Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Po dwóch latach używania normalnego, nie robiącego szału kasku z allegro, za jakieś grosze, kupiłem kask z aktualnej oferty. No niebo, a ziemia :P A cena niska, jak na kask. Nie dość, że ładnie wygląda, to znacznie lepiej leży na głowie i na pierwsze 20km, to wydaje się być dobrze wentylowany.

Oferta faktycznie jakoś ograniczona, byłem chwilę po 9 rano i już praktycznie wszystko przebrane, kask który kupiłem to ostatnia sztuka i trafił się rozmiar M. Ciuchów nie oglądałem zbytnio, bo jakościa nie powalają ; ale cena też odpowiednia.

Pamiętacie może kiedy pojawiały się oferty rowerowe lidla w ostatnich latach? A może wiecie kiedy pojawi się następna?

Z tego co ja przeglądałem to oferta powinna być dopiero w maju i może być tak, że poprzednią ofertę podzielili na 2 części albo dobrze zeszła i coś skompletowali na szybkiego. Jeżeli oferty są wypuszczane pod wpływem dobrej sprzedaży to może być kolejna w maju lub w czerwcu. Pamiętam z tamtego roku oferta chyba z lipca bardzo szeroka oferta. Do tych co przetestują prosimy o recenzję, a jak widzicie dobry towar to kupcie sobie na zapas. Może warto też pisać do firmy lidl i precyzować oferty. Co potrzebujemy jako użytkownicy rowerów. Dla mnie to brakowało spodni na rower szerokich i kurtek rowerowych. W poprzedniej ofercie były tylko te przeciwdeszczowe i softshelle ale nie typowo rowerowe ponieważ miały plecy krótkie. Powodem dobrej wyprzedaży poprzedniej oferty był zakup towarów nie tylko przez rowerzystów. Te kurteczki przeciwdeszczowe to brali ludzie na działkę. Do tego ruszyły oferty rowerowe praktycznie we wszystkich sieciach i sklepach rowerowych bo to żniwa dla nich.

Oglądałem sobie w domu dzisiejszą koszulkę tą szara i faktycznie po za kiepsko działającym suwakiem brakuje u dołu tej taśmy ze ściągaczem i kieszonki ale też materiał jest inny nie ślizgi i struktura dziurek inna. Ciekawe, który się sprawdzi bardziej w ciepłe i upalne dni. Wydaje się, że poprzedni będzie lepszy.

kupiłem sobie szorty, a niech tam będzie na cywilne jazdy po mieście.

Brakuje w nich jednak kieszeni na zamek i wydają mi się dość ciepłe i nie przepuszczające powietrza.

Nabyłem także to do czyszczenia łancucha, jak nie będzie mi się chciało go rozbierać, ktoś już tego używa?

Pomysł z napisaniem do lidla, co nam potrzeba mi się podoba :-) ktoś ma jakiś kontakt do działu handlowego? 

kupiłem sobie szorty, a niech tam będzie na cywilne jazdy po mieście.

Brakuje w nich jednak kieszeni na zamek i wydają mi się dość ciepłe i nie przepuszczające powietrza.

Nabyłem także to do czyszczenia łancucha, jak nie będzie mi się chciało go rozbierać, ktoś już tego używa?

Pomysł z napisaniem do lidla, co nam potrzeba mi się podoba :-) ktoś ma jakiś kontakt do działu handlowego? 

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-FD3B27B4-DE51CD81/lidl_pl/hs.xsl/24410.htm

Ostatnio pisałem w sprawie piwa Budweiser, to odpisali na następny dzień, więc kontakt działa ;)

Jestem zadowolony z tegorocznych rękawiczek lidlowskich. Dzisiaj założyłem pierwszy raz i zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Faktycznie jest tam coś żelowego w środku co wyraźnie czuć w użytkowaniu. Rękawiczki bardzo dobrze tłumią. Zobaczymy teraz jak będzie z ich trwałością. W każdym razie wczoraj założyłem inne, 3 razy droższe rękawiczki "renomowanej firmy" i ręce mi dosyć drętwiały. A dzisiaj w lidlowskich ta przykra dolegliwość praktycznie nie wystąpiła. Te droższe "renomowane" są ciaśniejsze, może więc dlatego. 

Pytanko do tych co kupili kaski. Też w waszych kaskach paski są poskręcane czy tylko mi się trafił taki egzemplarz?

Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk

Chyba trafiłeś na taki egzemplarz. Ja długo oglądałem te kaski bo nie mogłem się zdecydować na kolor (wahałem się pomiędzy czarnobiałym z dodatkiem niebieskiego, czarnoszarym matem i białym) i w żadnym paski nie były poskręcane (no chyba,że wywinięte). Ostatecznie wziąłem ten biały (pomyślałem, że w słońcu nie będzie tak się grzała głowa) rozmiar M-L i przestawiłem tylko mocowania wewnętrzne. Tego L-XL wogóle nie czułem, że mam na głowie i wydawał się jakiś duży wizualnie.

@Parker

Powinni wymienić. Ja jak wczoraj byłem zwrócić koszulkę, to bez problemu oddali mi pieniądze. Nawet się zdziwiłem, bo płaciłem kartę, a dali mi gotówkę. Za mną stał facet, który wymieniał rozmiar i też bez problemu.

Tym bardziej, że w sklepie nie ma szatni, to jak tu kupić dobry rozmiar hehe.

Kask kupiony M/L kolor biały - co mogę powiedzieć, w tej cenie naprawdę warto brać.
Lekki, wygodny, przewiewny, solidnie wykonany w porównaniu do starego kasku z GoSportu który wyglądał na głowie jak grzyb i swoje ważył dla tego go z czasem przestałem używać  :woot:
Szczerze powiedziawszy gdyby nie niedzielna gleba na asfalt przy 35 nadal bym jeździł bez kasku.

U mnie wszystko w porządku jeżeli chodzi o paski, ale wole nie próbować odczepiać "aerodynamicznego wizjera" bo wątpię, że zatrzaski przejdą tą próbę

Zupełnie bezpodstawne obawy, ja odczepiałem go wczoraj 2 razy i nic się  nie stało.

Kupilem dzisiaj dwa kaski. Dla małżonki czarno czerwony z nowej oferty i bialy ze starej oferty dla mnie. Dzisiaj testowanie. Dlugo sie zastanawiem na kupnem ale doszedłem do wniosku ze lepiej nie kusic losu. Wykonanie wyglada na porzadne waga tez przystepna. Pozyjemy zobaczymy......

Wysłane z mojego Grand X In za pomocą Tapatalk

Szanowny Panie,
serdecznie dziękujemy za zgłoszenie i przesłanie nam Pana uwag i propozycji. Zawsze bierzemy zdanie naszych klientów pod uwagę i staramy się pod naszych klientów dopasować ofertę, dlatego takie informacje są dla nas na wagę złota. Na chwilę obecną nie możemy nic obiecać, postaramy się aby przyszłoroczna oferta rowerowa była jeszcze bardziej atrakcyjna dla naszych klientów.

Z poważaniem

Paweł Rafalski

Lidl Polska

Czyli wychodzi na to, że mogą już mieć wyprodukowane wszystko na ten rok i leży tylko w magazynach hehe

A propos opon z ostatniej oferty:

klient kupił oponę w wersji MTB i stwierdził, że w opakowaniu jest opona firmy INNOVA http://www.innovatires.com

Z ciekawości porównałem bieżniki opony w wersji CITY(ROAD) 26x1,75 z oferty lidolwej i opony z katalogu Innova:

http://www.innovatires.com/tire_serch.php?xPA=IA-2209

i są także identyczne, więc chyba to jest ta firma oponiarska w obecnej ofercie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...