Skocz do zawartości

[rama] Pomoc przy wyborze ramy full Specialized.

COrel1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem aktualnie w trakcie szukania nowej ramy. Zdecydowałem się na zakup ramy Specialized. Znajomy ma ze Speca 2 ramy aluminiowe do sprzedania w moim przedziale cenowym. Obie są w takiej samej kondycji tylko różnią się cenami i konstrukcją: jedna jest z 2008 więc całe zawieszenie jest w tylnym trójkącie, druga jest z 2009 roku więc damper jest w przednim trójkącie a brain w tylnym. Cenowo rocznik 2009 wypada 700 pln drożej. Moje pytanie brzmi które rozwiązanie jest lepsze i czy warto jest dopłacić do nowszej konstrukcji?

• Mod Team

bierz wersję z brainem w ramie

Poprzednia wersja może i była ciekawa wizualnie (choc i tak wg mnie te nowe są o niebo ciekawsze) ale pomysł nie był tak szczęśliwy jak przedstawiano.

Właściwie czasami nie wiadomo w którą stronę położyc rower- z prawej napęd., z lewej goleń dampera :) W moim Epicku więcej niż tarczy 160 nie mogłem wsadzic (ale może tylko ja tak miałem), no i z częściami coraz gorzej. Co do samego braina - nowszy jest dużo bardziej czuły ale starszy był trwalszy.

Jeśli oba są w korzystnych cenach, źródło pewne i stan wiadomy to kupuj. 2009 naturalnie :)

Oba Epici. Co do sklepu to podaj może jakieś namiary.

Chodziło mi o AirBike, pewnie już znasz ;)

Sklep rowerowy AirBike - rowerowy sklep - str 2

Wszystko zależy za ile te ramki możesz mieć ale faktycznie jak już to brał bym pod uwagę tą z 09

Co do tego sklepu to się troszkę oferta zmniejszyła, zaglądałem tu ostatnio ze 4 miesiące temu to mieli więcej tych tańszych ramek w przyzwoitych cenach. Teraz to tak coś widzę same takie droższe zostały więc chyba propozycja nie trafiona z mojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...