gad Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 a wiesz że w lidlu L to jest jak XXL , ja noszę na codzień rozm XL 188 wzr 90 kg i co kupię L to taka za duża. Dzisiaj zakupiłem tą koszulkę i nawet za duża, mimo że L-ka, ale wolę zawsze większe lużniejsze rzeczy to nie zawracałem sobie głowy wymianą, także się zastanów, chyba że jesteś mega BIG Ja noszę na codzięń rozmiar XXL albo XXXL 126 klatka i jak zakładałem ją to wyglądałem jak pedzio. Chyba że inne wzory maja różne rozmiary ? Czy ktoś ma rozmiar XL i może podać wymiary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja noszę na codzięń rozmiar XXL albo XXXL 126 klatka i jak zakładałem ją to wyglądałem jak pedzio. Chyba że inne wzory maja różne rozmiary ? Czy ktoś ma rozmiar XL i może podać wymiary ? To faktycznie sporo bo ja a coś ok 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Jeszcze wracając do kasku, to jednak muszę przyznać rację koledze, że ten z nowej oferty ma więcej otworów. Dzisiaj byłem w Lidlu i okazało się, że jeszcze były te kaski. Obejrzałem je dokładnie i o ile przód jest podobny, to zdecydowanie więcej otworów jest z tyłu i po bokach. Chyba jednak ten kask jest znacznie przewiewniejszy. Ostatecznie sam go zakupiłem, bo żona zdecydowała się przejąć mój z poprzedniego rzutu. Co na pewno jest od razu zauważalne: - nowe kaski są znacznie węższe - to by wyjaśniało dlaczego wiele osób uwierają po bokach. Ja mam dość wąską głowę a i tak jest dość ciasno. W poprzednim tego nie było - kaski są mniejsze - w poprzednim wystarczał mi m/l a teraz musiałem kupić l/xl i prawie na maksimum rozluźnić (ciekawe jak będzie w czapce) - kask chyba jest trochę bardziej odczuwalny na głowę (choć ciężar ma zbliżony do tego pierwszego) - ma dość ciekawie wyprofilowane otwory - wygląda jakby miał "zasysać" powietrze do środka. - bardzo na minus jest to, że siateczka jest tylko w części otworów przednich - otwory skrajne na przodzie już siateczki nie mają - spory feler. Po dokładnej analizie, wydaje mi się, że kaski z pierwszego rzutu były trochę lepsze (lepiej dopasowane do głowy, bardziej przemyślane itd), ale te z drugiego są bardziej przewiewne. Co do narzędzi to imo, są to narzędzia awaryjne - raczej nie oczekiwałbym od zestawu za 20zł, że da się nim zastąpić cały warsztat. Niemniej chyba wszystko co się może zepsuć w trasie da się nimi naprawić. Do domowych napraw nie są jednak zbyt poręczne (np. trudno dotrzeć w niektóre miejsca imbusami z rączką, pewnie są mniej trwałe itd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja dziś byłem w innym sklepie i kupiłem jeszcze rekawiczki, dętki (opakowanie 2 szt) i chwyty z rogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @wojtaszek Do siodełka (do metalowych rurek pod nim) dokręcasz uchwyt z jedną częścią klamerki zatrzaskowej. Torba od góry ma drugą część tej klamerki i dodatkowo na końcu rzep, aby przymocować ją do sztycy. Ten uchwyt pod siodełko powinien być w środku torby. Sprawdź przed zakupem, bo ja jak byłem w sklepie jakiś czas temu, to w dwóch torbach tego nie było. Komuś się pewnie złamało albo zgubiło i przyszedł pożyczyć drugie;p. Zrobiłbym Ci zdjęcia, ale nie mam teraz dostępu do roweru. No właśnie, te co widziałem były rozkompletowane i nie było tej klamerki Poszukam może w innym sklepie jeszcze będą ale skoro: Nie odkręcisz tymi kluczami suportu, pedałów, wolnobiegu czy kasety. Tak to wszystko raczej jest. to w sumie mi to nie potrzebne... bo taki "niekompletny" zestawik kluczy już mam. Czyli co tam też jest tylko 6'tka imbusowa? Jaki zestaw w takim razie polecicie kupić, żeby do wszystkiego był klucz? Co do narzędzi to imo, są to narzędzia awaryjne - raczej nie oczekiwałbym od zestawu za 20zł, że da się nim zastąpić cały warsztat. Niemniej chyba wszystko co się może zepsuć w trasie da się nimi naprawić. Do domowych napraw nie są jednak zbyt poręczne (np. trudno dotrzeć w niektóre miejsca imbusami z rączką, pewnie są mniej trwałe itd). A jak dokręcisz korbę do suportu? Istnie tylko na trasie potrafi odpaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 wojtaszek - myślałem, że bardziej myślisz o naprawach domowych ;-) Kilka osób wcześniej w tym i poprzednim wątku tego właśnie oczekiwało od tego zestawu kluczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Po dokładnej analizie, wydaje mi się, że kaski z pierwszego rzutu były trochę lepsze (lepiej dopasowane do głowy wybacz - wcale nie znaczy , że lepsze. Ja mam właśnie wąską czaszkę - nawet kaski scott,giro i uvex (topowe modele) mi nie podeszły (telepały mi się na boki) - tzn , że są złe? Dopiero MET mi podpasował - widać używają innego modelu głowy. Co do Lidlowych mam się kłócić, że nowe są lepsze, bo te aktualne leżą idealnie - nie telepią się ani nie uciskają (mnie ,bo przymierzałem) ? Po prostu kask musi być dopasowany indywidualnie. Nie pisz, lepszy/gorszy tylko bardziej/mniej mi pasował a nie baw się w wyrocznię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemol96 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Kupione szorty z wkładką, i torba podsiodłowa z narzędziami wstawię wieczorem zdjęcia zamontowanej torby bo czytałem że ktoś nie wiedział jak ją założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 wojtaszek - myślałem, że bardziej myślisz o naprawach domowych ;-) Kilka osób wcześniej w tym i poprzednim wątku tego właśnie oczekiwało od tego zestawu kluczy. To też, ale jak już mówiliście nie dokręcę nimi wsyzstkiego więc naprawy domowe też odpadają. A w domu mam całą skrzynkę narzedzi to zawsze coś podpasuje, np. tę korbę dokręcałem 6'ką imbusem z wciśniętym obok płaszczakiem A skoro jest to torba podsiodłowa to służy do napraw podczas trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 wybacz - wcale nie znaczy , że lepsze. Ja mam właśnie wąską czaszkę - nawet kaski scott,giro i uvex (topowe modele) mi nie podeszły (telepały mi się na boki) - tzn , że są złe? Dopiero MET mi podpasował - widać używają innego modelu głowy. Co do Lidlowych mam się kłócić, że nowe są lepsze, bo te aktualne leżą idealnie - nie telepią się ani nie uciskają (mnie ,bo przymierzałem) ? Po prostu kask musi być dopasowany indywidualnie. Nie pisz, lepszy/gorszy tylko bardziej/mniej mi pasował a nie baw się w wyrocznię Hej pisałem tam także o lepszym (moim zdaniem wykonaniu) i bardziej przemyślanej konstrukcji. Żeby więc nie być gołosłownym - chodzi mi tutaj np. o to, że w kasku z pierwszego rzutu, wszystkie przednie otwory mają siatkę, a tutaj siatka jest w 3 z 5 przednich otworów - imo to bez sensu, bo o ile rozumiem, dlaczego nie daje się siatki w otworach na górze/tyle, o tyle nie rozumiem dlaczego jest ona tylko w kilku przednich otworach. Z dopasowaniem masz rację - każdy ma inną głowę. Mi ogólnie bardziej pasował ten z pierwszego rzutu jeśli chodzi o rozkład kasku na głowie, chociażby dlatego, że mogłem kupić mniejszy rozmiar i mieć na głowie te ~10% mniej wagi. Ogólnie przez to, że kask jest większy jest też bardziej "widoczny" (nie wiem jak to napisać inaczej) na głowie - ma taki znacznie większy "grzyb". Oba kaski jednak posiadam i oba oceniam wysoko - chciałem się jedynie podzielić moimi subiektywnymi odczuciami po dokładniejszym porównaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amigo Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja noszę na codzięń rozmiar XXL albo XXXL 126 klatka i jak zakładałem ją to wyglądałem jak pedzio. Chyba że inne wzory maja różne rozmiary ? Czy ktoś ma rozmiar XL i może podać wymiary ? Ja kupiłem XL taką samą i mam w klacie 110 i jak ją założyłem to troche jest miejsca na luz czyli nie jest obcisła. Wydaje się, że koszulki rowerowa są tak robione, żeby nie było jak worki na kartofle. Dziś piękna pogoda to testowałem znów sprzęty z lidla. Czyli szorty, koszulkę, rękawiczki i funkcyjną koszulkę. Powiem tak szorty XL jak dla mnie prawie dobre ja w pasie 100 ale przyda się za jakiś czas pasek ponieważ wkładka w środku jest obcisła i przylega, a szorty luźne. Faktycznie szeleszczą ale po jakimś czasie już się nie zwraca uwagi. Pierwsze moje spodenki z wkładką i jak założyłem idąc po rower dziwnie się czułem jakby narobił w majty hehe. Po przejechaniu kilku km już jest lepiej bardzie się dopasowują i człowiek przyzwyczaja się. Zobaczymy jak będzie po sezonie. Koszulka funkcyjna ok to samo koszulka rowerowa mimo, że był na tym jeszcze polar. Co do rękawiczek to też sprawdzają się ale jak już pisałem w temacie zapięcia to tragedia polecam odpinać je od środkowej strony ponieważ tak to po wyrywają się rzepy. Niestety materiał na, który zostały przyszyte jest to cieniutka siateczka, a powinien być już cały pasek z mocnego materiału. Pojawiły się też nitki na palcach zobaczymy jak spiszą się w całym sezonie. Postaram się to opisać za kilka miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmolo Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Dzis oddałem tą koszulkę. Poprzednie byly o niebo lepsze. Ta ma tylko jedna mala kieszonkę i brak jej gumowego sciagacza na dole co by nie podwijała sie na plecach. Dla mnie to istotne. Co do rozmiaru to faktycznie xl deczko większa nic w poprzednim modelu. Wysłane z mojego HTC Sensation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemiec1 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 · Ukryte przez Puklus, 18 Kwietnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Puklus, 18 Kwietnia 2013 - Brak powodu Witam To mój pierwszy wpis na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Planulę zakup roweru szosowego a dokładnie chodzi o scott speedster s20 z 2013r. Mam problem z doborem wielkości ramy, nie wiem czy L czy XL. Mam 186 cm i waże 84 kg. To będzie mój pierwszy rower szosowy dlatego mam problem z rozmiarem. Będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza
gad Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Pisz w tym dziale http://www.forumrowerowe.org/forum/27-roweryramy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 dziś zrobiłem 40 km w rękawiczkach z poprzedniego rzutu. Kolega już napisał o badziewnym szyciu rzepa - podpisuje sie pod tym. Poduszka "żelowa' jest dosyć gruba, ale w sumie przez to, ze praktycznie na całej wewnętrznej powierzchni, miałem odczucie, że jest za poduchowata (gruba) . Brakuje strefowego pogrubienia, ale nie wymagajmy zbyt wiele za 15pln No i wrażenie odniosłem, że generalnie słabo z oddychalnością - materiał na wierzchu bardzo słabo wentyluje mimo , że jest cieniutki. Kupiłem je na podmianę, gdy moje Foxy idą do prania po przepoceniu - strasznie długo schną. Reasumując - nie są rewelacyjne, ale jak uwzględnić współczynnik cena/jakość to ocena wzrośnie do b.fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja dziś zrobiłem ok 60 km, na trasie widziałem z 10 osób w tej czerwonej koszulce z lidla 1 tury hehe, ja kupiłem tą szarą z ostatniej oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 20 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Ponoć jakieś 1,5 miesiąca temu w Lidlu były skarpety kompresyjne. Ktoś je może kupił? Jest szansa, że po takim czasie zostały jeszcze gdzieś do nabycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beleg Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Temat jest o akcesoriach w Lidlu ale chyba się nikt się nie obrazi jak zamieszczę link do gazetki z netto obowiązującej od 25 kwietnia http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=139 może znajdzie się coś ciekawego. Ja chyba kupie szczotki do czyszczenia napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d3kar Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 dziś zrobiłem 40 km w rękawiczkach z poprzedniego rzutu. Kolega już napisał o badziewnym szyciu rzepa - podpisuje sie pod tym. Poduszka "żelowa' jest dosyć gruba, ale w sumie przez to, ze praktycznie na całej wewnętrznej powierzchni, miałem odczucie, że jest za poduchowata (gruba) . Brakuje strefowego pogrubienia, ale nie wymagajmy zbyt wiele za 15pln No i wrażenie odniosłem, że generalnie słabo z oddychalnością - materiał na wierzchu bardzo słabo wentyluje mimo , że jest cieniutki. Miałem rękawiczki z Lidla w ubiegłym sezonie i więcej nie kupię. Jakość adekwatna do ceny. Rozpadły się dosłownie po kilku jazdach. Najpierw zaczęły odpruwać się rzepy a potem puściły szwy na palcach. IMO totalny badziew - nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Też oglądałem te rękawiczki i mam podobne odczucia. Ostatecznie ich nie kupiłem, bo wykończenie palców było straszne (poszarpane + wystające nitki) a rzep wyglądał jakby miał zaraz odpaść. Swoją drogą niektóre modele w GoSport za 3-4 razy tyle mają podobnie. Swoje rękawiczki kupiłem w Netto - nie urzekają wyglądem, ale są dość dobre moim zdaniem. Za to po kilku dniach testowania chciałbym mocno pochwalić bezrękawniki - moim zdaniem sprawdzają się naprawdę dobrze. Używam ich w połączeniu z bluzą kolarską 4f i taki zestaw na obecną pogodę (zwłaszcza poranne dojazdy do pracy) jest naprawdę fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Z netto kupie prawd. rekawiczki bo obecne juz sie pruja. Ktos cos wie odnosnie oferty lidla? Kiedy bedzie skrzyneczka z narzedziami lub pulsometr? Na zagranicznych widze ze w maju juz beda,a u nas cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 W którym zagranicznym lidlu już jest nowa oferta? Nie chce mi się teraz po kolei każdego sprawdzać. Mi na okularach lidlowskich by zależało i ewentualnie torbie podsiodłowej. Nie lubię z plecakiem zwykłym jeździć, a na razie czuję potrzeby zakupu rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 No cóż rękawiczki z sieci Lidl, szału nie robią. Owszem, na rękach się trzymają, rzepy jak wspomniano wyżej, nie odpadły. Ale ... Co dzień, dwa wystaje z nich jakaś nitka, dodatkowo się mechacą na części materiału, która przykrywa kciuk. Ale za tą cenę, czego oczekiwać więcej. ps. moje B'Twin z pełnymi palcami zostawiłem w autobusie, tak mnie gazeta urzekła w zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Słuchajcie czy sklepy Tchibo nie mają jakiegoś po wiązania z Lidlem? Bo np. kaski z tego co się zorientowałem to są te pierwsze z lidla z lampką w tym regulatorze. Tylko cena wyższa. Co sądzicie o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 http://gazetki.biedronka.pl/g85,w_wolnym_czasie.html#/W%20wolnym%20czasie/0 akcesoria rowerowe w Biedronce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.