Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem na celu nikogo wprowadzać błąd, napisałem to dlatego, bo zdziwiło mnie, że przy dystansie 10km miałem 200m różnicy, przy 20km nadal 200m i przy 30km to samo. :) Proponuję, żeby przestać się kłócić i czerpać przyjemność z przebywania na forum :)

Przestrzegam przed kupowaniem spodenek z lidla. Kupiłem szorty z wymienna wkładką za 45 zł i teraz żałuję. Wkładka na początku jazdy jest bardzo fajna - szkoda tylko że chłonie wodę i pot jak gąbka. Efekt jest taki że po ok. 10-15 km przy temp. ok. 22 stopni jest cała nabrzmiała. Jak ktoś jedzie bez żadnej zmiany pozycji to nie ma żadnego problemu, ale wystarczy lekko przesunąć się na siodełku i całe ustawienie wkładki idzie się ... Bez zchodzenia z roweru już się jej nie da ustawić.

Dużo gorsze jest przyszycie wkładki do spodenek(tych wewnętrznych). Moje nie mają nawet 100 km, a spod szwów zaczyna wyłazić jakaś gąbka, a same szwy się rozciągają. Szkoda gadać, idę z nimi na reklamację.

Od znajomego słyszałem że te lampki biedronkowe straszna lipa, miał wcześniej dwie pary i obie się rozleciały po kilku tygodniach bo taki słaby plastik. Tylna podobno na wybojach pękła ;) Niemniej kupiłem sobie dzisiaj w biedronce, zobaczymy jak długo wytrzymają :D

Słuchajcie, we wrześniu były takie czołówki po 2 dyszki. Są teraz może? Bardzo fajne były, z zoomem :P Wiadomo w lesie dodatkowe doświetlanie miejsca gdzie patrzymy.  A co do spodek, może takiesłabe akurat się trafiły. Jeżdżę w nich sporo i dobrze się spisują, wkładka bardzo fajnie działa.

Jestem szaleńcem i kupiłem te lampki.

Pierwsze co mi się rzuciło w o... tzn w nos. Smród, okropny smród. Uchwyty, a raczej części gumowe - śmierdzą okropnie! Jakby cyjanopan, czy coś...

Ogólnie lampki ładnie świecą. Jeśli baterie są takie dobre, to licząc ich koszt, za lampki zapłaciłem 6zł. Za tą cenę fajna sprawa.

Wziąłem wersję z tą tylną lampką w kształcie walca. Świeci cała, a jeśli chodzi o przód, to moc ma niezłą, tylko świeci dość wąsko, niestety.

Pierwsze co mi się rzuciło w o... tzn w nos. Smród, okropny smród. Uchwyty, a raczej części gumowe - śmierdzą okropnie! Jakby cyjanopan, czy coś...

Ogólnie lampki ładnie świecą. Jeśli baterie są takie dobre, to licząc ich koszt, za lampki zapłaciłem 6zł. Za tą cenę fajna sprawa.

Wziąłem wersję z tą tylną lampką w kształcie walca. Świeci cała, a jeśli chodzi o przód, to moc ma niezłą, tylko świeci dość wąsko, niestety.

Jeździłeś już gdzieś z tymi lampkami po ciemku w całkowitych ciemnościach? Interesuje mnie jak oświetlają drogę. Czy widać co jest przed nami?

Dopiero przyszedłem z nimi do domu ;)

Patrząc po tym, co te lampki wyprawiają w domu przy zgaszonym świetle, to myślę, że spokojnie można jechać z nimi poza miastem ;) Miałem kiedys takiego "targowego leda" i świeci to dużo lepiej.

Dzisiaj nie przejadę się z tym, bo te uchwyty się wietrzą :( mogę wyjść po zmroku i sprawdze jak to wygląda.

Kiedyś miałem podobnie z gumkami z chwytu do zamocowania zapinki na ramie. Później po zdjęciu okazało się że lakier na białej ramie zżółkł. :yucky:

Na szczęście tylko wierzchnia warstwa bezbarwnego którą udało się spolerować...

Więc jeśli masz rurki w kolorze innym niż czarny to poszukałbym innych gumek.

Lampki z biedry przetestowane.

Plusy

-Tył świeci bardzo mocno, również na boki.

-W miarę dobra widoczność lampki przedniej. Po lesie w nocy można powoli jechać, a między wioskami, na nieoświetlonych drogach, spokojnie 20km/h można jechać.

-Możliwość regulacji lampki przedniej w poziomie.

Minusy

-Od srebrnej płaszczyzny lampki przedniej odbijają się promienie słońca i biją po oczach, trzeba na dzień ściągać

-Klapka baterii w przedniej lampce troszkę luźno się otwiera, mogą być z tym problemy.

Ogólnie na plus, warto było i jak ktoś szuka taniego zestawu, to polecam wybrać się do biedronki.

Kupiłem sobie te rękawiczki rowerowe z Aldi (oferta 4.05.2013)

http://www.okazjum.pl/aldi/gazetka/gazetka-promocyjna-aldi-01-05-2013,15770.html

Kosztują 14,99 i są wg. mnie nieco lepszej jakości od lidlowych czy biedronkowych. Nie wiem jak będzie z warstwą amortyzującą, ale szycie jest niezłe i są całkiem przewiewne.

Nawet (o dziwo) rower trekkingowy wyglądał stosunkowo rozsądnie za tą cenę (1199). Nie, nie kupiłem, oglądałem. Jakościowo nieco odbiegał od makrokeszy ;)

http://imgur.com/a/BluOc

Również mam te rękawiczki i zniknęły po ich zakupie różne dolegliwości jak np. mrowienie podczas jazdy po kamieniach :) Przejechałem w nich 60km i żadnego dyskomfortu nie czułem i są w nich fajne rzepy, bo się mocno trzymają :) Jednym słowem jak za 15zł są spoko :)

mam rękawiczki z lidla, co prawda wkładka amortyzująca spoko, ale reszta masakra, praktycznie wszystkie szwy mi już puszczają.

kupiłem te z aldika i wykonanie o niebo lepsze, jednak warto porównać materiały, bo różnią się w zależności od wariantu kolorystycznego. za 15zł wydaje mi się że baardzo fajne.

@up - Napisz coś więcej o tych rękawiczkach. Warto, opłaca się? Spodobały mi się a i cena w porządku. 

Nie za bardzo co mam napisać, kupiłem je wczoraj. Leżą dobrze, są miłe w dotyku i są dobrze uszyte (w odróżnieniu od nitkowych potworów z lidla).Do tej pory jeździłem bez takich wynalazków, więc ciężko mi powiedzieć coś o jakości tłumienia w stosunku do innych modeli. Dłonie mi się nie spociły, tyle.   

Z wad: materiał na zewnętrznej stronie jest przewiewny, ale wydaje się delikatny. Rzep jest na nim bezpośrednio naszyty, więc po jakimś czasie może się rwać.

Najlepiej przymierzyć i samemu sprawdzić. Ja mam te czarno-białe, jakoś lepiej leżały (a rozmiarówka niby ta sama )

I tak, też sądzę, że za 15 zł warto :)

Kupiłem sobie te rękawiczki rowerowe z Aldi (oferta 4.05.2013)

http://www.okazjum.pl/aldi/gazetka/gazetka-promocyjna-aldi-01-05-2013,15770.html

Kosztują 14,99 i są wg. mnie nieco lepszej jakości od lidlowych czy biedronkowych. Nie wiem jak będzie z warstwą amortyzującą, ale szycie jest niezłe i są całkiem przewiewne.

Nawet (o dziwo) rower trekkingowy wyglądał stosunkowo rozsądnie za tą cenę (1199). Nie, nie kupiłem, oglądałem. Jakościowo nieco odbiegał od makrokeszy ;)

http://imgur.com/a/BluOc

Nie oceniam jakości roweru, ale osoba pisząca "specyfikację" na tej plakietce (chodzi mi o te zdjęcia z imgur, a nie gazetkę) chyba wiele z rowerami do czynienia do tej pory nie miała. ;)

Dałby ktoś radę wrzucić zdjęcie tych rękawiczek z aldi jak wyglądają od środka? Gruba jest ta warstwa żelowa? Mam dosyć daleko do Aldi i nie chcę jechać na marne :)

Z góry dzięki

Wkładka jest z pianki PU, nie żelu. Wszyty od wewnątrz na całej długości dłoni kawałek, z ukształtowanymi poduszkami. Grubość 1cm. 

To rękawice do rekreacyjnej jazdy :)

Dałby ktoś radę wrzucić zdjęcie tych rękawiczek z aldi jak wyglądają od środka? Gruba jest ta warstwa żelowa? Mam dosyć daleko do Aldi i nie chcę jechać na marne :)

Z góry dzięki

To są te z Aldiego od środka.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3076033/for_net/2013-05-09%2009.40.30.jpg

Dzisiaj jechałem w nich pierwszy raz i jestem pod wrażeniem - są imo dość grube i bałem się, że się ręka mocno spoci. Po 18 km temperaturze ~15-20 stopni w ostrym, porannym słońcu ręka została sucha. Komfort oceniam na wysoki. Wkładka nie jest żelowa, tylko jak ktoś pisał wyżej piankowa, ale imo bardzo wygodna. Wykonanie o dziwo całkiem niezłe. Rzep w porównaniu z tymi z lidla to niebo o ziemia - lidlowych nie kupiłem właśnie ze względu na rzep, który wyglądał jakby zaraz miał odpaść.

No nic zobaczymy czy rękawiczki wytrzymają dłuższy okres czasu - na razie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...