COOLoo Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Panowie i Panie,kiedy wrócicie z Sandomierza,opiszcie jak było.Serce się kraje siedząc w domu ze świadomością,że 10 km ode mnie taka impreza rowerowa i kolejny rok nie mogę na niej być.Bruki w mieście pewno przeschły,bo byłem wczoraj,ale w terenie chyba błoto dalej jest,w piątek srogo polało. Już po Nowinach... Było po prostu bajecznie! Ponad 1200m podjazdów i zjazdów na 42km. Trasa trudna technicznie z zarówno szybkimi i stromymi zjazdami. Organizatorzy na 5+! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ja o Nowinach skrobnąłem trochę więcej: http://franiocycling.blogspot.com/2013/05/slr-nowiny-2013.html Jeśli ktoś ma ochotę, to miłego czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Fajnie szkoda że nie podjales walki. Zawsze to jakas zabawa. Wiem z własnego doświadczenia że wielu goniacych traci zapał i siada im psychika widząc że osoba przed nim podjęła walkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Planowałem przejechać cały maraton równo i dopiąłem swego. Nie chciałem psuć tego na koniec. Dla mnie ten sezon tak naprawdę dopiero się zaczyna, także wszystko przede mną A Ty wpadnij kiedyś na ŚLR, bo chyba coś dawno Cię tu nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Być może zawitam na finał do Kielc, ponieważ tamtejsza trasa wybitnie mi się podobała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam, mam pytanie do stałych bywalców maratonów ŚLR i ludzi z tamtej okolicy Zastanawiam się nad udziałem w etapówce w Łagowie i potrzebuje jak najwięcej informacji o tamtejszych terenach bo dystanse etapów niewiele mi mówią, a po wynikach i czasach poszczególnych edycji maratonów widzę, że łatwo nie jest Chodzi mi o nachylenia podjazdów, przewyższenia i ogólną trudność terenu. Na etapówkę przyjechałbym z drugiego końca Polski i nie chciałbym zwinąć się po dwóch dniach jak będzie za ciężko W zawodach startuję już 4 sezon, ale w górach nigdy nie byłem i ta etapówka wydaje mi się ciekawszym wyborem niż maraton Grabka czy Golonki gdzie pewnie główną trudnością byłby tłok na trasie Obawiam się tylko czy sobie poradzę bo zawsze jeździłem raczej krótkie maratony i XC. Jestem dość wyjeżdżony, ale żaden ze mnie przecinak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ŁAGÓW za nami Wielkie ukłony dla organizatorów. Trasa majstersztyk, przypominająca trasy z górskiego południa Polski. Zjazdy nie były tak strome jak w Nowinach czy Suchedniowie, ale rodzaj podłoża oraz długość zjazdów (2 x 200m pionowo w dół!) niespotykane do tej pory w ŚLR. Czuć było na rękach zjazd ze Szczytniaka! Górski kapeć (Geax Gato) 2,3 sprawdził się doskonale :-) Dodatkowo zjazd z Jeleniowskiej należał do najszybszych w całej serii. Prędkość na fullu 29er była tak duża, że aż się boję jak przypominam sobie te momenty Niech żałują Ci co nie byli. Moje Endo pokazało:Przewyższenia 992 m, 51,2km długość. Licznik z ciśnieniomierzem 1100 m podjazdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Łagów był extra szkoda tylko że to nie był mój dzień przez kilka przyczyn przed maratonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Sobków już w tę niedzielę. Jedzie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ostatnia szansa w tym seoznie, żeby pojeździć w górach na maratonie solidną górską trasą. Naprawdę warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Zachęcam aktywnych uczestników do wyrażenia swojej opinii. http://forum.mtbcross.pl/index.php?topic=1804.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Sezon 2014 już praktycznie rozpisany: Daleszyce 13 kwietnia PewneSandomierz 4 maj PewneNowiny 1 czerwiec PewneŁączna 29 czerwiec PewneZagnańsk 20 lipiec PewneŁagów 17 sierpień PewneSobków 7 wrzesień PewneKielce 27 wrzesień (wielki finał na targach Bike Expo) Pewne Może w tym roku uda mi się kilka cykli przejechać, bo niestety zeszły sezon z pewnych względów musiałem odpuścić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.