Mateusz00 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Proszę o pomoc, mogę kupić meridę TFS 500-D z 2012 za 2649 zł bądź w podobnej cenie TFS-300-D(2013) co wybrać, jaki mają osprzęt-nie znam się kompletnie-dodam, żę 500-D musiałbym kupić przez internet a 300-D w stacjonarnym sklepie i nie wiem czy warto dla tego sprzętu ryzykować zakup przez net..(problem z późnioejszą gwarancją)? Czy 30 przełożeń a 27 to duża różnica w szybkości jaką można osiągnąc na rowerze? Dzięki
Biafra Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Jeżeli cena jest podobna to nad czym się zastanawiać? Bierz wyższy model! Swoją drogą dobra cena za 500 D. Masz tam chociażby XT zamiast SLX.
Mateusz00 Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 A jak sądzisz z tym kupnem przez internet? Trochę się boję.. jak potem z gwarancją... dz za odp
Mumineek83 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 A jak sądzisz z tym kupnem przez internet? Trochę się boję.. jak potem z gwarancją... dz za odp Witam Gwarancja jest gwarancją, z tą tylko różnicą że w przypadku zamawiania przez internetmożna trafić na sklep z drugiego końca Polski.Możesz poszukać czegoś w pobliżu Twojej okolicy.Ja kupiłem też rowerek z allegro i jestem zadowolony (cena atrakcyjna w porównaniu z sklepem stacjonarnym).Ja bym brał ten 500D, Aktualnie szukam też czegoś i to będzie też zakup przez internet.
Biafra Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 To ma być zakup ze sklepu rowerowego przez internet? Wiesz to nie jest rower z hipermarketu żeby Ci pokazali punkt "nie dotyczy uszkodzeń mechanicznych:D" . Sprzęt jest dobry i też dziwne byłoby gdyby wyszły jakieś kwiatki, których nie dałoby się poprawić w serwisie pod domem. Mogą się zdarzyć jakieś wpadki w procesie produkcji ale skoro pytałeś czy warto ryzykować to zdecydowanie warto. Ja mieszkając w Łodzi swój rower kupiłem w sklepie w Krakowie. Takie czasy:)
Mateusz00 Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Tak sklep jest w łodzi i stacjonarny mają i przez internet sprzedaż..tylko że ja mieszkam w Bytomiu a z moim szczęściem na dzień dobry może być coś połamane a sklep nazywa się bikeplanet.pl znacie? Rowerek jest taki: http://www.bikeplanet.pl/49-merida-matts-tfs-500-d.html A co z prędkością 30 przełożeń a 27 to duża różnica..ja obecnie mam 21...w matts 5 V. I ta 500 ma jakieś cieńkie oponki...
jasinski21444 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 2,1 to nie są cienkie opony są ok. Liczbs przełożeń nie ma wpływu na prędkość.
Biafra Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 No własnie tak patrze na te opony...opony jak opony:D Bywają cieńsze w mtb też. Nie kombinuj tylko bierz 500 D. W sklepie nie byłem niestety więc Ci nie podpowiem. Skoro to jest sklep a nie jakiś prywatny importer to nie ma co się stresować. A co ma Ci się połamać? Rower nie jest ze szkła a nawet firmy kurierskie tak paczek nie traktują żeby ramę złamać
Mateusz00 Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 Bardzo dziękuję za pomoc..decyduję się na 500 i dzisiaj finalizuje transakcje..najwyżej Jedynie może być problem z przeglądem zerowy, serwisem itp.. Ostatnia sprawa - ten rowerek posiada amortyzator SR XCR-RL 100 czy jakoś szczególnie musiałbym go konserwować, smarować itp żeby dłudo słuzył a może lepiej dać to serwisu co jakiś czas? Wielkie dzięki pozdrawiam
Mateusz00 Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 W końcu otrzymałem rabat w sklepie w poblizu mojego miasta i kupuje 500-D z 2013 w super cenie...więc odpada obawa przed zakupem przez net pozdrawiam i dziękuje
Mumineek83 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 W końcu otrzymałem rabat w sklepie w poblizu mojego miasta i kupuje 500-D z 2013 w super cenie...więc odpada obawa przed zakupem przez net pozdrawiam i dziękuje Jeśli można wiedzieć jaki rabacik dostałeś?
Mateusz00 Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 Obniżył mi sprzedawca 700 zł a przede wszystkim przemówił argument, że splep będzie "pod ręką".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.