darok Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam stoję przed zakupem amortyzatora budżet do wydania to dwa tysiące złotych,wymagania to taper i oś15mm,bo swoje ważę 104kg. Mocno zastanawiałem się nad rs rebą z 2013 solo air ale dostałem propozycje zakupu dt swiss xmm 100.Co możecie powiedzieć na temat tego amora jego działania i co by było lepszym wyborem,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darok Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Tak jak się spodziewałem amor bardzo nie popularny więc i wypowiedzi znikome.To może teraz ktoś się wypowie pomoże w wyborze zakupu.Oklepana rs reba rl oś15 dual air w dobrej cenie szkopuł w tym że rura sterowa to 1.1.8 a u mnie w ramie główka to tappered .Czy po zastosowaniu przejściówek w sterach będzie miało to znaczący wpływ na pracę sztywność itd.Kwotą którą dysponuje mogę zakupić rebę dual air z oś15 bez tappered lub rebę solo air 2013 tapperade mocowanie 9mm,co będzie lepszym wyborem,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Wiem że już może być lekko nieaktualne, ale od kliku dni posiadam DT Swiss XMM 100 SS z osią 15mm i traperowaną rurą. Wcześniej miałem FOXa. Pierwsze odczucia: - większa sztywność niż fox - w pracy nie odczułem żadnej różnicy niż na wcześniejszym Foxie. No może po za tym że jest bardziej sprężysty z dość sportową charakterystykom. - manetka blokady pracuje lekko ale nie jest zbyt ergonomiczna, ale za to bardzo lekka - DT jest znacznie lepiej wykonany od FOXa, dbałość o detale mnie urzekła. Będę się starał w przyszłości dokładniej napisać coś o nim. Będę go testował na maratonach i XC więc dopiero po zawodach będę stanie coś więcej napisać. Opinie wyżej są to tzw pierwsze wrażenia i czas je zweryfikuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Wrzuć jakiś grubszy tekst do działu testów.Nie obraziłbym się za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi