COrel1 Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Witam. Jestem aktualnie w trakcie szukania nowej ramy. Zdecydowałem się na zakup ramy Specialized. Znajomy ma ze Speca 2 ramy aluminiowe do sprzedania w moim przedziale cenowym. Obie są w takiej samej kondycji tylko różnią się cenami i konstrukcją: jedna jest z 2008 więc całe zawieszenie jest w tylnym trójkącie, druga jest z 2009 roku więc damper jest w przednim trójkącie a brain w tylnym. Cenowo rocznik 2009 wypada 700 pln drożej. Moje pytanie brzmi które rozwiązanie jest lepsze i czy warto jest dopłacić do nowszej konstrukcji?
jahoo84 Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Brał bym 2009 podobno brain jest bardziej dopracowany, jak już kupować to coś nowszego konstrukcyjnie. Przecież ramę kupuje się raz na długi czas.
Roonin Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Pasowało by wiedzieć jakie to konkretnie modle, czy dużo używane i jaka cena. Wtedy można by sie do tego odnieść. Na necie jest sklep który też sprzedaje nowe ramy speca z demontażu rowerów i też ma fajne ceny.
COrel1 Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 Oba Epici. Co do sklepu to podaj może jakieś namiary.
Mod Team anarchy Napisano 1 Marca 2013 Mod Team Napisano 1 Marca 2013 bierz wersję z brainem w ramie Poprzednia wersja może i była ciekawa wizualnie (choc i tak wg mnie te nowe są o niebo ciekawsze) ale pomysł nie był tak szczęśliwy jak przedstawiano. Właściwie czasami nie wiadomo w którą stronę położyc rower- z prawej napęd., z lewej goleń dampera W moim Epicku więcej niż tarczy 160 nie mogłem wsadzic (ale może tylko ja tak miałem), no i z częściami coraz gorzej. Co do samego braina - nowszy jest dużo bardziej czuły ale starszy był trwalszy. Jeśli oba są w korzystnych cenach, źródło pewne i stan wiadomy to kupuj. 2009 naturalnie
Roonin Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Oba Epici. Co do sklepu to podaj może jakieś namiary. Chodziło mi o AirBike, pewnie już znasz Sklep rowerowy AirBike - rowerowy sklep - str 2 Wszystko zależy za ile te ramki możesz mieć ale faktycznie jak już to brał bym pod uwagę tą z 09 Co do tego sklepu to się troszkę oferta zmniejszyła, zaglądałem tu ostatnio ze 4 miesiące temu to mieli więcej tych tańszych ramek w przyzwoitych cenach. Teraz to tak coś widzę same takie droższe zostały więc chyba propozycja nie trafiona z mojej strony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.