SebaSRS Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Kurtki softshelowe z Biedronki, są w kolorze czarnym z żółtymi (jaskrawymi) dodatkami, oraz w kolorze szarym z niebieskimi dodatkami - ogólnie softshele są grubsze niż te z oferty trekkingowej z lidla. Chciałem kupić, ale na mnie (ok. 185) rozmiar XL, był ciut za mały, a większego nie było. A z oferty lidlowej chyba kupię sobie koszulkę, ale to zależy jak będzie "na żywo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ta maszynka nada się jak nie będę robił shake? Nie mam ani sprzętu, ani chęci by rozkuwać co chwile łańcuch. Ja jako tako czyszczę szmatą i pedałuję a potem smaruje.. Nie jest to dobre rozwiązanie, ale czy maszynka zrobi to lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ogólnie o maszynkach temat się przewijał nie raz... raczej nie działały dobrze albo długi, na pewno bez porównania do shake ale może lidl was zaskoczy. Ja zdecydowanie jak zawsze polecam spinkę +- 10zł i problem zdejmowania łańcucha z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Co taka spinka daje ? Rozumiem, że zakładam ją na łańcuch i w każdej chwili mogę swobodnie ją wypiąć ? Wtedy trzeba skrócić łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Spinkę montuje się zamiast ogniwa w łańcuchu i można ją zdejmować rękoma lub z pomocą kombinerek lub jakiegoś narzędzia - w zależności od spinki. Wtedy możesz wyczyścić dokładnie łańcuch i zamontować tą samą spinkę, w to samo miejsce - bez żadnego skracania łańcucha. http://www.rowerek.pl/_var/gfx/da84cd37d2de7f877ed193188f2beb2b.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ok kupię tą spinkę, tylko muszę do kogoś podlecieć, żeby mi rozkuł te ogniwka. A skoro rozpiąć mogę ręką to nie wypnie mi się podczas jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jak jeździsz to łańcuch jest naprężony więc nie ma jak, sprawdź jak wygląda ta spinka i podumaj chwilkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie, ponieważ żeby rozpiąć musisz ścisnąć, a w czasie jazdy łańcuch jest podawany rozciąganiu nie ściskaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dobra już widzę, że na tych "dydkach" ( ) są takie rowki, w które to wchodzą boki od tej drugiej strony. Dzięki za pomoc. ;D Raz na jakiś czas shake w butelce czy słoiku i będzie jak nowy, a te 25 zł to mogę kupić trochę rozpuszczalniku albo benzyny ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Biorąc pod uwagę energię jaką wkładam w szejkowanie, nie polecam słoika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 No to butelka z dużym otworem. Np. Nestea. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Nie jest pierwszy raz. Ja taką kupiłem w 2011 w sierpniu Pamiętam bo promocja zaczynała się w dzień urodzin żony i strasznie głupio mi było ją ciągnąc na urlopie do Lidla po pompkę dla mnie zamiast na romantyczną kolacje przy świecach. BTW kolacja się udała Jak się spisuje? Ten wężyk z manometrem suwakowym wywaliłem od razu na półkę z "odpadami rowerowymi". Sama pompka jest ok. Uchwyt świetny z dodatkowym rzepem zabezpieczającym - nie zgubisz. Co do pompki to ma dwa tryby: 1. dużo powietrza małe ciśnienie (pompowanie pustego koła) dobija do 2.0-2,5 bara. 2 przekręcasz pierścień i masz mało powietrza duże ciśnienie - teoretycznie do 5 barów, ale mi się nie udało przekroczyć 3 bar. W terenie uratowała mi tyłek co najmniej 5 razy od czasu zakupu. Śmiało mogę polecić. Edit: Sama pompka ma dwa otwory - jeden do zaworów auto, drugi do dunlop/presta. A ten wężyk ma tylko jeden ale po odkręceniu końcówki można przestawiać z auto na dunlop/presta. EDIT 2: A co myślicie o tej oponce? Nada się do jazdy po asfaltach? Czy ta pompka w trybie szybkiego pompowania pompuje przy pchaniu i ciągnięciu tłoka czy tylko przy pchaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Tylko w jedną stronę, przy pchaniu Tryb szybkie panowanie - pracują dwa segmenty, w trybie ciśnienia pracuje jeden segment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golden Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Na stronie lidla dodali datę, rzeczy będą w lidlu od poniedziałku 15.04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek22 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 czasami pojawiają sie tez stojaki do serwisowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ktoś może wypowiedzieć się o kasku z nadchodzącej oferty rowerowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A ja poprosiłbym o wypowiedź nt. szortów rowerowych bo wyglądają na fajne, jednak słyszałem, że są problemy z wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie wiem, o co chodzi z pampersem, ale tu: http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-784A6B50-087D2C96/lidl_cz/hs.xsl/index_32130.htm jest więcej fotek szortów i częściowo widać, jak wewnętrzne spodenki wyglądają. Trudno się zorientować, czy one są w miarę dopasowane. Obawiam się, że jeśli wewnętrzne spodenki będą zbyt luźne, to źle się będzie chodziło (jeśli bedą używane do trekkingu/turystyki rowerowej), bo pampers będzie się "majtał" po tyłku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Kupilem pompke stacjonarna dzis, jak za 29,99,- to wyglada bardzo porzadnie. Pierwsze pompowanie ma za soba, ciekawi mnie dokladnosc wskazania manometru. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 @Sandacz, tak właśnie o te szorty chodzi.Rozumiem...Prosze jeszcze o wypowedzi innych osób które miały może z nimi styczność i ogółem z wkładką coolmax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o sam materiał coolmax, mam koszulkę i spodenki (z lidla) i jak dla mnie bajka w ciepłe dni. Ze mnie się leje ale ciało chłodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Kurcze szkoda tylko, że w Lidlu nie przymierzę odzieży za bardzo bo nie ma przymierzalni...Przynajmniej u mnie.I nie zobaczę jak leży na tyłku wkładka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smalldg Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Kup, jedź do domu przymierzyć i jak nie będzie pasowało to oddaj. Ja tak po weekendzie zamierzam zrobić Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Łeee, w Łodzi na Piłsudskiego potrafią stanąć obok i przymierzać Z gaciami, fakt ciężko, ale jak się zapytasz to w razie czego wymienią na większy/mniejszy rozmiar (jeśli będzie jeszcze na sklepie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Problem dyskomfortu (przynajmniej dla mnie) w przypadku zbyt luźnych, wewnętrznych spodenek z pampersem występuje zasadniczo - jak wspomniałem - podczas chodzenia. W czasie jazdy to nie jest jakiś szczególny problem, więc możliwe, że Tobie przypasuje... Osobiście do szortów (notabene też z Lidla sprzed kilku lat) używam dopasowanych bokserek z pampersem Accenta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.