KMtown Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Nie żebym coś ale co mają do rzeczy inne części ? Wiele osób miesza części srama i shimano osobiście też tak robię. A jeśli chcesz tak strasznie avidy to poczytaj o nich opinie i testy jest ich masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 w sumie mam podobny problem, też muszę się zamknąć w kwocie 550 zł za komplet hamulce + tarcze. Na allegro znalazłem http://allegro.pl/avid-elixir-5-kpl-p185-t160-odpowietrz-gratis-i3195107140.html - gadałem ze sprzedawcą i za 550 zł mogę je mieć. Jednak nadal borykam się z zakupem m596 tak jak to miałem w planach na samym początku. Co lepiej wybrać? m596 + g2/g3 to wyjdzie cenowo też koło 550 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 M596 polecam kupić w xtrabike nie na allegro. Za komplet plus tarcze np slx spokojnie zamkniesz się w 550. Sent by Taptalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Mniej awaryjne są shimano ,w avidach niekiedy tłoczki nie wysuwają się równo Oczywiście nie strasze tu tym tylko uprzedzam ,że takie coś może mieć miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 jakieś inne tarcze? bo mam piasty na 6 śrubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Dwie sprawy. Jestem użytkownikiem Avida E3 i używałem m596. M596 klamka jest słabo wytrzymująca na uderzenia i ciekła mi. Siłą Elixir 3 wg mnie bije m596.Jeżeli masz Gripy srama zapomnj o heblach shimano, mają za krótką klamkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Mi 596 także nie przypadł do gustu ze,względu na małą klamke i to że klamka była za blisko chwytów mimo max odsunięcia, ale ja mam akurat długie paluchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja używam siemano z gripami i klamka jest ok jeśli używa się jednego palca - tak jak zakłada producent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo2 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 To ja chyba kupię avidy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.