farmer Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Hej Jakie smartphony z dobrym gps polecacie? W tej chwili mam starego SE Elm i działa prawie dobrze. Prawie bo raz po raz gps się zwiesi i przestaje lokalizować - wtedy trzeba zrestartować telefon i znów jest git. Teraz zmieniam telefon i chciałbym kupić jakiś taki w którym dobrze działa gps z endomondo i trekbuddy. P.S. Dlaczego wpisanie gps w wyszukiwarce nie zwraca żadnych wyników ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Czytałem gdzieś jakiś test, że najlepszy moduł GPS mają HTC Desire oraz Samsungi z serii Galaxy (w teście był model S3) jak znajdę linka to podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaspeed Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Raczej wszystkie są ok. GPS-y są w dużej mierze te same pewnie jest na rynku kilka chińskich modułów stosowanych w różnych tel. Raczej bałbym się o długość życia na baterii niż o dokładność GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Są spore różnice w gps, jak nie w samym module/chipie, to w antence i jej umiejscowieniu np. Dlatego też są lepsze i gorsze tele z gps. Miałem kiedyś na 2 przejażdżkach samsunga galaxy s - sprawował się nieźle. Oprócz gps są jeszcze też róznice w oprogramowaniu - znów są lepsze i dokładniejsze apki i gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Hej Jakie smartphony z dobrym gps polecacie? Zacznijmy od tego, jaki budżet? Ja osobiście od kilku tygodni molestuję budżetowy smartphone Vodafone Smart II i muszę przyznać, że całkiem fajnie działa - jeszcze mnie nie zawiódł ani nie zaskoczył żadnymi "kiksami". Warto zainwestować w coś, co wspiera również GLONAS - szybciej łapią fixa i większa precyzja. ...Raczej bałbym się o długość życia na baterii niż o dokładność GPS. To już nie jest problemem dla rowerzystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorek Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 o dobry wątek! też ostatnio się zastanawiam nad telefonem z dobrym gpsem żeby endomodno dobrze działało i osobiście celuje w HTC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ja od siebie polecę HTC Desire Z. Jeżeli nie wymagasz od telefonu cudów to jest dobrym rozwiązaniem. Można mnie znaleźć na Endomondo (MokryxD) i Navime (PMokry), żeby zobaczyć dokładność. Telefon przy normalnym użytkowaniu (nie wiszeniu pół dnia na necie) spokojnie wytrzymuje 3 dni. Przy włączonym GPS i internecie całodniowa wycieczka nie jest problemem. Dodatkowym atutem jest metalowa obudowa. Klawiatura qwerty (wysuwana) ułatwie pisanie. Największymi wadą są jednordzeniowy procesor o taktowaniu 800 MHz oraz Android 2.3.3 (brak aktualizacji do 4.0). Mój wyciąga nawet 807 MHz, więc informacje prawdziwe. Jeżeli nie oczekujesz kombajnu multimedialnego to telefon warty rozważenia. Za około 600zł można nabyć nowy (alledrogo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 No ja na początku celowałem w sony experia go ale poczytałem na necie że gps tam to poracha i ludzie mają z tym problem. Moje "wymagania" w miarę mały: 3,5 - 4 cale dobry gps dobra bateria gorilla glas wodoszeczlny dualsim Wymienione od najważniejszego do najmniej ważnego (z ostatnich oczekiwań jestem w stanie zrezygnować) Co do budżetu to załóżmy do 1000 choć jak będzie coś ciekawego to jestem w stanie dołożyć Bajery, aparaty i inne cuda mnie mniej interesują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Polecę na przykład Samsung Galaxy S III mini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ja będę kupował HTC Desire C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ja mam HTC Desire i powiem ci że jak na około 1200km chyba co mam zarejestrowane w endomondo to nie miałem większych problemów. Czasem chwilę dłużej wyszukuje satelit jak blisko bloku jestem. Jak się oddalę to szybko w miare znajduje i w trasie może z 3x mi zgubił tylko. Bateria mi trzyma gdzieś na endomondo ponad 6-7godzin z tego co pamiętam. Orientuje się ktoś jak działa GPS w Samsungu Galaxy S III ? Tak samo jak działa w Samsungu Galaxy Note II ? Bo może na koniec miesiąca telefon sprzedam i będę zmieniał i abonament wezmę w play. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaspeed Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Raczej bałbym się o długość życia na baterii niż o dokładność GPS. Rozwijając temat - sam GPS jest w miarę OK na płaskim. Na górkach przyda się też odzwzorowanie wysokości - barometr. Różnice w działaniu chipów mtk sfir czy innych co ich nie znam będą znikome w porównaniu ze zgubionymi kilometrami wynikającymi z ostrych podjazdów i zjazdów. Z barometrem są np xperia active albo jakies garminowe liczniki/zegarki. Jeżeli nie zależy na super dokładności to moim zdaniem każdy tel. da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Cały zeszły rok objeżdziłem z iPhone 4S,bardzo dokładne i niezawodne pomiary. GPS ani razu mi się nie zawiesił. Na 2500km (przy ok 140 treningach) pokazał jakieś niecałe 100km mniej niż licznik rowerowy. Ważna jest obudowa do smartfona mocowana na kierownicy aby była mocna i twała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Cały zeszły rok objeżdziłem z iPhone 4S,bardzo dokładne i niezawodne pomiary. GPS ani razu mi się nie zawiesił. Na 2500km (przy ok 140 treningach) pokazał jakieś niecałe 100km mniej niż licznik rowerowy. Ważna jest obudowa do smartfona mocowana na kierownicy aby była mocna i twała Ważna jest obudowa do smartfona mocowana na kierownicy aby była mocna i twała Właśnie o obudowę chciałm zapytać. 1. Jakiej używacie? Jaką możecie polecić na telefon HTC Widefire? Zależałoby mi na tym aby telefon pewnie siedział w uchwycie i nie wypadł podczas jazdy. 2. Jakie oprogramowanie? Czy Endomondo Sports Tracker??? Czy jakieś inne oprogramowanie? Chciałbym po powrocie móc zrzucić cała trasę do komputera i nanieść na mapę tak aby można było całą trasę umieścić wraz z mapą na stronie www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Właśnie o obudowę chciałm zapytać. 1. Jakiej używacie? Jaką możecie polecić na telefon HTC Widefire? Zależałoby mi na tym aby telefon pewnie siedział w uchwycie i nie wypadł podczas jazdy. Zajrzyj tutaj - http://www.forumrowerowe.org/topic/128383-uchwyt-rowerowy-do-note-2/ 2. Jakie oprogramowanie? Czy Endomondo Sports Tracker???Czy jakieś inne oprogramowanie? Chciałbym po powrocie móc zrzucić cała trasę do komputera i nanieść na mapę tak aby można było całą trasę umieścić wraz z mapą na stronie www. Zajrzyj tutaj - http://www.forumrowerowe.org/topic/85190-gps-aplikacje-rowerowe-na-androida-symbiana-i-inne/ lub tutaj - http://www.forumrowerowe.org/topic/128300-gps-telefon-czy-porownywal-ktos-licznik-rowerowy-i-aplikacje/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ja mam takie coś: http://www.cortland.pl/tigra-m500-iphone-bike-mount-uchwyt-rowerowy-do-iphone-3gs-iphone-4.html Polecam uchwyt, a co do aplikacji ty TYLKO ENDOMONDO ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 jakby ktoś był zainteresowany to prawdopodobnie pod koniec miesiąca będę chciał sprzedać używanego HTC Desire i mogę dorzucić do niego też taki pokrowiec, jak nówka z 10-15x używałem na rowerze. Jak kupię samsunga galaxy s III lub Note II to już za mały będzie niestety. Do HTC Desire pasował idealnie. To jakby ktoś był chętny to zapraszam na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A jaki model tego htc desire ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 HTC Desire poprostu + karta 8 GB + oryginalne słuchawki HTC nigdy nie używane zapakowane oryginalnie + pokrowiec silikonowy + ładowarka + te etui rowerowe Nokia CP-532 (Wymiary futerału z aukcji allegro: 10 cm x 15,5 cm x 3 cm) pod spodem ma też kieszeń i coś można schować, np akumulatorki do lampki. Etui dobrze się trzyma nie lata, nawet ładowarkę dodatkowy akumulator można wsadzić i podłączyć do fona, na dole można kabel puścić by się ładował. HTC Desire - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. HTC Desire Bravo, A8181 Dane techniczne telefonu :: mGSM.pl Więcej na PW, nie chcę śmiecić w temacie już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Odpada-szukam HTC desire c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Zainstalowałem na swoim HTC oprogramowanie Endomondo, uruchamiam go i wymagana jest rejestracja. 1. Muszę się zarejestrować aby korzystać z Endomondo? 2. Czy aby korzystać z Endomondo muszę mieć stałe połączenie z internetem? Nie chcę udostępniać za pomocą Endomondo w internecie moich tras ani moich danych? Można to ominąć? 3. Czy jest jakiś inny program który nie wymaga stałego połączenia z internetem, a który umożliwia rejestrację przejechanej trasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Raz się rejestrujesz i tyle. Jak nie chcesz przesyłać danych na stronę to też nie musisz i nie musisz mieć połączenia z netem, choć połączenie sprzyja dokładności - A-GPS. A co do jawności danych to każdą zapisana trasę możesz ukryć jako prywatną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 No połączenie z netem jest o tyle potrzebne żeby w łatwy sposób uploadować trasę. Nie musisz tego robić online tylko możesz zrobić na zakończenie jeden raz dla trasy jeśli problemem jest transfer. Sama aplikacja na fonie nie ma praktycznie żadnych możliwości przeglądania statystyk. A przy okazji używa ktoś z was motorola defy mini lub samsung galaxy ace 2 i ma jakieś doświadczenia / opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dzięki mam jednak pytanie dot. Endomondo. Uruchomiłem go na moim smartfonie i wszystko fajnie działa, pokazuje dystans, prędkość itd. W jaki sposób zgrać te dane na kompa. Tak abym miał pokazany cały przebieg trasy naniesiony na mapę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 jak odpalisz neta to się wysyłają na stronę http://www.endomondo.com/home musisz się potem na konto zalogować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.