Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zwróciłam lidlowe rękawiczki rowerowe z tegorocznego rzutu - rzep się urwał i dodatkowo poszły na szwie. Szkoda, bo były spoko, miały dość grubą warstwę żelu. Zeszłoroczne trzymają się o dziwo nieźle.

Zwracając rękawiczki nie mogłam oprzeć się pokusie i kupiłam koszulkę w dającym po oczach różowo-zielonym kolorze.

Uprzedzam, że koszulka jest dla osób o słabo rozwiniętych barkach. W moim przypadku nawet, że jest ona duża i nie tak obcisła jak to zwykle jest to na barkach jest za wąska, a pozycja na rowerze sprzyja jeszcze ściąganiu rękawów do góry i przez to nie jest za wygodna oraz robi się prawie kamizelką :)

Cóż nie przewidzieli, że rowerzysta może być szerszy w barkach.

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 3 Maja 2013 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 3 Maja 2013 - Brak powodu

Nie widzę tematu o netto, a nie chcę zakładać nowego. Akcesoria już dostępne, na pierwszy rzut oka z fajnych rzeczy, które zauważyłem to, szczotki rowerowe i torby podsiodłowe, mocowane do siodła nie na rzepy, lecz na taką klamerkę, za 9 zł chyba się na nią połaszę :). In minus rękawiczki, prujące się, cienkie, czasami niedoszyte na paluchach. Reszta wiadomo, jakieś oświetlenie ale o tym wypowiadał się nie będę :)  

Nikt nie miał obu w rękach więc nikt nie oceni ich dokładniej niż możesz to zrobić sam porównując zdjęcia...

To jest temat dotyczący Lidla, a nie Aldi, Tchibo, Biedronki etc... Piszcie o każdym sklepie w oddzielnym temacie bo tu i bez tego jest taki bałagan, że w czasie każdej nowej oferty leci spam z kilkukrotnie powtarzającymi się pytaniami o te same rzeczy...

Jestem ZA połączeniem. Będzie wiele porównań lidl vs aldi np. i lepiej jest mieć to w jednym miejscu.

Teraz biedronka wypuszcza także torebki, rękawiczki, światełka i liczniki. Od poniedziałku będzie to dostępne.

Jeśli chodzi o torebki podsiodłowe. Ta z lidla z zeszłego roku IMHO jest lepsza, bo u góry jest klips. Tutaj jest rzep, który sztywny na pewno nie bedzie, przez co wszystko będzie sobie dyndać na boki. :/

Jeśli chodzi o torebki podsiodłowe. Ta z lidla z zeszłego roku IMHO jest lepsza, bo u góry jest klips. Tutaj jest rzep, który sztywny na pewno nie bedzie, przez co wszystko będzie sobie dyndać na boki. :/

Przecież tegoroczne podsiodłówki są zapinane zarówno na klips jak i na rzep.

Ja mam obie koszulki. Tą z Lidla w rozmiarze M i tą z Aldiego w rozmiarze L. Ta z Lidla jest moim zdaniem o wiele lepiej wykonana. Materiał jest bardziej śliski i elastyczny. Jeśli chodzi o jej krój, to faktycznie jest bardziej wąska i jak ktoś jest rozbudowany w klatce, to może mieć problem. Ta z Aldiego nie jest tak dobrze dopasowana. Co pawda mam ją we większym rozmiarze (L), ale jest sporo większa od tej z Lidla. Ta z lidla aby jej dorównać musiałaby być z rozmiarze XL. Jeśli ktoś jest bardziej rozbudowany, to polecam takim osobom raczej te z Aldiego, to są pojemniejsze i dostępne we większych rozmiarach. Natomiast osobom szczupłym bardziej polecam te z Lidla, bo są lepiej dopasowane i moim zdaniem lepiej wykonane, a to tego o 10 zł tańsze :)

Oprócz koszulki kupiłem w Aldim także:

1) rękawiczki rowerowe. Z kolegą wczoraj zrobiliśmy wyprawę rowerową do Aldiego po te właśnie rzeczy i obaj kupiliśmy sobie tam rękawiczki. Są świetne. Super wykonane i bardzo wygodne, a cena 14,99.

2) torebkę podsiodłową za 12,99. Nie jest zbyt pojemna, ale solidnie wykonana. Mocowanie jest na trzy rzepy także nie lata.

3) Licznik rowerowy bezprzewodowy za 29,99. Ma bardzo dużo fukcji (20). Zamontowaliśmy go po powrocie i działa :) Nic nie mogę więcej powiedzieć na razie na jego temat oprócz tego, że ładnie wygląda (nie było kiedy go przetestować) ale po krókiej jeździe wydaje się, że dobrze pokazuje. Licznik montowany jest do kierownicy na trytki. Czujnik jest montowany do amortyzatora również na trytki. Udało mi się odnaleźć ten model na stronie producenta jakby ktoś chciał lepiej to olookać: http://www.boederbike.com/products/219-solar-funk-fahrradcomputer.html

Zakupiłem spodenki rowerowe z NETTO. Są zbliżone do tych z Lidla ale nie są tak wymyślnie zdobione i krój mają trochę prostszy. Mogę je porównać ze spodenkami z Lidla, bo te również zakupiłem. Spodenki z Lidla są moim zdaniem trochę lepsze aczkolwiek te z Netto też są ok. W dodatku te w Netto kosztują równe 20 zł więc zakupiłem je głównie po to żeby mieć drugie na zmianę.

Proszę o informację jaką bieliznę nosi się pod takie spodenki. Chodzi mi o te spodenki z tzw. Pampersem, a nie o te szorty, które mają jeszcze wkładkę z tzw. Pampersem, o których pisał już ktoś wyżej, że pod tą wkładkę od szortów już się nie ubiera bielizny, ale jak jest z tymi obcisłymi spodenkami?

W ciepłe dni moim zdaniem najlepiej jakąś bieliznę termiczną. Ja sam używam bokserek firmy Brubeck, a teraz jeszcze kupiłem sobie te spodenki termiczne z Lidla, co były w ostatniej ofercie (bo bezrękawniki są imo super) - niestety co do spodenek się nie wypowiem, bo kupiłem je, a zaraz potem złapał mnie jakiś wirus i jeszcze ich nie wypróbowałem.

Co do rękawiczek, to jak na razie najlepsze były w Aldim - są imo znacznie lepiej uszyte niż te z lidla czy netto i ogólnie robią 2 x lepsze wrażenie. Ciekawe jak będzie z oddychalnością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...