Skocz do zawartości

[Hamulce hydrauliczne] Avid Elixir 3 czy shimano

KMtown

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie żebym coś ale co mają do rzeczy inne części ? Wiele osób miesza części srama i shimano osobiście też tak robię. A jeśli chcesz tak strasznie avidy to poczytaj o nich opinie i testy jest ich masa.

Napisano

w sumie mam podobny problem, też muszę się zamknąć w kwocie 550 zł za komplet hamulce + tarcze. Na allegro znalazłem http://allegro.pl/avid-elixir-5-kpl-p185-t160-odpowietrz-gratis-i3195107140.html - gadałem ze sprzedawcą i za 550 zł mogę je mieć. Jednak nadal borykam się z zakupem m596 tak jak to miałem w planach na samym początku. Co lepiej wybrać?  m596 + g2/g3 to wyjdzie cenowo też koło 550 zł

Napisano

M596 polecam kupić w xtrabike nie na allegro. Za komplet plus tarcze np slx spokojnie zamkniesz się w 550.

Sent by Taptalk

Napisano

Mniej awaryjne są shimano ,w avidach niekiedy tłoczki nie wysuwają się równo :P Oczywiście nie strasze tu tym tylko uprzedzam ,że takie coś może mieć miejsce :)

Napisano

Dwie sprawy. Jestem użytkownikiem Avida E3 i używałem m596. M596 klamka jest słabo wytrzymująca na uderzenia i ciekła mi. 
Siłą Elixir 3 wg mnie bije m596.
Jeżeli masz Gripy srama zapomnj o heblach shimano, mają za krótką klamkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...