MateuszIce Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 witam, mam w rowerku hamulce promax mechaniczne. i mam zamiar kupić hydrauliczne . i niewiem jakie, czy kupić nówki shimano za 130 http://allegro.pl/hamulec-hydrauliczny-shimano-m486-przod-tylko-129-i2993335727.html odrazu mówie że lepsze mi nie potrzebne, te wystarczające !! czy kupić coś lepszego używanego ? (nie śpieszy mi sie, ale kasy też dużo nie mam do wydania ;( ) http://allegro.pl/hamulec-hayes-stroker-trail-v7-180mm-i3053373821.html coś z hayes'a ... ? ogólnie wolałbym nówke bo zawsze pewność że będzie działało i klocki 100% a nie umiem sie z nimi bawić.. hamulec może być przód albo tył, po kolei będę kupował. znajdziecie coś dla mnie ? najlepiej jak z tarczą jeszcze 180 i adapterem hamulce będą służyły do stuntu, fr/dh pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Na twoje pytanie to bierz z tych dwóch shimano. A tak po za tym wiesz co to są za dyscypliny fr/dh ? To czysta grawitacja i jazda w dół z max speedem więc hamulce grają największą rolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Shimano M-486. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Mam te strokery (tylko białe) już jakieś dwa lata i ani razu mnie nie zawiodły. Kupiłem już jako używane, miały mały luz na klamkach ale przez cały okres użytkowania się nie powiększył, więc myślę, że tak ma być ;-). Klocki: półmetaliki, wcześniej metaliki. Tarcze: Ashima Aro 203mm, wcześniej 180mm (Ashima + Hayes). Styl jazdy: enduro, allmountain (przez cały rok w każdych warunkach). Jedynie tarcze Hayesa lubiały sobie troszkę podzwonić przy jeździe po płaskim i raz przy dłuższym zjeździe przód przypiekłem lekko. Po zmianie na Ashimę jest ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marchewa Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 · Ukryte przez durnykot, 3 Marca 2013 - sprzedaż poza giełdą Ukryte przez durnykot, 3 Marca 2013 - sprzedaż poza giełdą mam na sprzedaż tektro drako przod i tyl z adapterami za 350zl nowe ; Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.