bociek28 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 witam Mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się z softem który umozliwia analizę treningu, dodam ze nie chodzi mi o programy typu endomondo które gromadzą dane na serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Nieśmiertelny SportTracks. Wersja 3.0 płatna ale poszukaj wersji 2.0. Darmowa i kupa różnych wtyczek do tego jest. Zależy jeszcze jakie i ile danych masz. Bo jak prosty licznik i pulsometr to wystarczy arkusz w excelu lub zwykły zeszyt do notowania danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 fajnie by było gdyby jeszcze mógł analizowac slad z giepeesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 fajnie by było gdyby jeszcze mógł analizowac slad z giepeesu T Czy zapoznałeś się z mozliwościami SportTracka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 darmowe Navime w Google Play, fajne i polskie co do możliwości analizy trasy podaje przykład - http://www.navime.pl/trasa/66194/Trasa+z+dnia+2013-01-29+15%3A24# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 tak tylko ze nie chce juz nic na androida, w tej chwili mam endomondo i strasznie mieszają. Dawniej wszystko fajnie teraz za wszystko trzeba placic mimo ze zapłaciłem już za kupno samej aplikacji w której statystyki były darmowe. Nastepna sprawa to nie wiadomo jak długo cos takiego pociagnie a jak już mam soft u siebie na kompie to wiem ze bedzie działał do momentu az sam go nie wywale:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Przecież endomondo można używać na kompie ze strony www. SportTracks instalujesz też na kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dokładnie, wszystkie te programy są w wersji GPS trackera na komórkę oraz serwisu www do dokładniejszej analizy danych. Myślę, że taki zestaw to optymalne rozwiązanie. Wiadomo, że istnieje ryzyko zniknięcia serwisu, ale jest ono bardzo małe (bardziej prawdopodobne jest zaprzestanie jego aktualizacji), a przechowywanie danych fizycznie na dysku nie jest bardziej bezpieczne (ze względu np. na awarie). Poza tym zawsze można sobie zrobić kopie śladów GPS i w razie potrzeby przenieść się do innego portalu. Myślę, że typowego oprogramowania oferującego dokładniejsze statystyki od zaproponowoanych serwisów www nie ma, z tego co kiedyś używałem to np. to http://www.miplo.pl/profile.php?&a=softgpsgraf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 witam Mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się z softem który umozliwia analizę treningu, dodam ze nie chodzi mi o programy typu endomondo które gromadzą dane na serwerze. Oczywiscie, ze sa takie programy. Platne to WKO+ Darmowe - Golden Cheetah Programy te analizja treningi oparte o pomiar mocy, bezwgledny paramter. W obu przypadkach gromadzisz dane lokalnie na dysku swojego komputera. Przy WKO+ mozna wysylac je na serwer trainingpeaks, przy wersji premium analizowac i prowadzic trening wg TP. Golden Cheetah jest OpenSource i lata na MACu oraz Linuxie GoldenCheetah Golden Cheetah: Cycling Performance Software for Linux, Mac OS X, and Windows Buildy developerskie GC http://goldencheetah.stand2surf.net/ WKO+ Free Training Log, Training Plans and Food Diary | TrainingPeaks Ciekawym konceptem, szczegolnie dla duathlonu lub tri jest soft RaceDay Apollo firmy Physfarm, ktorego zadaniem jest przewidywanie formy, dyspozycji itp. http://physfarm.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawiusz Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Oczywiscie, ze sa takie programy. Platne to WKO+ Darmowe - Golden Cheetah Cześć, właśnie sobie zainstalowałem ten Golden Cheetah, wygląda ciekawie. Na Windows jest błąd związany z wyłożeniem się programu po wejściu w zakładkę Critical Power. Ponadto jest jakiś problem z importem pierwszego Lapa z każdego treningu z plików fit. Plusem jest dostępność za darmo funckcjonalności takich jak FV/PV czy Performance Manager (tu akurat też coś nie halo chyba ) oraz podgląd tracka na mapie od google w okienku aplikacji. Jako alternatywę mogę jeszcze zasugerować oprogramowanie PowerAgent od CycleOps, przy czym jego zalety są widoczne głównie przy treningu z pomiarem mocy. pozdrawiam, Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Na Windows jest błąd związany z wyłożeniem się programu po wejściu w zakładkę Critical Power. Brak MySQL, zobacz w FAQ programu, znajdziesz wyjasnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.