razorjack Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) mam problem z klamką co z tym zrobić ? czy są jakieś części zamienne? górny plastik jest dokręcony, nie ma luzu, ale nadal przecieka, to problem z uszczelką czy membraną? Edytowane 1 Marca 2013 przez razorjack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Z tego co mi wiadomo to musisz wymienić całą klamkę. Shimano sprzedaje oddzielnie klamki, zaciski i przewody. Nie ma zestawów naprawczych, jak do Avida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Dokładnie jak poprzednik wyżej ale nie mając nic do stracenia odkręcił bym tą górną pokrywę i sprawdził stan uszczelki może się podwinęła albo coś innego. Może w tym miejscu pod uszczelkę podłożyć kawałek cienkiej gumy żeby dekiel mocniej dociskał. Pokombinuj a nóż Ci się uda i będziesz znowu bogatszy o doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 skoro nic innego mi nie zostało, to tak zrobię a potem chyba kupię klamki XTR/Saint, one są z jednego kawałka alu odkręciłem i wygląda jak tu http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/BL/EV-BL-M785-3158A_v1_m56577569830796605.pdf niestety żadnej uszczelki nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Jak nie ma tam uszczelki to co tam jest? Jakieś podkładki czy blaszka? Masz fotke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 tak jak w spec instrukcji wyżej. pod blaszką jest membrana? ale powyżej blaszki już nic nie ma, od razu plastik na to jest nakładany i przykręcany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Oringi całe? Rozkręciłeś bo ciekło czy cieknie po rozkręceniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 jakie oringi? w którym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Pod śrubką odpowietrznika jest oring. Numer jeden na rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 no ale cieknie jak widać na filmie, spod pokrywki plastikowej, nie spod śrubki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Razorjack,po pokrywą jest zestaw nazwany Separator Unit- rzuć okiem,czy składowe ( szczególnie membrana )są prawidłowo ułożone. Może blaszka przytrzymująca membranę jest zbyt słabo przykręcona? Nie masz przypadkiem za dużo oleju? To się tak nagle pojawiło? Czy też po odpowietrzaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 nie wiem kiedy się pojawiło, pewno po jakichś uderzeniach w pokrywkę. dopiero teraz zimą zobaczyłem jak zacząłem oglądać rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VTT Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Jak by były real foto z montażu Twojej pokrywy to można by coś bliżej podpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Tam jedyną uszczelką jest membrana. Trzeba ją dokładnie obejrzeć, czy nie ma dziury albo nie podwija się. Pokrywkę też dokręcaj z czuciem bo przetniesz membranę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VTT Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 I na pewno z tą membraną jest coś nie tak, można polać ją gorącą wodą, może nabierze swoich kształtów, zaszkodzić nie zaszkodzi, a pomóc może a nie musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi