Ka$a Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Co sądzicie, o hamulcach tarczowych firmy RST? (strona producenta: http://www.rst.com.tw/product/product-discbrake.htm ) Czy ktoś z was na nich jedził? Jak się sprwawują na trasie? Z tego Co widze nie są one za bardzo popularne, chociaż czasami występuja nielicznie na Allegro
neo6 Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Nawet nie mają hydraulicznego. Pewnie to beda tarczowki z nizszej pólki, tak samo jak amortyzatory rst. Chociaz moge sie mylic pozdr.
Ogór Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 firma juz nie ma co ze soba robic :/ zamiast robic coraz lepsze amory to robia jakies zakichane hample ktore sa do bani !! :/ w zyciu nie kupilbym tego syfu
Ka$a Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Napisano 24 Kwietnia 2006 A jeździłeś na nich czy wypowiadasz tylko swoją opinie o firmie (bo jedno i drugie to zupełnie co innego)? To ze firma RST nie jest za bardzo wychwlana z jakości produkowanych przez nią amortyzatorów (szczególnie tych tańszych) to ja wiem To jak jedził ktoś na tych tarczowych RST'kach?
Pikul Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie polecam tych hampli straszna kicha ... lepiej poszukaj czegoś innego ...
Ogór Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 A jeździłeś na nich czy wypowiadasz tylko swoją opinie o firmie (bo jedno i drugie to zupełnie co innego)? To ze firma RST nie jest za bardzo wychwlana z jakości produkowanych przez nią amortyzatorów (szczególnie tych tańszych) to ja wiem spojz na te fotki co podales i mi powiedz czy takie cos moze byc dobre i hamowac jak nalezy ??? NIE dlatego wydaje mi sie ze to jest do d**y a nie do hamowania tak samo jak reszta tych ich prodoktow
Schwefel Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Daj sobie spokój z tymi hamplami, chyba że masz kase na wyrzucenie i koniecznie chcesz je przetestować. Z tanich mechaników bierz to co sprawdzone czyli Avid BB5 i Hayes MX1/2
easyrider Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 spojz na te fotki co podales i mi powiedz czy takie cos moze byc dobre i hamowac jak nalezy ??? NIE Bo co, bo jest czerwone? A jakby było czarne to było by lepsze? dlatego wydaje mi sie ze to jest do d**y a nie do hamowaniaa mi się wydaje, że jutro spadnie śnieg i będzie 60 stopni mrozu... I żeby mi tu nikt jutro roweru nie wyciągał :!!: Bo to nie ma sensu... No tak, coś tu nie ma sensu - takie pisanie co się komuś wydaje nie ma sensu... Natomiast rada żeby brać to co sprawdzone jest słuszna... z drugiej strony dobrze by było, gdyby ktoś również ten hamulec przetestował Ja na ten przykład przetestowałem hamulec Shimano Nexave...
macrianus2 Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 panowie, chcialbym spytac: ktos na tym jezdzil czy oceniacie na zasadzie rst jest ble, wiec te hamulce na pewno tez? Ja na ten przykład przetestowałem hamulec Shimano Nexave... smile.gif i jak wrazenia. ka$a, jesli chcesz otrzymac jakas sensowna rade to musisz napisac, ile chcesz przeznaczyc na hamulec (hamulce), do jakiego rodzaju jazdy zamierzasz ich uzywac i do jakiego amortyzatora/ramy zamontowac Z tanich mechaników bierz to co sprawdzone czyli Avid BB5 i Hayes MX1/2 ale co racja, to racja
Ka$a Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Napisano 25 Kwietnia 2006 Szczerze to pytałem z czystej ciekawości. Raczej nie rozważałem zakupu tych hamulców. Ale chyba nie ma co eksperymentować z tymi hamplami skoro ma się ważniejsze wydatki .
jo_jacek Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 O wlasnie dzisiaj te tarcze widzialem i sie zastanawialem co to wogle jest :razz: wyglądaja na calkiem przyzwoite - długie jest to ramie które ciągnie linka wiec siła moze byc duza.. aczkolwiek tak tylko mowie co widze ale zaznaczam ze w zyciu ich nie dotykalem.
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2006 Jak na moje oko nie wygląda to solidnie.
Stary Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Kumpel ma owego w swoim rowerze i .... żadna rewelacja ... aczkolwiek jest lepszy od mojego ZWALNIACZA tektro novela. Kupiłbym hayesa mx1/2 ale mnie nie stać :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.