JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Siema. Wybieram się na KujawieXC i w moim rowerze mam amortyzator Manitou Axel 70-100mm z regulacją tłumienia. Jaki skok sobie ustawic? Seryjnie w moim rowerze miałem amor o skoku 63mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Żeby zachować charakterystykę roweru zbliżoną do fabrycznej powinno się ustawić raczej 70 mm skoku. Mam jednak dziwne wrażenie że ten widelec nie ma możliwości ustawienia w takim zakresie, ewentualnie jeśli już to albo 80 albo 100 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Możliwe, gdyz on się reguluje, że tak powiem stopniowo. Jak 2 lata temu go kupywałem, to na forum doradzili mi, abym jeździł ze skokiem 80mm. Aktualnie jeżdże na 100mm, ale nie jest on taki zwrotny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ustaw tyle żeby Ci wystarczało . w xc im mniej tym lepiej bo będziesz szybciej podjeżdżał i będziesz bardziej zwrotny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ok dzięki. Jak wyjade troche do lasu potrenowac to sobie go zrobie pod siebie Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.