Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kurtki softshelowe z Biedronki, są w kolorze czarnym z żółtymi (jaskrawymi) dodatkami, oraz w kolorze szarym z niebieskimi dodatkami - ogólnie softshele są grubsze niż te z oferty trekkingowej z lidla. Chciałem kupić, ale na mnie (ok. 185) rozmiar XL, był ciut za mały, a większego nie było.

A z oferty lidlowej chyba kupię sobie koszulkę, ale to zależy jak będzie "na żywo".

Ogólnie o maszynkach temat się przewijał nie raz... raczej nie działały dobrze albo długi, na pewno bez porównania do shake ale może lidl was zaskoczy. Ja zdecydowanie jak zawsze polecam spinkę +- 10zł i problem zdejmowania łańcucha z głowy.

Spinkę montuje się zamiast ogniwa w łańcuchu i można ją zdejmować rękoma lub z pomocą kombinerek lub jakiegoś narzędzia - w zależności od spinki. Wtedy możesz wyczyścić dokładnie łańcuch i zamontować tą samą spinkę, w to samo miejsce - bez żadnego skracania łańcucha.

http://www.rowerek.pl/_var/gfx/da84cd37d2de7f877ed193188f2beb2b.jpg

Dobra już widzę, że na tych "dydkach" ( :D ) są takie rowki, w które to wchodzą boki od tej drugiej strony. ;) Dzięki za pomoc. ;D Raz na jakiś czas shake w butelce czy słoiku i będzie jak nowy, a te 25 zł to mogę kupić trochę rozpuszczalniku albo benzyny ;D

Nie jest pierwszy raz. Ja taką kupiłem w 2011 w sierpniu ;) Pamiętam bo promocja zaczynała się w dzień urodzin żony i strasznie głupio mi było ją ciągnąc na urlopie do Lidla po pompkę dla mnie zamiast na romantyczną kolacje przy świecach. BTW kolacja się udała ;)

Jak się spisuje? Ten wężyk z manometrem suwakowym wywaliłem od razu na półkę z "odpadami rowerowymi". Sama pompka jest ok. Uchwyt świetny z dodatkowym rzepem zabezpieczającym - nie zgubisz. Co do pompki to ma dwa tryby: 1. dużo powietrza małe ciśnienie (pompowanie pustego koła) dobija do 2.0-2,5 bara. 2 przekręcasz pierścień i masz mało powietrza duże ciśnienie - teoretycznie do 5 barów, ale mi się nie udało przekroczyć 3 bar. W terenie uratowała mi tyłek co najmniej 5 razy od czasu zakupu. Śmiało mogę polecić.

Edit:

Sama pompka ma dwa otwory - jeden do zaworów auto, drugi do dunlop/presta. A ten wężyk ma tylko jeden ale po odkręceniu końcówki można przestawiać z auto na dunlop/presta.

EDIT 2:

A co myślicie o tej oponce? Nada się do jazdy po asfaltach?

Czy ta pompka w trybie szybkiego pompowania pompuje przy pchaniu i ciągnięciu tłoka czy tylko przy pchaniu?

Nie wiem, o co chodzi z pampersem, ale tu:

http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-784A6B50-087D2C96/lidl_cz/hs.xsl/index_32130.htm

jest więcej fotek szortów i częściowo widać, jak wewnętrzne spodenki wyglądają.

Trudno się zorientować, czy one są w miarę dopasowane. Obawiam się, że jeśli wewnętrzne spodenki będą zbyt luźne, to źle się będzie chodziło (jeśli bedą używane do trekkingu/turystyki rowerowej), bo pampers będzie się "majtał" po tyłku :-)

Problem dyskomfortu (przynajmniej dla mnie) w przypadku zbyt luźnych, wewnętrznych spodenek z pampersem występuje zasadniczo - jak wspomniałem - podczas chodzenia. W czasie jazdy to nie jest jakiś szczególny problem, więc możliwe, że Tobie przypasuje... Osobiście do szortów (notabene też z Lidla sprzed kilku lat) używam dopasowanych bokserek z pampersem Accenta...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...