Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

W najnowszej gazetce zaoferowali do sprzedaży opórcz tego co widać powyżej:

- pompka teleskopowa ( niby do 5 barów) 23,99

- maszynka do czyszczenia łańucha 24,99

- komplet lampek rowerowych z bateriami 34,99

- zamek rowerowy 11,99

- nakładka żelowa na siodełko 21,99

- odblaski na szprychy 21,99

Nie mam pojęcia, jak te konkretne opony, ale używałem tańszych wersji opon zwijanych (cena 60...80zł) i nie zauważyłem, by jakoś szczególnie odbiegały trwałością od drutówek w niezbyt wymagających zastosowaniach. Należy pilnować, by ciśnienia w takich gumach nie były niższe od zalecanych przez producenta, bo niedopompowane kevlarówki lubią się przesuwać po obręczach - a często widuję, że miejski/wiejski lud jeździ na strasznych flakach :-)

Kask wygląda lepiej od poprzednich modeli. Pewnie wszyscy którzy kupili kaski na ostatnich akcjach będą pluli sobie w brodę.:)

odczepiany, aerodynamiczny wizjer

Słyszał ktoś o takich technologiach w kaskach?:D

Zastanawiam się czy nie szarpnąć na tą nową pompkę zamiast Beto CMP-008T. Wygląda nieźle i poza tym jest amelinowa, ale chyba jest pierwszy raz w ofercie więc o opinie raczej będzie trudno.

Zastanawiam się czy nie szarpnąć na tą nową pompkę zamiast Beto CMP-008T. Wygląda nieźle i poza tym jest amelinowa, ale chyba jest pierwszy raz w ofercie więc o opinie raczej będzie trudno.

Nie jest pierwszy raz. Ja taką kupiłem w 2011 w sierpniu ;) Pamiętam bo promocja zaczynała się w dzień urodzin żony i strasznie głupio mi było ją ciągnąc na urlopie do Lidla po pompkę dla mnie zamiast na romantyczną kolacje przy świecach. BTW kolacja się udała ;)

Jak się spisuje? Ten wężyk z manometrem suwakowym wywaliłem od razu na półkę z "odpadami rowerowymi". Sama pompka jest ok. Uchwyt świetny z dodatkowym rzepem zabezpieczającym - nie zgubisz. Co do pompki to ma dwa tryby: 1. dużo powietrza małe ciśnienie (pompowanie pustego koła) dobija do 2.0-2,5 bara. 2 przekręcasz pierścień i masz mało powietrza duże ciśnienie - teoretycznie do 5 barów, ale mi się nie udało przekroczyć 3 bar. W terenie uratowała mi tyłek co najmniej 5 razy od czasu zakupu. Śmiało mogę polecić.

Edit:

Sama pompka ma dwa otwory - jeden do zaworów auto, drugi do dunlop/presta. A ten wężyk ma tylko jeden ale po odkręceniu końcówki można przestawiać z auto na dunlop/presta.

EDIT 2:

A co myślicie o tej oponce? Nada się do jazdy po asfaltach?

Witam

Jednak oferta inna niż w Niemczech czy na Słowacji i do tego bardzo skromna to prawdopodobnie będzie jeszcze jedna oferta w maju. Szkoda, że nie dali znów softshellowych kurtek czy spodni bo niby wiosny nie ma i jeszcze chwile poczekamy. Ja na pewno pójdę po koszulkę bo bardzo ładny wygląd ma oraz spodenki szorty z wkładką. Zostanie mi jeszcze dokupić spodnie i kurtkę softshell i można zaczynać sezon może już za tydzień max za dwa tygodnie. 

Witam

Jednak oferta inna niż w Niemczech czy na Słowacji i do tego bardzo skromna to prawdopodobnie będzie jeszcze jedna oferta w maju. Szkoda, że nie dali znów softshellowych kurtek czy spodni bo niby wiosny nie ma i jeszcze chwile poczekamy. Ja na pewno pójdę po koszulkę bo bardzo ładny wygląd ma oraz spodenki szorty z wkładką. Zostanie mi jeszcze dokupić spodnie i kurtkę softshell i można zaczynać sezon może już za tydzień max za dwa tygodnie. 

W biedronce jest od dzisiaj tani softshell w ofercie nie widziałem na żywo ale za tą cenę może warto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...