COrel1 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam. Jestem aktualnie w trakcie szukania nowej ramy. Zdecydowałem się na zakup ramy Specialized. Znajomy ma ze Speca 2 ramy aluminiowe do sprzedania w moim przedziale cenowym. Obie są w takiej samej kondycji tylko różnią się cenami i konstrukcją: jedna jest z 2008 więc całe zawieszenie jest w tylnym trójkącie, druga jest z 2009 roku więc damper jest w przednim trójkącie a brain w tylnym. Cenowo rocznik 2009 wypada 700 pln drożej. Moje pytanie brzmi które rozwiązanie jest lepsze i czy warto jest dopłacić do nowszej konstrukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Brał bym 2009 podobno brain jest bardziej dopracowany, jak już kupować to coś nowszego konstrukcyjnie. Przecież ramę kupuje się raz na długi czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Pasowało by wiedzieć jakie to konkretnie modle, czy dużo używane i jaka cena. Wtedy można by sie do tego odnieść. Na necie jest sklep który też sprzedaje nowe ramy speca z demontażu rowerów i też ma fajne ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COrel1 Napisano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Oba Epici. Co do sklepu to podaj może jakieś namiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 1 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 bierz wersję z brainem w ramie Poprzednia wersja może i była ciekawa wizualnie (choc i tak wg mnie te nowe są o niebo ciekawsze) ale pomysł nie był tak szczęśliwy jak przedstawiano. Właściwie czasami nie wiadomo w którą stronę położyc rower- z prawej napęd., z lewej goleń dampera W moim Epicku więcej niż tarczy 160 nie mogłem wsadzic (ale może tylko ja tak miałem), no i z częściami coraz gorzej. Co do samego braina - nowszy jest dużo bardziej czuły ale starszy był trwalszy. Jeśli oba są w korzystnych cenach, źródło pewne i stan wiadomy to kupuj. 2009 naturalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Oba Epici. Co do sklepu to podaj może jakieś namiary. Chodziło mi o AirBike, pewnie już znasz Sklep rowerowy AirBike - rowerowy sklep - str 2 Wszystko zależy za ile te ramki możesz mieć ale faktycznie jak już to brał bym pod uwagę tą z 09 Co do tego sklepu to się troszkę oferta zmniejszyła, zaglądałem tu ostatnio ze 4 miesiące temu to mieli więcej tych tańszych ramek w przyzwoitych cenach. Teraz to tak coś widzę same takie droższe zostały więc chyba propozycja nie trafiona z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.