bartnik Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Widzę, że linkę tylnej przerzutki wywaliłeś na zewnątrz ramy (na początku była wewnątrz) Jaki był tego powód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 powód był bardzo prosty, wewnętrzne prowadzenie nie działa tak idealnie, jak można by tego wymagać. W porównaniu do puszczenia linki w pełnym pancerzu stawia znacznie większy opór, czasem wręcz uniemożliwiający wykorzystanie twardszych przełożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 a nie można puścić pełnego pancerza wewnątrz? pytam, bo podobna rama z Chin do mnie leci, jeno na klasyczne (26) kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Bardzo ciekawie zestawiona kolorystyka roweru - do mnie przemawia Powiedz mi jak Ci się heble sprawują na tych tarczach ? Wprawdzie można kupić bardziej "wylightowane" tarcze od Twoich ale np. moje chińczyki XON 160mm (81gram / sztuka ) o ile są wystarczająco sztywne i nie ulegają odkształceniom to ich powierzchnia cierna jest na tyle mała że na zjazdach po kilku mocniejszych naciśnięciach na klamkę tarcze robią się dosłownie czerwone , oczywiście nie zapewniając minimum bezpieczeństwa. Odchudzanie roweru wymaga poświęceń ale ja na tych tarczach w góry się nigdy nie wybiorę. Jak to ma się do Dartmoora ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Nie da się przewodu puścić wewnątrz, można natomiast spróbować puścić rurki z systemów typu nokon, wydaje mi się, że powinno wejśćbez problemów. Hamulce mi wystarczają, nie widzę większej różnicy w skuteczności w porównaniu do Hope Floating Saw. Rower znów się zmieni w najbliższym czasie - tylna opona już poszła w strzępy, testuję też mostek 75mm -17*. Ogólnie dopóki nie jest bardzo stromo w dół jest fajnie, później zaczynają się problemy ze sterownością i ból pleców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2013 wszyscy zachwyceni mogą się zgłaszać do mnie, bo rower jest na sprzedaż ostatnio przeszedł nieco zmian, bo testowałem napęd 1x10, więc trafiła manetka XT i tylna przerzutka XT Shadow + GS, kaseta XX 11-36, ESI Grips racers edge (białe). Nabywca dostanie oba blaty 39 i 26 Sram XX, mogę też dokupić lewą manetkę XT do kompletu, czy dokonać innych zmian w obecnej specyfikacji roweru, łącznie np. ze zmianą ramy na wskazaną inną, bo tą, jeśli nie będzie na nią chętnych zostawiłbym sobie jako alternatywę na przyszłość. Rozstaję się z nim, bo nie wiadomo, czy w przyszłym sezonie mi się przyda rower MTB, a jeśli tak, to chciałbym spróbować FS Zainteresowani mogą jeździć, testować i kupować w Rzeszowie, więcej info na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi