Skocz do zawartości

[wybór roweru] Merida: 500-D(2012) czy 300-D(2013)

Mateusz00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc, mogę kupić meridę TFS 500-D z 2012 za 2649 zł bądź w podobnej cenie TFS-300-D(2013) co wybrać, jaki mają osprzęt-nie znam się kompletnie-dodam, żę 500-D musiałbym kupić przez internet a 300-D w stacjonarnym sklepie i nie wiem czy warto dla tego sprzętu ryzykować zakup przez net..(problem z późnioejszą gwarancją)? Czy 30 przełożeń a 27 to duża różnica w szybkości jaką można osiągnąc na rowerze? Dzięki

Napisano

Jeżeli cena jest podobna to nad czym się zastanawiać? Bierz wyższy model! Swoją drogą dobra cena za 500 D. Masz tam chociażby XT zamiast SLX.

Napisano

A jak sądzisz z tym kupnem przez internet? Trochę się boję.. jak potem z gwarancją... dz za odp

Witam Gwarancja jest gwarancją, z tą tylko różnicą że w przypadku zamawiania przez internetmożna trafić na sklep z drugiego końca Polski.Możesz poszukać czegoś w pobliżu Twojej okolicy.Ja kupiłem też rowerek z allegro i jestem zadowolony (cena atrakcyjna w porównaniu z sklepem stacjonarnym).Ja bym brał ten 500D, Aktualnie szukam też czegoś i to będzie też zakup przez internet.

Napisano

To ma być zakup ze sklepu rowerowego przez internet?

Wiesz to nie jest rower z hipermarketu żeby Ci pokazali punkt "nie dotyczy uszkodzeń mechanicznych:D" . Sprzęt jest dobry i też dziwne byłoby gdyby wyszły jakieś kwiatki, których nie dałoby się poprawić w serwisie pod domem. Mogą się zdarzyć jakieś wpadki w procesie produkcji ale skoro pytałeś czy warto ryzykować to zdecydowanie warto. :)

Ja mieszkając w Łodzi swój rower kupiłem w sklepie w Krakowie. Takie czasy:)

Napisano

Tak sklep jest w łodzi i stacjonarny mają i przez internet sprzedaż..tylko że ja mieszkam w Bytomiu a z moim szczęściem na dzień dobry może być coś połamane :) a sklep nazywa się bikeplanet.pl znacie? Rowerek jest taki: http://www.bikeplanet.pl/49-merida-matts-tfs-500-d.html A co z prędkością 30 przełożeń a 27 to duża różnica..ja obecnie mam 21...w matts 5 V. I ta 500 ma jakieś cieńkie oponki...

Napisano

No własnie tak patrze na te opony...opony jak opony:D Bywają cieńsze w mtb też. Nie kombinuj tylko bierz 500 D.

W sklepie nie byłem niestety więc Ci nie podpowiem. Skoro to jest sklep a nie jakiś prywatny importer to nie ma co się stresować.

A co ma Ci się połamać? Rower nie jest ze szkła a nawet firmy kurierskie tak paczek nie traktują żeby ramę złamać:P

Napisano

Bardzo dziękuję za pomoc..decyduję się na 500 i dzisiaj finalizuje transakcje..najwyżej :) Jedynie może być problem z przeglądem zerowy, serwisem itp.. Ostatnia sprawa - ten rowerek posiada amortyzator SR XCR-RL 100 czy jakoś szczególnie musiałbym go konserwować, smarować itp żeby dłudo słuzył a może lepiej dać to serwisu co jakiś czas? Wielkie dzięki pozdrawiam

Napisano

W końcu otrzymałem rabat w sklepie w poblizu mojego miasta i kupuje 500-D z 2013 w super cenie...więc odpada obawa przed zakupem przez net pozdrawiam i dziękuje

Napisano

W końcu otrzymałem rabat w sklepie w poblizu mojego miasta i kupuje 500-D z 2013 w super cenie...więc odpada obawa przed zakupem przez net pozdrawiam i dziękuje

Jeśli można wiedzieć jaki rabacik dostałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...