętu elektoronicznego w sklepie "spożywczym" i chociazby z tego powodu Media Expert jest lepsze. Taaa? Karty pamięci można znaleźć taniej nawet w małych sklepach. Zestawy komputerowe mają jak w tesco. Wciskają akcesoria jak kable, czy akumulatorki, ładowarki "super ekstra chaj kłality" za ogromną kasę. Prędzej zaufam lidlowi, który wystawi jakąś partię, niż takiej sieciówce. Poczytaj jakie przekręty robie się w MM, ME i innych tego typu sklepach, zmienisz zdanie co do takich sklepów. Możliwe, że nie raz wciśnięto Ci identyczny produkt co w takim lidlu, ale z innym logiem, a zapłaciłem dużo drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Naciągacze z Mediaexpert czyli chamski sposób na pozyskanie adresów e-mailowych do wysyłki spamu Na ich stronie internetowej jest info, że jeśli zapiszesz się na newsletter dostaniesz kupon rabatowy o wartości 10 zł. Niestety po fakcie okazuje się, że jest to rabat na wysyłkę (ważne do 9 czerwca) przy zakupie towaru o wartości nie mniejszej niż 99 zł. Ja tam się nie przejąłem bo do takowych rejestracji posiadam jakieś śmieciowe konto e-mailowe. Natomiast bardzo nie ładnie z ich strony, że wiadomość nie zawiera linka do wypisania się z tego. Mediaexpertów jest tyle na mieście, że każdy idzie tam osobiście i nikt z wysyłki korzystał nie będzie - dobrze o tym wiedzą krętacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzis w Biedronce znalacłem latarki LED za 14,99 zł 3 rodzaje świecenia 5 diod, albo 15 diod, laser i odatkowo kompas. Mocna (chyba stalowa) obudowa z 3 bateriami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drutes Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 W Biedronce są okulary. Jakość nie powala, za "dychę" mogą być. Przydadzą się w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whst Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ktoś gdzieś wspominał o fajnej torbie na przód ramy dwuczęsciowej z futerałem na komórkę po środku, w jakich sklepach jest dostępna? Ewentualnie, jakby ktoś miał pomysł na umieszczenie telefonu w miarę "na wierzchu" to będę wdzięczny, bo ani w plecaku, ani w torbie pod ramą nie łapie GPS :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzis w Biedronce znalacłem latarki LED za 14,99 zł 3 rodzaje świecenia 5 diod, albo 15 diod, laser i odatkowo kompas. Mocna (chyba stalowa) obudowa z 3 bateriami. Ktoś odważny kupi i przetestuje? IMHO 15 diod nie wróży nic dobrego... laser też raczej lipa. Tych z 5 diodami nie widziałem, może gdzieś niżej są, nie chciało mi się kopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Nie widziałeś bo to jest jedna i ta sama. Ma opcję 5 lub 15 diod 3 rodzaje świecenia 5 diod, albo 15 diod, laser Swoją drogą, dumam też czy nie kupić do "pudełka z narzędziami". Jak ktoś się połasi proszę o mini reckę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ktoś gdzieś wspominał o fajnej torbie na przód ramy dwuczęsciowej z futerałem na komórkę po środku, w jakich sklepach jest dostępna? Ewentualnie, jakby ktoś miał pomysł na umieszczenie telefonu w miarę "na wierzchu" to będę wdzięczny, bo ani w plecaku, ani w torbie pod ramą nie łapie GPS :/ Są dostępne w Auchan i z tego co widziałem to jeszcze dodatkowo w sklepach Real. Tylko jeśli to jest spory telefon to raczej nie wsadzisz go tam mieści się na styk moja starowata nokia x2. Jeśli coś większego to polecam uchwyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 a nie mogłem się doczekać i spytałem się w Lidlu czy szykują jakąś akcje dla nas i o to odpowiedz: Data zgłoszenia: 2013-05-31 Numer zgłoszenia: 4388968Szanowny Panie, Chcielibyśmy serdecznie podziękować za skierowane pod naszym adresem zapytanie. Uprzejmie informujemy, że artykuł sezon rowerowy nie jest planowany w sprzedaży w sklepach Lidl w najbliższym czasie. Zachęcamy do sprawdzania zawsze aktualnej oferty reklamowej na stronie internetowej www.lidl.pl Serdecznie zapraszamy do odwiedzania naszych placówek handlowych w przyszłości i życzymy udanych zakupów w sklepach Lidl. Z poważaniem Ewelina Renn Lidl Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Brzmi jak jakaś odpowiedź z automatu... "artykuł sezon rowerowy"... Nie sugerowałbym się tym mailem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K3RMIT Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Testował ktoś może te siodełko z marcowego rzutu w wersji sport ? zastanawiam się nad jego kupnem ale nigdzie nie mogę znaleźć o nim opinii na żywo w porównaniu do mojego jest długie jak lotnisko co o tym sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Chociaż Empik nie jest dyskontem ani sklepem rowerowym to jednak pojawiła się bardzo ciekawa oferta - przecena 50% na artykuły rowerowe, zestaw dwóch opasek odblaskowych 2,5 zł, dwie dziwne opaski na spodnie za 5 zł (za tyle to mogę je potestować) czy uchwyt na bidon wprawdzie niezbyt szałowy ale za 2,5 zł No i cała reszta -50% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Przechodząc dzisiaj obok MediaExpert skusiłem się na licznik no-name SKAN za całe 6,99 zł (baterie do niego dostałem nowe - w sklepie 2 zł sztuka, więc wynika, że sam "komputerek" kosztował 3 zeta). Przyznam szczerze, że za takie pieniądze jest całkiem ok. Zamontowałem w rowerze swojej kobity. Wcześniej miała Speedmaster 5000, ale gdzieś zgubiła. W Skanie cyferki są podobnej wielkości, za to nieprzydatnych funkcji więcej. Montaż bezproblemowy, niektóre rozwiązania bardziej praktyczne niż w Sigmie (pamiętam jak się męczyłem, żeby magnes umocować na szprychę, a tu wystarczy śrubkę dokręcić i gotowe). Jutro albo pojutrze sprawdzimy jak z dokładnością. Z czasem zobaczy się też jak reaguje na deszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Miesiąc temu też się chciałem skusić na niego, był dostępny, ale wywieszka "towar niedostępny", spytałem się sprzedawcy o co chodzi, to powiedział, że wiele osób składa reklamacje na niego i go nie poleca. Kupiłem wtedy licznik Kross'a za 19zł, działa bez zarzutów. Swoją drogą nie polecam pompki Profex z Media Expertu. Zamówiłem sobie ją przez internet, z dostawą do sklepu. 2 dni jest info, że przyszła i czeka na odbiór. Idę do sklepu, pytam czy jest ta pompka, jest, jedna sztuka. Podaje numer rezerwacji, a sprzedawca mówi, że go nie obchodzi rezerwacja, kto pierwszy ten lepszy, czyli jakby ktoś inny ją chciał wcześniej to bym jej już nie zastał... ale nic, nawet na dobre wyszło, bo nie płaciłem za przesyłkę do sklepu (4,99zł) . Przyjeżdzam, ciekawe końcówki, najbardziej przydatna to ta przejściówka z presty na schradera. Pompuje, a tu nic nie idzie, tylko powietrze ucieka dołem... Rozkręciłem, złożyłem ponownie, pompuje, ale manometr stoi... Ruszył się dopiero jak napompowałem oponę gdzieś do 5 bar i wtedy pokazał te 2 bary na wskaźniku... Więc nauczka, aby nie brać taniego badziewia. Z mini pompek polecam krossa , kupiłem w rowerowym za 10zł i działa bez zarzutu, pompuje do 5 bar. http://vemarket.kei.pl/aukcjeallegro/rower-centrumcom/zdjecia/akcesoria/pompki/pompka_kross_wasp-pmp001/miniaturka.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zvirusca Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Odnośnie omawianego licznika - kupiłam dziś tą tanią (6,99) zabawkę. I stąd moje pytanie - włącza się Wam od razu? Od kilku minut kombinuję/wciskam/przekładam baterie (te dostarczone), niestety bez efektu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Ktoś widział w jakimś sklepie pulsometry do 100zł godne polecenia? Podobno na rowerowa oferte z Lidla trzeba bedzie poczekac, a pewnie jak bedzie to znow nie trafie na pulsometr;/, widzialem te z biedronki na tablicy i allegro ale nie wygladja zbyt solidnie i funkcje takie srednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Mi wystarcza, kupiłem go za 30z Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1304 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 W Aldi jest spray do naprawy opon za 8,99. Przetestowałem go na starej dętce Schwalbe 700 x 18-25C, która posiadała kilka łatek, snejka na 3mm x 3mm i udało się załatać owym sprayem, z tym, że raczej jest to środek awaryjny, po przyjeździe do domu należałoby wymienić lub zakleić ową dętkę , gdyż przy większych ciśnieniach rzędu 7-8 bar powietrze zaczęło uciekać. Zaletą jest też końcówka schrader - presta, cena i brak konieczności odkręcania wentyla, wadą jest to, że się pieni i podczas spuszczania powietrza mamy małą fontannę piany, niezbyt ładnie pachnącej (skądś znam tą woń, ale nie mogę skojarzyć skąd). Czyli dobry środek, gdy zostaje nam mało km do końca i nie chce nam się wymieniać / łatać dętki, chociaż może i przy mikro nacięciach radzi sobie lepiej z większymi ciśnieniami. P.S W instrukcji na opakowaniu jest ważna uwaga, a mianowicie "W przypadku zaworów Sclaverland (Presta) należy pamiętać, aby zawór był odkręcony tylko do połowy" , jak odkręcimy do końca to będzie wylatywać nam piana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Odnośnie omawianego licznika - kupiłam dziś tą tanią (6,99) zabawkę. I stąd moje pytanie - włącza się Wam od razu? Od kilku minut kombinuję/wciskam/przekładam baterie (te dostarczone), niestety bez efektu... 1) Sprawdź baterie. Mnie od razu dali komplet nowych GP, o dziwo ciut mniejszych niż te, które były w środku licznika. Ale wystarczyło odrobinę odgiąć blaszkę, żeby się trzymały. 2) Tak, włącza się od razu. Najpierw masz ekranik z wyborem czy wolisz km/mile (tutaj akurat literki są małe, więc można niezauważyć), potem trzeba jeszcze ustawić rozmiar koła (trzycyfrowy). Później już normalnie wyświetla dane zależnie od wybranej funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Czy ktoś ma i używa siodełko rowerowe z Lidla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K3RMIT Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Wczoraj zakończyła się moja zabawa z pompką podłogową z lidla kupiona została 15 marca używana dosłownie kilka razy, wczoraj przy ciśnieniu 2,5 bar pękł wężyk było tylko słychać uciekające powietrze. Na szczęście miałem paragon poszedłem z nią do Lidla i ze zwrotem pieniędzy nie było żadnego problemu, teraz planuje kupić coś porządniejszego żeby dłużej posłużyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.