kporys Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Nie miałem na celu nikogo wprowadzać błąd, napisałem to dlatego, bo zdziwiło mnie, że przy dystansie 10km miałem 200m różnicy, przy 20km nadal 200m i przy 30km to samo. Proponuję, żeby przestać się kłócić i czerpać przyjemność z przebywania na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 panowie albo spokój albo wakacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Przestrzegam przed kupowaniem spodenek z lidla. Kupiłem szorty z wymienna wkładką za 45 zł i teraz żałuję. Wkładka na początku jazdy jest bardzo fajna - szkoda tylko że chłonie wodę i pot jak gąbka. Efekt jest taki że po ok. 10-15 km przy temp. ok. 22 stopni jest cała nabrzmiała. Jak ktoś jedzie bez żadnej zmiany pozycji to nie ma żadnego problemu, ale wystarczy lekko przesunąć się na siodełku i całe ustawienie wkładki idzie się ... Bez zchodzenia z roweru już się jej nie da ustawić. Dużo gorsze jest przyszycie wkładki do spodenek(tych wewnętrznych). Moje nie mają nawet 100 km, a spod szwów zaczyna wyłazić jakaś gąbka, a same szwy się rozciągają. Szkoda gadać, idę z nimi na reklamację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr321 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 U mnie z tymi spodenkami wszystko OK, przejechane ~400 km, 16h jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golden Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Od znajomego słyszałem że te lampki biedronkowe straszna lipa, miał wcześniej dwie pary i obie się rozleciały po kilku tygodniach bo taki słaby plastik. Tylna podobno na wybojach pękła Niemniej kupiłem sobie dzisiaj w biedronce, zobaczymy jak długo wytrzymają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Słuchajcie, we wrześniu były takie czołówki po 2 dyszki. Są teraz może? Bardzo fajne były, z zoomem Wiadomo w lesie dodatkowe doświetlanie miejsca gdzie patrzymy. A co do spodek, może takiesłabe akurat się trafiły. Jeżdżę w nich sporo i dobrze się spisują, wkładka bardzo fajnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jestem szaleńcem i kupiłem te lampki. Pierwsze co mi się rzuciło w o... tzn w nos. Smród, okropny smród. Uchwyty, a raczej części gumowe - śmierdzą okropnie! Jakby cyjanopan, czy coś... Ogólnie lampki ładnie świecą. Jeśli baterie są takie dobre, to licząc ich koszt, za lampki zapłaciłem 6zł. Za tą cenę fajna sprawa. Wziąłem wersję z tą tylną lampką w kształcie walca. Świeci cała, a jeśli chodzi o przód, to moc ma niezłą, tylko świeci dość wąsko, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jestem szaleńcem i kupiłem te lampki. Pierwsze co mi się rzuciło w o... tzn w nos. Smród, okropny smród. Uchwyty, a raczej części gumowe - śmierdzą okropnie! Jakby cyjanopan, czy coś... Ogólnie lampki ładnie świecą. Jeśli baterie są takie dobre, to licząc ich koszt, za lampki zapłaciłem 6zł. Za tą cenę fajna sprawa. Wziąłem wersję z tą tylną lampką w kształcie walca. Świeci cała, a jeśli chodzi o przód, to moc ma niezłą, tylko świeci dość wąsko, niestety. Jeździłeś już gdzieś z tymi lampkami po ciemku w całkowitych ciemnościach? Interesuje mnie jak oświetlają drogę. Czy widać co jest przed nami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dopiero przyszedłem z nimi do domu Patrząc po tym, co te lampki wyprawiają w domu przy zgaszonym świetle, to myślę, że spokojnie można jechać z nimi poza miastem Miałem kiedys takiego "targowego leda" i świeci to dużo lepiej. Dzisiaj nie przejadę się z tym, bo te uchwyty się wietrzą mogę wyjść po zmroku i sprawdze jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 a ktos kupil te opony z lidla ? zastanawia mnie ich waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jestem szaleńcem i kupiłem te lampki. Pierwsze co mi się rzuciło w o... tzn w nos. Smród, okropny smród. Uchwyty, a raczej części gumowe - śmierdzą okropnie! Jakby cyjanopan, czy coś... Ogólnie lampki ładnie świecą. Jeśli baterie są takie dobre, to licząc ich koszt, za lampki zapłaciłem 6zł. Za tą cenę fajna sprawa. Wziąłem wersję z tą tylną lampką w kształcie walca. Świeci cała, a jeśli chodzi o przód, to moc ma niezłą, tylko świeci dość wąsko, niestety. Kiedyś miałem podobnie z gumkami z chwytu do zamocowania zapinki na ramie. Później po zdjęciu okazało się że lakier na białej ramie zżółkł. Na szczęście tylko wierzchnia warstwa bezbarwnego którą udało się spolerować... Więc jeśli masz rurki w kolorze innym niż czarny to poszukałbym innych gumek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Wszystko czorne jak smoła, także nie mam się czego obawiać. Bardziej boje się smrodku, że pozostanie tak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Będą w maju sprzedawać odzież rowerową lidlu?? Wkładka w spodenkach mi się wyrobiła, wiec się zastanawiam czy czekać na akcje w lidlu czy kupić w sklepie rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Patrząc na to co było w latach ubiegłych to najbliższa oferta rowerowa w Lidlu będzie na przełomie lipca i sierpnia. Kup coś porządnego i nie czekaj na Lidla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Lampki z biedry przetestowane. Plusy -Tył świeci bardzo mocno, również na boki. -W miarę dobra widoczność lampki przedniej. Po lesie w nocy można powoli jechać, a między wioskami, na nieoświetlonych drogach, spokojnie 20km/h można jechać. -Możliwość regulacji lampki przedniej w poziomie. Minusy -Od srebrnej płaszczyzny lampki przedniej odbijają się promienie słońca i biją po oczach, trzeba na dzień ściągać -Klapka baterii w przedniej lampce troszkę luźno się otwiera, mogą być z tym problemy. Ogólnie na plus, warto było i jak ktoś szuka taniego zestawu, to polecam wybrać się do biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 @up, w gazetce są dwa zestawy, ty chyba mówisz o tym drugim? Ciekawy jestem czy bardzo się różni od tego pierwszego jeśli chodzi o jasność, bo z wyglądu różnice są dosyć zauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju27 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Kupiłem sobie te rękawiczki rowerowe z Aldi (oferta 4.05.2013) http://www.okazjum.pl/aldi/gazetka/gazetka-promocyjna-aldi-01-05-2013,15770.html Kosztują 14,99 i są wg. mnie nieco lepszej jakości od lidlowych czy biedronkowych. Nie wiem jak będzie z warstwą amortyzującą, ale szycie jest niezłe i są całkiem przewiewne. Nawet (o dziwo) rower trekkingowy wyglądał stosunkowo rozsądnie za tą cenę (1199). Nie, nie kupiłem, oglądałem. Jakościowo nieco odbiegał od makrokeszy http://imgur.com/a/BluOc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaissy Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 @up - Napisz coś więcej o tych rękawiczkach. Warto, opłaca się? Spodobały mi się a i cena w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Również mam te rękawiczki i zniknęły po ich zakupie różne dolegliwości jak np. mrowienie podczas jazdy po kamieniach Przejechałem w nich 60km i żadnego dyskomfortu nie czułem i są w nich fajne rzepy, bo się mocno trzymają Jednym słowem jak za 15zł są spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 mam rękawiczki z lidla, co prawda wkładka amortyzująca spoko, ale reszta masakra, praktycznie wszystkie szwy mi już puszczają. kupiłem te z aldika i wykonanie o niebo lepsze, jednak warto porównać materiały, bo różnią się w zależności od wariantu kolorystycznego. za 15zł wydaje mi się że baardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju27 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 @up - Napisz coś więcej o tych rękawiczkach. Warto, opłaca się? Spodobały mi się a i cena w porządku. Nie za bardzo co mam napisać, kupiłem je wczoraj. Leżą dobrze, są miłe w dotyku i są dobrze uszyte (w odróżnieniu od nitkowych potworów z lidla).Do tej pory jeździłem bez takich wynalazków, więc ciężko mi powiedzieć coś o jakości tłumienia w stosunku do innych modeli. Dłonie mi się nie spociły, tyle. Z wad: materiał na zewnętrznej stronie jest przewiewny, ale wydaje się delikatny. Rzep jest na nim bezpośrednio naszyty, więc po jakimś czasie może się rwać. Najlepiej przymierzyć i samemu sprawdzić. Ja mam te czarno-białe, jakoś lepiej leżały (a rozmiarówka niby ta sama ) I tak, też sądzę, że za 15 zł warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Kupiłem sobie te rękawiczki rowerowe z Aldi (oferta 4.05.2013) http://www.okazjum.pl/aldi/gazetka/gazetka-promocyjna-aldi-01-05-2013,15770.html Kosztują 14,99 i są wg. mnie nieco lepszej jakości od lidlowych czy biedronkowych. Nie wiem jak będzie z warstwą amortyzującą, ale szycie jest niezłe i są całkiem przewiewne. Nawet (o dziwo) rower trekkingowy wyglądał stosunkowo rozsądnie za tą cenę (1199). Nie, nie kupiłem, oglądałem. Jakościowo nieco odbiegał od makrokeszy http://imgur.com/a/BluOc Nie oceniam jakości roweru, ale osoba pisząca "specyfikację" na tej plakietce (chodzi mi o te zdjęcia z imgur, a nie gazetkę) chyba wiele z rowerami do czynienia do tej pory nie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golden Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dałby ktoś radę wrzucić zdjęcie tych rękawiczek z aldi jak wyglądają od środka? Gruba jest ta warstwa żelowa? Mam dosyć daleko do Aldi i nie chcę jechać na marne Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju27 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dałby ktoś radę wrzucić zdjęcie tych rękawiczek z aldi jak wyglądają od środka? Gruba jest ta warstwa żelowa? Mam dosyć daleko do Aldi i nie chcę jechać na marne Z góry dzięki Wkładka jest z pianki PU, nie żelu. Wszyty od wewnątrz na całej długości dłoni kawałek, z ukształtowanymi poduszkami. Grubość 1cm. To rękawice do rekreacyjnej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Dałby ktoś radę wrzucić zdjęcie tych rękawiczek z aldi jak wyglądają od środka? Gruba jest ta warstwa żelowa? Mam dosyć daleko do Aldi i nie chcę jechać na marne Z góry dzięki To są te z Aldiego od środka. https://dl.dropboxusercontent.com/u/3076033/for_net/2013-05-09%2009.40.30.jpg Dzisiaj jechałem w nich pierwszy raz i jestem pod wrażeniem - są imo dość grube i bałem się, że się ręka mocno spoci. Po 18 km temperaturze ~15-20 stopni w ostrym, porannym słońcu ręka została sucha. Komfort oceniam na wysoki. Wkładka nie jest żelowa, tylko jak ktoś pisał wyżej piankowa, ale imo bardzo wygodna. Wykonanie o dziwo całkiem niezłe. Rzep w porównaniu z tymi z lidla to niebo o ziemia - lidlowych nie kupiłem właśnie ze względu na rzep, który wyglądał jakby zaraz miał odpaść. No nic zobaczymy czy rękawiczki wytrzymają dłuższy okres czasu - na razie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.