MikeSkywalker Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Jeżdżę już od dłuższego czasu w spodenkach z pampersem Rogelli Basic De Lux i choć często poprawiam się na siodełku to nie czuję że mam je na sobie. Dziś miałem zrobić trasę na jakieś 2 godziny więc ubrałem spodenki z Lidla kupione zeszłego roku - z czerwoną wkładką "Coolmax". Nawet godzinę nie pojeździłem bo wróciłem z flakiem, ale w środku już się wszystko gotowało, wkładka pomimo tego że spodenki się rozciągnęły dalej na jajkach, szkoda gadać. Jak komuś te spodenki nie spasowały to niech odłoży nieco kasy i kupi coś lepszej jakości, komfort jazdy jest nieporównywalnie lepszy, szkoda się męczyć w upały i z wkładką wiszącą jak kupa w majtach. Może w tym roku te spodenki nieco poprawili ale raczej w to wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Proszę o informację jaką bieliznę nosi się pod takie spodenki. Chodzi mi o te spodenki z tzw. Pampersem, a nie o te szorty, które mają jeszcze wkładkę z tzw. Pampersem, o których pisał już ktoś wyżej, że pod tą wkładkę od szortów już się nie ubiera bielizny, ale jak jest z tymi obcisłymi spodenkami? W chłodniejsze dni pod spodenki zakładam bieliznę termoaktywną długą lub krótką zależnie od tego jak bardzo jest zimno. Gdy jest ciepło to zakładam na gołe ciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Empik (gazetki brak) - hipsterskie dzwonki z nadrukiem I love bike; - dzwonki z kompasem; - trabka; - lampki, taki zwyczajne z allegro oraz takie same sa w biedronce aktualnie - drozsze; - chwyty najzwyklejsze (5zl) - bidony - zelowa nakladka na siodlo - bialy koszyk na bidon (5zl), te akurat mi sie podobaja, kupilem sobie dwa, pasuja kolorystycznie do roweru; - czasami jakas ksiazka sie trafi, ale nic nowego; wiecej nie pamietam. Dobra zmiana tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Zakupiłem spodenki rowerowe z NETTO. Są zbliżone do tych z Lidla ale nie są tak wymyślnie zdobione i krój mają trochę prostszy. Mogę je porównać ze spodenkami z Lidla, bo te również zakupiłem. Spodenki z Lidla są moim zdaniem trochę lepsze aczkolwiek te z Netto też są ok. W dodatku te w Netto kosztują równe 20 zł więc zakupiłem je głównie po to żeby mieć drugie na zmianę. Proszę o informację jaką bieliznę nosi się pod takie spodenki. Chodzi mi o te spodenki z tzw. Pampersem, a nie o te szorty, które mają jeszcze wkładkę z tzw. Pampersem, o których pisał już ktoś wyżej, że pod tą wkładkę od szortów już się nie ubiera bielizny, ale jak jest z tymi obcisłymi spodenkami? Mógłbyś pokazać jakieś foty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Empik lampki, taki zwyczajne z allegro oraz takie same sa w biedronce aktualnie - drozsze; - chwyty najzwyklejsze (5zl) - bidony - bialy koszyk na bidon (5zl), te akurat mi sie podobaja, kupilem sobie dwa, pasuja kolorystycznie do roweru; Możesz zrobić zdjęcia tego? No, o ile masz coś poza koszykami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 http://i41.tinypic.com/2uhsvnr.jpg chwyty i koszyczki mam tylko, wszystko po 4,9. Docelowo chwyty kupilem tylko, aby je tanim kosztem przyciac, aby rogi weszly bo oryginalnych bedzie mi szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 U mnie w TESCO podobny koszyk tylko czarny również 4,90 i bidony ARKUS/ROMET za 5,99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Radzę uważać na koszulkę z ostatniego rzutu Lidl'owskiego - tu http://forfunbike.blogspot.com/2013/05/test-rzeczy-rowerowych-z-lidla-kask.html?m=0 m.in. kolega o niej pisał. Ubrałem w sobotę na rodzinną przejażdżkę dotknąłem raz bądź dwa przez nie uwagę rzepów które mam przy plecaku i ... "piękne" zaciągnięcia się porobiły :/ Fatalnie to wygląda. Mam żółtą sprzed roku czy dwóch i odnoszę wrażenie, że była wytrzymalsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Kupiłem licznik z Aldi, bezprzewodowy za 30 zł. Jak na tą cenę jest spoko i ma dużo funkcji z droższych modeli jak np. temperatura oszukuje Tylko jakieś 200m (mierzone Endomondo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Oszukiwanie pewnie można skorygować wpisując poprawny obwód koła do licznika.Poza tym informacja, że licznik myli się o 200 m bez podania na jakim dystansie nie znaczy nic. Jeśli myli się o 200 m po przejechaniu 1 kilometra - to raczej spory błąd Co więcej porównywanie z Endomondo też jest słabym pomysłem - dobrze ustawiony licznik ma wyższą dokładność niż każdy "kilometromierz" oparty o GPS (jeśli ktoś ma wątpliwości to niech pojedzie na najbliższe rondo, zrobi 20 okrążeń i porówna wyniki licznika i Endomondo). Koniec OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaissy Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Sprawdzałam dziś w Biedronce rękawiczki z oferty rowerowej. Makabra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja u siebie widziałem cały rower w biedro, bałem się co prawda nawet podejść bo tak gdzieś mi tandetą zalatywał. Znalazł się ktoś odważny kto go kupił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 6 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 http://i41.tinypic.com/2uhsvnr.jpg chwyty i koszyczki mam tylko, wszystko po 4,9. Docelowo chwyty kupilem tylko, aby je tanim kosztem przyciac, aby rogi weszly bo oryginalnych bedzie mi szkoda Nawet nieźle wygląda ten koszyk na bidon. Jak po 5 ziko, to chyba też wezmę ze 2 "na zapas" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaissy Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja u siebie widziałem cały rower w biedro, bałem się co prawda nawet podejść bo tak gdzieś mi tandetą zalatywał. Znalazł się ktoś odważny kto go kupił ? Haha, widziałam ostatnią sztukę więc domyślam się, że byli chętni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wobo Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Tak czysto orientacyjnie - kiedy można spodziewać się nowego rzutu akcesoriów rowerowych do Lidla? Początek wakacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Widziałem te rzeczy z biedronki, szok W lidlu i aldi były za 15 zł tu prawie 20 zł a nie dał bym za nich 4 zł, te sakwy ok 20 zł, ale B małe nie wiadomo czy by się snickers zmieścił Ta torba trójkąt mała bez dodatkowych przegród jak otworzyłem to wyskoczyła taka -deseczka- usztywniająca nie polecam, Ta koszulka sportowa też kiepsko się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja u siebie widziałem cały rower w biedro, bałem się co prawda nawet podejść bo tak gdzieś mi tandetą zalatywał. Znalazł się ktoś odważny kto go kupił ? O obecnych nic nie wiem, ale bratowa kupiła rok czy dwa lata temu miejską damkę za jakieś 300 zł. Koła kręcą się bardzo słabo - po prostu rower ciężko się toczy (opony wąskie). Luz na suporcie po parunastu kilometrach. Luz na widelcu jeszcze szybciej niż na suporcie - bardzo trudno skontrować tak, żeby luzu nie było, a kierownica w miarę lekko chodziła. Uogólniając: mechanizmy ruchome słabo, reszta może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Potwierdzam, straszna tandeta w tej biedronce. Jedynie ta na kierownice jako taka, ale nie zdecydowałem się na nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Tak czysto orientacyjnie - kiedy można spodziewać się nowego rzutu akcesoriów rowerowych do Lidla? Początek wakacji? to chyba nie jest jakieś regularnie dawane. Najlepiej spoglądać na lidl.de i lidl.sk ostatnio ktoś podawał linka do gazetki z tych stron i u nas oferta weszła kilka dni później na stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Apropos licznika z Aldi to te 200m wyszło na dystansie ok 30km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fragger Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Mógłbyś pokazać jakieś foty ? jeśli chodzi o te spodenki z lidna, to mam te, które testował Kolega wyżej na blogu (link jest kilka postów wyżej). natomiast te z Netto jednak oddałem, gdyż nie doczytałem przy zakupie ale w środku na etykietce był napis "woman" Apropos licznika z Aldi to te 200m wyszło na dystansie ok 30km ciekawe w takim razie jak to sprawdziłeś... wszystko ma jakąś granicę błędu, a za 30 zł chyba nie oczekujesz profesjonalnego sprzętu pomiarowego. mam też taki licznik i nie mogę mu nic zarzucić jak naraie . nie wiem czy dobrze mierzy ale jest przecież możlwiość zmiany rozmiaru koła w ustawieniach. Po trzech dniach jeżdzenia w rękawiczkach z Aldiego jedna zaczyna mi się lekko pruć więc zdecyduję się ją szyć (nie chcę oddawać gdyż moim zdaniem są świetne i szkoda). Zauważyłem tylko, że te z jasną wstawką są cieńsze i bardziej przewiewne, a te ciemne są grubsze i wyglądają mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Pisałem już wcześniej, że w stosunku do Endomondo, byś przeczytał parę postów wcześniej... A rękawiczki z Aldi też mam, te biało czarne i są całkiem spoko jak za 15zł, przynajmniej dla mnie swoje zadanie spełniają (często bez rękawiczek mam mrowienie w dłoniach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Jeśli mowa o gazetce z lidla, to fajna strona to fanlidla.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Kporys 200m ale w nie w stosunku do jakiego programu tylko dystansu Bo te 200 metrów to może być zepsuty licznik albo zwykłe złe ustawienie obwodu koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 A jak inaczej chciałbyś dystans zmierzyć? Licznik ustawiłem na wymierzony wcześniej obwód koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.