Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, ale te przykłady mnie nie usatysfakcjonowały. Kamizelka w Lidlu jest zapakowana, nie noszona, jest dobór rozmiarów - na Allegro w tej cenie można znaleźć tylko używane, z rozmiarem ciężko trafić. To zupełnie co innego. Gdyby była jakaś kamizelka w tej cenie w jakimś sklepie internetowym gdzie można sobie wybrać rozmiar, to wtedy byłby dobry przykład.

Byłem dzisiaj w Lidlu zobaczyć te liczniki o których jedni sie dobrze wypowiadają, inni zaś negatywnie.

Tyle że w moim Lidlu w tej samej cenie sa dwa rodzaje tych liczników. Zdjęcie poniżej:

IMG_20130323_180348.jpg

To który jest ten dobry?

M33 dziękuje, w takim razie jutro podejście numer dwa do Lidla po właściwy licznik :thumbsup:

Sandacz było właśnie kilka sztuk tych bezprzewodowych, dlatego nie wiedziałem do końca które to były te polecane i nie kupiłem żadnego w dniu dzisiejszym.

Jeśli ma być także w góry to lepiej idź do jakiegoś sklepu sportowego i poszukaj jakichś wyprzedaży. Ja kupiłem softshella Magnum Guy za 150(a normalnie kosztuje 250) i na rowerze bardzo fajnie się sprawuje. Niestety nie ma kaptura.

właśnie jak są jakieś fajne to powyżej 200 zł ustawiłem sobie limit do 150 zł, jak są jakieś wyprzedaże to S,M problem z rozmiarami

ktoś ma opinie o softshellach Hi-tec lub 4f ? a ten Magnum to chyba z Mambrana? sprawdza sie jak oddychalność

Smar może zły nie będzie ale sposób aplikacji tak - w rowerze bardziej sprawdzają się preparaty które można kropelkami aplikować na łańcuch.

I skoro to smar to nie jest odpowiednikiem CX-80 który smarem nie jest.

Od siebie polecam Chain Cleaner - używam od lat, wprawdzie szejkowania łańcucha nie zastąpi ale czasem i tego spreja używam.

Dla jasności CX-80 jest płynem "konserwująco-naprawczym", lecz w opisie produktu widnieje jak byk "smaruje, zabezpiecza..."

Smarem ogółem nie jest ale posiada właściwości "smarujące" (?) jeśli tak to po polskiemu można określić. Nie czepiajmy się detali bo pdo tym względem można by się do wielu wypowiedzi czepiać. Wiadomo o co chodzi.

odpowiednikiem wd40 jest predzej to LIDL sklepy spożywcze – gazetka, promocje, przepisy, praca (chociaz wd40 zostalo stworzone glownie w celu wypierania wody a co a tym idzie ochrony antykorozyjnej, a to ze znaleziono dla niego mnostwo zastosowan to inna bajka).

a to co podał kolega, jak nazwa wskazuje jest smarem i smarowac bedzie, choc sposob jego aplikacji spowoduje ze bedzie malo trwaly i łancuch bedzie wymagal czestego smarowania. ale zawsze lepszy taki niz zaden, chociaz znam ludzi (kazdy pewnie zna), ktorzy latami jezdza rowerem bez zadnego smarowania i jakos jezdza, mimo brazowego lancucha :)

Cześć,

Mimo kilku rekomendacji w kwestii okularów rowerowych z wymiennymi szybami dziś je oddałem.

Sam produkt za 35 zł na pierwszy rzut oka przedstawia się bardzo dobrze. Gdzie indziej za sam taki pokrowiec trzeba tyle zapłacić...

U mnie problem był z wymianą szkieł.

Jak już je wyjąłem to za żadne skarby nie dałem rady zamontować ponownie (model z czarną oprawką, szybka jednolita zachodząca na skronie.

Obsługa sklepu też się poddała i po prostu oddali kasę. W sumie szkoda.

Dla porównani mam do tej pory pompką stacjonarną z manometrem (zeszłoroczna oferta) za chyba 25 zł.

Wg. mnie super produkt jak za taką kasę. Działa bezproblemowo.

Pozdrawiam i aby do wiosny i to tej prawdziwej :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...