Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.biedronka.pl/rowery/  w biedronie oferta rowerowa ale skromna i same rowery może dadzą coś z gadżetów później. W kauflandzie jest teraz kilka gadżetów rowerowych między innymi pompka.

http://dane.okay.pl/iulotka/pdf/kauflanddo170413.pdf  Tylko te towary z Kauflanda to wyglądają bardzo kiepskawo gorzej niż z biedronki.

Przymierzalnia w Lidlu nie za dużo by pomogła bo zawsze by była zajęta na takie masy ludzi co grzebią w tych ubraniach  :)

Ja mogę wypowiedzieć się jedynie na temat czerwonej wkładki Coolmax z kolarek lidlowych z zeszłego roku.
Oddychalność spodenek jest koszmarna, cały się w środku pociłem a po dłuższej jeździe w upały (czyli koło setki) można nabawić się odparzeń. 
Antybakteryjność to chyba też fikcja bo spodenki (wkładka) śmierdzą nieporównywalnie bardziej niż Rogelli w których jeżdżę, Możliwe że za sprawą oddychalności i nagromadzenia potu. Problemy występował z dopasowaniem do tyłka i siodełka ale chyba w szortach będzie to mniejszy problem. 

Jeśli nie miałeś nigdy takich spodenek to polecam, do "przekonania się" do spodenek z wkładką, potem jeśli jeździsz intensywnie i tak kupisz lepsze a lidlowe zostają jako zapasowe :)

Witam czy ktos moze uzytkowal pompke teleskopowa z lidla ktora teraz od poniedzialku 15.04 ma byc w sprzedazy. Ddaje rade napompowac opone bez rozsypania sie?

Tak ciężko przeczytać przedostatnią stronę tego wątku i sprawdzić?...

Co do wkładki ze spodenek to jak dla mnie jest super, gorzej z dopasowaniem samych spodenek... Chętnie kupiłbym spodenki z Deca na szelkach + lidlowa wkładka  coolmax.

Wiecie coś na temat zestawu lampek z oferty? Szukam dobrego oświetlenia na kilkudniowy wypad rowerowy i nie wiem czy te lampki można podciągnąć pod dobre oświetlenie? Przez dobre rozumiem takie, które pozwoli mi na komfortową jazdę po nieoświetlonym asfalcie/lekkim terenie.

Witam

Mam dylemat na temat tej pompki bo ktoś mi powiedział że te pompki które mają 2 otwory pompujące szybko się psują. Jak to jest w praktyce? tego nie wiem. Widziałem opinie. Jest niby pozytywna ale czy na pewno? Kupiłem sigme taką jak ta:
Pompka_Sigma_Lambda_Jet_2_sport-24h.jpg

I wystarczyło tylko trochę mocniej ten szary plastikowy element do góry pociągnąć i już pompka jest nie do użytku bo się złamał. Nie wiem czy da rady to dorobić.

Cześć, z tego co widzę to ta oferta taka średnia, ale zainteresowała mnie jedna rzecz, potrzebuję kasku a nie mam za bardzo kasy, co sądzicie o tym z lidla? Wygląda dość porządnie, a i opinie słyszałem o nich w miarę dobre.. No i jeszcze jedna sprawa, czy w miarę dobrze wygląda bez "daszku" ? :icon_cool:

Wspominałem o szortach, które kupiłem w Lidlu kilka lat temu. Tamta wersja miała pampersa przypinanego rzepami do siateczki, którą wewnątrz obszyte były szorty. Mi to nie przypasowało, głównie podczas chodzenia - tym bardziej, że pampers był dość sztywny - dlatego używam z nimi wspomnianych "pampersiastych" bokserek innej firmy. Właśnie - nadal używam, bo same szorty są ok. Tkanina mocna, nie rozłazi się, szwy trzymają. Wydaje mi się, że opcja z wpinanymi gaciami - jak w obecnej ofercie - powinna być zdecydowanie lepsza. Jeśli bokserki będą w miarę dopasowane (nie mylić z "obcisłe"), pampers miękki, dobrze układający się, to warto rozważyć za tę cenę...

• Mod Team

ale ja tam widziałem w ofercie tylko semislicki. Śmiem wątpic w jakośc o ile nie jest to rzeczona produkcja Schwalbe.
Inna sprawa to jakośc tych produktów Schwalbe jako podwykonawcy dla innej marki. Przykładem niech będą opony robione przez Schwalbe dla Kross, a dokładniej zestaw kapci na których trafiły do sklepów modele Sign fr1 i fr2 - kumpel na korzeniach nie hamując zostawiał klocki. I nie jest kumpel kumpla który słyszął na podwórku od kumpla tylko kumpel od którego ten rower kupiłem.
Reasumując - nie wierzę :)
Kolejna sprawa - dziś wg endomondo dobiłem do 600 mil(wiem, niezbyt dużo, ale nie cierpię trenażerów i ostatnio zimna). Od początku sezonu jako zewnętrznej warstwy, używałem spodni z lidlowskim pseudosoftshellem. Dziś wkładka przestała istniec. Albo ja strasznie przytyłem(to tylko trochę się zgadza) albo im jakośc ostro pikuje w dół...

Ja rownież już po zakupach, zakupiłem kask gdyż nie posiadam a mam zamiar w tym sezonie wiecej pojeździć więc dokładnie się nie znam ale cenowo mi on odpowiada i na głowie nie tragicznie leży więc myśle że będzie ok, zakupiłem rownież koszulkę XL i leży bardzo dobrze a sporo brzuszka mam ( dużo ładniejsze jak te z poprzedniego rzutu), zakupiłem rownież szorty XL i w tej cenie myśle ze będę zadowolony bo nie chciałem samych obcislych gatek a po odpieciu mogę mieć zwykle spodenki pampers wydaje mi się ze w miarę dobrze leży i spodenki są jak na mnie ciut za duże ale można założyć pasek a mniejsze mogły by podczas jazdy mnie uwierać i się bardziej zsuwać, jak by nie to że mam złamaną V kosc srodstopia i noga w gipsie to już bym testował zamiast pisać tego posta :), są to moje pierwsze ciuchy rowerowe i nie spodziewam się szału w tej cenie ale sa w miare dobrze zrobione i nie wystaja nigdzie nitki, myślę że nie będę rozczarowany gdyż dotychczas jeździłem w zwykłych ciuchach. U mnie w lidlu stało sporo osób i już się troszkę martwilem ale w większości byli to rybacy i rzucili się na wędki, koszulek i szortow było niewiele po ok 8 szt tylko gdzie przy poprzednim rzucie było dużo wiecej, zastanawiam się jeszcze nad latarką dla dziecka ( sam posiadam na diodzie cree) wydaje się być solidna nie jakaś plastikowa ( dosyc ciezka) a takiej potrzebuje żeby tylko dziecko było widoczne na drodze i w miarę bezpiecznie wróciło do domu po zapadnieciu zmroku.

Witam wszystkich.

Trochę wiadomości o kasku z aktualnej oferty za 69 pln. Producentem jest SPEQ i według instrukcji jest to model SP-56. Data produkcji 04/2012. Ciekawe, że o ile poprzedni model SP-33 widnieje na stronie producenta to o tym brak informacji. Duża ilość otworów - powinna być niezła wentylacja, ale to się dopiero okaże. Siatka przeciw owadom tylko w trzech środkowych otworach, a nie jak w SP-33 we wszystkich przednich. Na mojej głowie leży lepiej, jest węższy, mniej garnkowaty i bardziej osłania potylicę. Wykonanie wygląda na solidne, wygodna regulacja. Za te pieniądze na pewno warto jeśli ktoś poszukuje kasku. Oferta bardzo ograniczona ilościowo. Byłem zaraz po otwarciu Lidla i leżało raptem kilka sztuk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...