siimon Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Proszę o pomoc w wyborze. PG1030 czy CS-HG62-10 W oznaczeniach srama się łapę. Czy te kasety różnią się tylko wagą. Jak jest z trwałością. Różnica w cenie to 35zł na korzyść shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 hg62 to najzwyklejsza deore, 1030 brzmi jak seria 830 i 930 czyli nic specjalnego ... ja bym brał shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karfil29 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A ja bym kupił Srama - jeśli chodzi o kasety to bardziej ufam sprzętowi tej firmy. A jeśli chodzi o cenę to lepiej dopłacić, nie ukrywajmy - liczy się jakość. (Poza tym Sram jest duzo ładniejszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Sram 1030 ...lżejszy o 50 g i ładniejszy...wytrzymałość pewnie podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 kasety shimano mają opinię trwalszych od strama. Co do doere na 10 rzędów to w porównaniu do slx to strasznie ciężki klocek. Trzymajac obie w reka byłem w szoku i bardzo sybko pozbyłem sie deorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.