Skocz do zawartości

[pedały] LOOK Quartz vs LOOK Strack vs Crank Brothers Egg Beater 2

Sobol9o

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam oto taki dylemat. Myślę nad zmianą pedałów z posiadanych prze zemnie shimano m520 na coś lżejszego i lepszego. Wybór wstępnie padł na te trzy modele w temacie. STrack spodobały mi się z powodu dużej płaszczyzny styku z butem oraz ciekawej konstrukcji, quartz znowu są lekkie, CB za to znów mają możliwość wpinania z 4 stron i nie zapychają się błotem tak szybko. Zależy mi najbardziej na wytrzymałości i wadze. Może macie jakieś inne propozycje ? cena myślę tak do 350zł, obojętnie czy nowe czy używane.

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 2 Marca 2013 - To nie Giełda.
Ukryte przez Fenthin, 2 Marca 2013 - To nie Giełda.

Jak chcesz to mam używane XTR 980 na sell za 350 ;)

Gg 35048382

Napisano

Witam! Jeżdzę na quartzach pedały są bardzo fajne, lekkie, łożyskowanie dostało lekkiego luzu ale się nie powiększa i po rozkręceniu i nasmarowniu ( są świetnie uszczelnione i wsumie nie było czego czyścić i smarować) luz zniknoł. Dużym plusem jest powierzchnia styku buta z pedałem! Jeżeli chodzi o zapychanie błotem to nie mam zupełnie zastrzeżeń działają świetnie. Jedynym minusem jest gdy podczas wpinania trafiamy na "pierwszą sprężyne" która jest odsłonięta i wtedy trzeba poprawić but żeby trafić na drugą sprężyne. Jest to ich jedyny minus.

Właśnie zamówiłem S-tracki ponieważ pierwsza sprężyna ma osłonke i wiem że na nią nie będe trafiał:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...