Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kiciok to trafił się Tobie niezły egzemplarz. Ja swoje okulary nie poddawałem ekstremalnym testom. Ani razu mi nie spadły na ziemię lub podłogę tylko przy zakładaniu na nos poszły. Szkoda bo szkła nawet nie porysowane.

Kiciok to trafił się Tobie niezły egzemplarz. Ja swoje okulary nie poddawałem ekstremalnym testom. Ani razu mi nie spadły na ziemię lub podłogę tylko przy zakładaniu na nos poszły. Szkoda bo szkła nawet nie porysowane.

Witam

Okulary z Lidla - za to cenę fajne, ale jakość szkieł w porównaniu do 5 razy droższych Shimano gorsza. Mi w Lidlowych po 2 miesiącach odpadła gumka z noska. Po 6 miesiącach spadła druga gumka. Fajny patent w Lidlowych okularkach, była możliwość wymiany zauszników na gumkę dookoła głowy. Po 2 latach pękło mocowanie zauszników do ramki i poszły do kosza.

Kask z Lidla - moja kobieta w nim jeździ. Jest bardzo fajny, regulacja wygoda jak w kasku za 300zł. Dodatkowo ma lampkę wbudowaną z tyłu kasku czerwoną do świecenia w nocy. Można oczywiście tą lampkę wyjąć jak komuś nie pasuje.

Koszulka - tani, niezbyt miły w dotyku poliester. Dodatkowo trochę ciasne rękawy na moje bicepsy. Ale za tą cenę to niezły zakup.

Niezłe rzeczy rowerowe bywają w Tchibo. Mam koszulkę z Tchibo i dla mnie lepsza niż Lidlowa. Były chwyty z krótkimi rogami ergonomiczne za 1/4 normalnej ceny i siodełka city.

Pozdrawiam

Porównując lidlowskie okulary do zaledwie 2 razy droższych okularów z Go Sportu widać drastyczną różnicę jakości szkieł. Te Pierwsze są z plastiku, ich grubość na całej powierzchni się różni powodując zaburzenia widzenia. Obraz w nich pływa i można sobie popsuć wzrok. Jeśli mi ktoś nie wierzy to zapraszam po opinię do optyka.

Te drugie mają szkiełka z poliwęglanu, filtr UV i do tego polaryzację. A to wszystko za jedyne 40 zł. Porównując je do droższych okularów Brenda, które posiadam nie widzę różnicy. I to można uznać za dobry i tani zakup. Okulary z Go Sportu kupiłem w 2009 roku i działają do tej pory. 

Sztuką jest kupić tanio i dobrze. Nie tylko tanio.

Tak "pacze" na opinie kogoś nowego i dziwie się, ale nie, to ten sam nasz kochany hejter lidlowskich produktów. Witam ponownie.

Już pisałeś o tych swoich okularach. Z ciekawości aż założyłem przeźroczyste szkła i nie ma w nich takiego efektu. Widzę normalnie jak bez tych szkieł. Albo Ty masz coś ze wzrokiem, albo dostałeś jakieś wadliwe.

W takim razie poużywaj je jeszcze trochę zobaczymy kto wtedy będzie miał coś ze wzrokiem :)

Zresztą to nie jest już wątek tylko o produktach lidlowskich. Tylko wszystkich marketowych. Więc wybacz ale mam prawo zachwalać rzeczy, które uważam za dobre i sprawdzone a kupione gdzie indziej TANIO. I jednocześnie wyrażać opinię negatywną o rzeczach moim zdaniem kiepskich. Obojętne gdzie kupionych. Okulary, rękawiczki i pompka stacjonarna zakupiona w Lidlu wyczerpują moją definicję rzeczy KIEPSKICH. Bez względu czy się to podoba rozmaitym Kiciokom...

Przykro mi, że tak to odebraliście... 
@MikeSkywalker

Opcja z kamerką i prędkościomierzem nie są zmyśloną rzeczą, tylko serio tak mi się zrobiło. Nie przeczę, że produkty z Lidla są dobre, bo mam wiele rzeczy z tego sklepu i służą mi po dziś dzień... po prostu nie ufam kurde elektronice kupionej w supermarkecie, bo zawsze kojarzy mi się to z masówką... tak jakbyś kupował gitarę lutniczą, a gitarę firmy Ever Play... możesz trafić dobrą serię ale i gównianą. 
A jak twierdzisz, że znajdę sterowniki do Kamerki, to proszę... będę wdzięczny jak byś mi pomógł - SilverCrest 2130... będę wdzięczny :P 

Do tej kamerki sterowniki zostały pewnie dołączone, a to, że je zgubiłeś to już nie jest wina firmy. Kupując mniej znane firmy trzeba być świadomym tego, że będzie trzeba korzystać tylko z tych dołączonych. Liczniki bezprzewodowe nawet znanych firm potrafią zgłupieć z różnych nie jasnych powodów, więc to nic nadzwyczajnego.

Do tej kamerki sterowniki zostały pewnie dołączone, a to, że je zgubiłeś to już nie jest wina firmy. Kupując mniej znane firmy trzeba być świadomym tego, że będzie trzeba korzystać tylko z tych dołączonych. Liczniki bezprzewodowe nawet znanych firm potrafią zgłupieć z różnych nie jasnych powodów, więc to nic nadzwyczajnego.

Chodzi bardziej o aktualizację, bo na Windowsie XP śmigała ale na 7 już nie chce... ale już nie ruszajmy tego, bo się offtop robi :P 

To też prawda, ja tylko mówię o tym jakie miałem doświadczenia z jednym i drugim, tyle...ale zaraz mnie tu o jakieś herezje posądzają. 

Ostatnie podejscie.

Czy widzial ktos gdziekolwiek w Lidlu spodnie te obcisle z wkladka rozmiar XL badz XXL. Moze by mi je kupil i przeslal. Wszystko ureguluje. Chyba ze te z Decathlonu za 39 sie nadadza do rekreacujnej jazdy

Wysłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2

Mam te spodenki z Lidla z doczepianą wkładką i są bardzo fajne, błotko schodzi elegancko- cud, miód i orzeszki. Tydzień temu wyrwałem je za 30zł z 40zł sugerowanych (wyprzedaż 25% na wszsytko). A jeśli chodzi o spodenki Decathlonowe to masz na myśli te szaro-czarne? Jeśli tak to są one dość fajne (no może poza wyglądem, ale to kwestia gustu), gąbka dobrze leży, ale jest jeden minus - chłoną brud jak szalone. Na tyłku gdzie ciągle pada błoto nie chciały się sprać, tak samo ze smarem, który nie chce zejść. Ale jednak wybaczę im to, bo dałem za nie 15zł (zepsuty zamek).

A sprawdzilbys u siebie w lidli czy nie ma tych obcislych w rozm xl? Z decathlonu chodzi mi o czarne (lub czerwone lub niebieskiw) za chyba 39.99. Ktos mowil ze starcza na 0km ale chcialbym posluchac opini innych

Wysłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2

Chodzi bardziej o aktualizację, bo na Windowsie XP śmigała ale na 7 już nie chce... ale już nie ruszajmy tego, bo się offtop robi :P 

To też prawda, ja tylko mówię o tym jakie miałem doświadczenia z jednym i drugim, tyle...ale zaraz mnie tu o jakieś herezje posądzają. 

Terlek - sprawdź swoje PW, 5 minut zajęło mi wyszukanie sterowników do twojej kamerki do XP jak i do Win7

A czy zna ktoś jakieś dobre spodenki (z wkładką) z jakiś sklepów a'la lidl czy może się nie bawić i wziąć te z decathlonu za 39,99?

Te z decathlonu za 40zł. to jest podstawowy model spodenek z wkładką piankową.

Do rekreacyjnej jazdy jak najbardziej w porządku.

Na allegro podobne są już od 15zł. w górę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...