Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Bielizna funkcyjna dla wzrostu 176cm 86KG XL idealna? Normalnie bym wziął L'kę jak to z reguły wszystko z tego rozmiaru na mnie pasuje idealnie, niestety w przypadku termo bielizny dla motocyklistów która jest w ofercie Lidla L'ka dla mnie to troszkę za mała.

Spodenki 3/4 - pampers jest źle wszyty jak na moje, za bardzo do przodu.

Torba pod siodełko, za tą cenę mocne OK, mogli dać wersję bez tego złomu i za niższą cenę.

Kamizelki jak i bluzy SShell nie brałem, to są pseudo produkty.

To jest pytanie, czy twierdzenie? Jeśli pytanie, to na 176 cm stanowczo bym odradzał i doradzałbym rozmiar M. Jeśi twierdzenie, to jestem w szoku.

To jest stwierdzenie, byłem w szoku jak kupiłem L'kę dla motocyklistów i spodnie po prostu są z 2~3 cm przykrótkie, kilka stron wcześniej opisywałem tą sytuację.

XL w przypadku funkcyjnych jest dla mnie idealna.

Cześć

Ja też zrobiłem zakupy w lidlu:

- mimo że mam dwie dobre pompki w domu, pomyślałem że taka z Lidla z nanometrem przyda mi się do pompowania opon na konkretne i takie same ciśnienie w obu kołach.

- mam tez w rowerze fajny licznik Authora, jednak kupiłem jako drugi ten lidlowy ze względu na liczbę funkcji.

- kupiłem też rękawiczki które może nie są super jakości, ale do moich potrzeb i za tą cenę powinny wystarczyć

Za całość dałem nie całe 50 zł. Co myślicie o tym sprzęcie, warto było czy to taka podpucha ?

używa ktoś tego lidlowego licznika , czy jest on dobry ?

Torba pod siodełko, za tą cenę mocne OK, mogli dać wersję bez tego złomu i za niższą cenę.

Miałeś jakieś problemy z kluczami że nazywasz je złomem? W sytuacji awaryjnej nie raz mi pomogły a za dyszkę niczego podobnego nie kupimy, cena torebki i tak jest świetna a wątpię żeby samą bez narzędzi i kompletu do dętek sprzedawali za mniej niż 10zł.

Ja też kupiłem tą podsiodlówkę i uważam, że nawet jeśli narzędzia miałyby być "jednorazowe" to warto. Kupiłem je, bo dzięki temu za ~10zł (po odliczeniu torby i łatek) mam fajny i mały zestaw przenośny. Do tej pory w plecaku woziłem dwa najpotrzebniejsze imbusy i jakieś płaskie klucze, ale przez to rozkompletowałem narzędzia w domu. Teraz fajnie wszystko mam w jednym miejscu i jeszcze jest miejsce w torbie na telefon ;-)

Same narzędzia też raczej ogólnie mają dobrą opinię z tego co czytałem - oczywiście, jeśli ktoś nie spodziewa się po nich cudów. To jest komplet ratunkowy, a nie narzędzia do codziennego użytku ;-)

Co do koszulek termicznych to też miałem problem z rozmiarówką - ja jestem chudy i mam 182cm. W lidlu zazwyczaj biorę wszystko M. Ale te koszulki termiczne to jednak lepiej brać o rozmiar większe. Są bardzo rozciągliwe i w sumie M też dałaby radę, ale jednak L jest dłuższa i też fajnie przylega. Na razie kupiłem 2 na próbę - robią bardzo dobre wrażenie, ale ciekawe jak poradzą sobie w praktyce.

Witam, Również jak wielu z Was zrobiłem zakupy ;

- Kurtka przeciw deszczowa - podoba mi się, mała lekka i szybko się prostuje , tuz po wypakowaniu wisiało kilka odstających nitek , ale uważam że stosunek jakość/cena jest tu spełniona

- Rękawiczki , jak najbardziej polecam poprzednie wytrzymały rok intensywnego jeżdżenia, zakładania i zdejmowania 15 zł nic tylko brać

- spodenki- no tutaj na początku zakupiłem XL okazało się że na moje wymiary 188/102 w pasie była stanowczo za duże , wymiana na rozmiar L poprawiła wygodę , podczas zakładania przednie szwy zaczęły się rozchodzić , nie były wszyte na całej długości myślę że trzeba trzeba będzie poprawić te szwy jeszcze raz i powinno poprawić to moje obawy i spodenki

Sa to moje pierwsze spodenki z pampersem więc nie mam jak i do czego tego porównać , ale myślę ze oferta Lidla jest dobra oferta zielonych w temacie

Kupiłem kamizelkę. Wygląda przyzwoicie i jest z przodu ocieplana jakimś czymś, jeszcze nie jeździłem. Rozmiar M myślałem, że będzie mała a ona jest ciut za duża :)

Do tego jedne gatki z pampersem - pierwsze Lidlowe, zobaczymy ;)

Licznik prawie nabył kolega, zniechęcił go mętlik w opisie funkcji i ogólnie bajzel w koszu (3 wersje (?) wymieszane).

Jeszcze chciałbym napisać o kasku, może komuś się przyda. Data produkcji to kwiecień zeszłego roku, kod pocztowy Cratoni ;) Te koszulki rowerowe mają zawyżone rozmiary troszkę, chciałem wymienić na mniejszy rozmiar ale rodzice wywalili paragon, bo byłem w szkole jak kupowali mi ją. No i teraz troszkę przyluźna jest.

kupowal/testowal juz ktos pulsometr ?

Ja mam tylko edycję 2012 pulsometru i powiem że całkiem przyzwoicie jak za te kasę.

Co do wymiany ubrań to chyba najpierw musisz zwrócić a później dopiero kupić nowe w odpowiednim dla Ciebie rozmiarze ;)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Mam pytanie: jak wygląda wymiana ubrań w lidlu? Biorę sobie odpowiedni rozmiar i idę z tym do kasy ale zamiast płacić oddaję stare ciuchy i paragon?

Co masz na myśli pisząc stare ciuchy ? :D

Jak kupisz za duży ciuch, idziesz z nim i z paragonem do któregoś pracownika i mówisz o co chodzi. On idzie z Tobą i wymienia przy Tobie rozmiarówkę bądź czekasz przy kasie a pracownik sam idzie podmiankę zrobić. Co lidl to inaczej.

Mam pytanie: jak wygląda wymiana ubrań w lidlu? Biorę sobie odpowiedni rozmiar i idę z tym do kasy ale zamiast płacić oddaję stare ciuchy i paragon?

Wczoraj poszedłem wymienić kurtkę. Wszystko bez problemu za okazaniem paragonu.

Ja też się w Lidlu w tym roku okupiłem całkiem zacnie.

Koszulka rowerowa XL

Spodnie Rowerowe 3/4 XL

Rękawiczki rowerowe 9,5

Kask rowerowy L/XL

Torba pod siodłowa

Całość wyniosła mnie ok 150zł ale nie żałuję ani jednego wydanego grosza. Wszystkim polecam zakupy, o ile jeszcze coś się znajdzie.

Oglądałem kask i byłem naprawde zaskoczony. Gdyby nie fakt ze mam juz swój to na 100% wyszedłbym z tym lidlowym, nawet przez chwile chciałem kupić go kupic do miasta i lasu. Stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, design też ładny.

W każdym razie kupiłem okulary, jakoś wykonania nie powala, na ale umówmy sie 35 zł.

Tylko błagam niech mi ktoś powie, jak wyciagnać te czarno/szare szkiełka, nie chce tego połamać po 15 min posiadania a nie umiem tego wyjac za nic w swiecie. Trzeba tam coś nacisnać,nagiąc ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...