jacq Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 ja sie przymierzam do kupna butow trekkingowych (tych za 29.99), mysle ze na rower tez sie przydadza, i do spodni odpinanych (na krotkie) za 49.99. wezme o ile rozmiar spodni 54 bedzie dobry oraz beda buty o rozmiarze przynajmniej 46, choc strzelam ze beda do 45... ah, ludzie odbiegajacy od standardowych rozmiarow to maja przerypane btw. te skarpetki z nowej gazetki (te za 11.99) to nie te same co byly w ofercie rowerowej za 9.99? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 O tych butach też myślę, chociaż trochę mnie martwi ta podkreślona przez nich giętka podeszwa. Pytanie, czy nie nazbyt miękka jak na rower? Spodnie mam, ale do zastosowania na rower jakoś nie widzę. Na treking super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacq Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 ja tak czy siak musze kupic jakies buty sportowe bo inaczej to czeka mnie jazda w "cywilnych" deichmanowkach (te to dopiero maja gietka i przy tym cienka podeszwe), albo zimowych hi-mountainach. a spodnie bede jeszcze chcial obejzec na zywo. bo jak sie nie beda za bardzo nadawac to lepiej dolozyc 30-40zł i kupic jakies luzne konkretnie pod rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Tak sobie pomyślałem że skoro polecany również do łańcuchów motorowych to będzie ok. W tamtym sezonie stosowałem taki z decathlonu i wymagało dosyć częstego stosowania. Absolutnie nie, łańcuchy motocyklowe, to przeważnie łańcuchy oringowe, do których stosuje się całkowicie inny smar, zasada działania takiego łańcucha jest całkowicie inna jak łańcucha rowerowego. Smar motocyklowy ma za zadanie zwilżać oringi, które chronią zamknięty szczelnie w środku tulei smar, przez co jest gęsty i nie potrafi dotrzeć tam gdzie powinien dotrzeć w łańcuchu bezoringowym, czyli rowerowym </p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wypowie się ktoś jednoznacznie: warto kupić tą pompkę stacjonarną, czy odpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voivod Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wypowie się ktoś jednoznacznie: warto kupić tą pompkę stacjonarną, czy odpuścić? Zakupiłem stacjonarkę i powiem tak,wężyk troszke sztywny i nie ma dużej swobody ruchu przy chwycie zaworu, praca tłoczka ta sobie,trzeba powoli dymać,ale efekt końcowy pozytywny,manomert pokazuje aktualne ciśnienie więc za niecałe 30 pln masz produkt w dobrym stosunku cena/jakość. Bierz nie marudź pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Czy używa ktoś, coś w tym stylu do czyszczenia łańcucha przed smarowaniem. Sporadycznie czyszczę taką maszynką i benzyną. Zastanawiam się nad tym preparatem do czyszczenia łańcuchów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidermanpl Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Zakupiłem stacjonarkę i powiem tak,wężyk troszke sztywny i nie ma dużej swobody ruchu przy chwycie zaworu, praca tłoczka ta sobie,trzeba powoli dymać,ale efekt końcowy pozytywny,manomert pokazuje aktualne ciśnienie więc za niecałe 30 pln masz produkt w dobrym stosunku cena/jakość. Bierz nie marudź pzdr. Ja zakupiłem taki, jak zobaczyłem cynk na forum że jest, pisało na opakowaniu że do rowerów też, to mam nadzieje że tragedii nie będzie i rower nie stanie ani łańcuch nie odpadnie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENER83 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Kiedyś popsikałem łańcuch takim właśnie lidlowskim specyfikiem (nie wiem dokładnie czy tym samym) i efekt był zadowalający, ale jego ogromną wadą jest mała pojemność. Duże ciśnienie szybko opróżnia puszkę i na dłuższą metę używanie tego specyfiku jest nieopłacalne, lepiej łańcuch w benzynie wykąpać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 26 Marca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Łańcucha ten wynalazek nie doczyści, ale do trudno dostępnych miejsc w kasecie się nadaje W kwestii pompki - sporo było głosów na nie - polecam nieco pogrzebac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 No właśnie, pogrzebać, ile razy można to samo pisać. W pompce po kilku użyciach padła końcówka więc oddałem, manometr pokazywał wartości z kosmosu. Chain Cleaner polecam, do zapieczonej spinki, kasety i łańcucha ale jeśli o łańcuch chodzi doczyści jedynie suche oleje i to nie idealnie, za to jest wygodny i można do sakwy wrzucić jadąc w trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentel Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ja dla odmiany kupiłem okulary, Skoda żę to nie polar ale powinny sie przydać. niby spełniają normy ale... przetestuej się podziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Czyżby kolejny rzut się szykował? U zachodnich sąsiadów od 4.04 nowa oferta. U nas od 2.04 trekking i bieganie. http://www.lidl.de/de/Ab-auf-s-Rad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitam Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A czy ktos kupowal w niemieckim Lidlu online??? Wysłane z mojego Grand X In za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacq Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 ta niemiecka oferta oferta to 4 rzeczy (2 rowery i 2 akcesoria), reszta to sklep online. szkoda ze u nas nie ma tych rzeczy dostepnych przez caly rok online... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 jacq jak dla mnie to trochę więcej ja 4 rzeczy http://www.lidl-pageflip.com/debm.html?kid=ksjz2g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacq Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 heh, faktycznie troche wiecej. na stronie (nie w gazetce) status "dostepne w sklepie" maja 4 przedmioty, reszta ma status "on-line". tak sie sklada ze 03.04 jade do berlina na pare dni i szkoda ze nie ma ubran, bo bym dokupil to czego nie udalo mi sie kupic tutaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Jeśli komuś to pomoże to ja kupiłem pompke stacjonarą z manometrem do MTB - potrzebuje tylko do 4 bar i dopompować rower miejski dziewczynie. Więc na moje potrzeby pompka wystarczy i zamiast 100 wydałem 30zł więc jestem zadowolony. Ale do nabijania >6 to produkt na bardzo krótką metę raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Dobra to ja jeszcze mam pytanko. Czy jakby kaski się pojawił niebawem, to mogę iść wymienić na inny kolor? Bo jak kupowałem były tylko białe, a potem przeszło mi przez myśl że ten szary bardziej by mi pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wątpię czy wymienią Ci na kask z kolejnej oferty rowerowej. A co do pompki stacjonarnej - nawet jeśli działa to warto dołożyć dosłownie kilka złotych do Beto, na pewno trwalsza i z dokładniejszym manometrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iggipop Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Pytanie odnośnie nowej oferty trekkingowej. Co sądzicie o tej kurtce: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-36A8E630-39E9D651/lidl_pl/hs.xsl/index_37660.htm Piszą, że przepuszcza powietrze, 100% poliester, żadnych membran. Więc teoretycznie spełnia założenia 'softshell'. Cena też zachęca. Ktoś kupował wcześniej tego typu softshella w Lidlu? Działa to jako tako na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaspecrh92 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Macałem sobię ta pompke i pomimo atrakcyjnej ceny wolaem jednak kilka butelek Carlsberga. Ta pomka to tragedia. Tani plastik, wielki i niewygodny zaworek, sztywny jak pla Azji wężyk i jakaś taka za lekka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilN Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Lekka nie lekka, ale szosę udało się napompować do 8 bar (wg. manometru), jak sie rozsypie to zwyczajnie złożę reklamację i kupie coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wątpię czy wymienią Ci na kask z kolejnej oferty rowerowej. A co do pompki stacjonarnej - nawet jeśli działa to warto dołożyć dosłownie kilka złotych do Beto, na pewno trwalsza i z dokładniejszym manometrem. Przeciez ta pompka to Beto tylko bez brandu. :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Nie powiedział bym, Moja padła, kupiłem Beto (najtańszą) i raz że dokładniejszy manometr, dwa - końcówka trzyma się już rok a w tych lidlowych po jakimś czasie ludzie zakładają od Beto - było na ten temat troszkę pisane na forum. Także tym razem nie można powiedzieć że Lidl sprzedaje coś taniej pod swoją marką bo dla mnie to dwa różne produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.