Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] do nowego roweru. Max 300zł.

tomaleb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Poszukuję zabezpieczenia do roweru, w cenie do 300zł.

Z tegoco zdążyłem się dowiedzieć, najlepszymi zabezpieczeniami są łańcuchy tego typu:

http://allegro.pl/lancuch-kryptonite-evolution-series-4-1016-160cm-i3034418974.html

Powiedzmy, że ten mi pasuje, ale może zna ktoś producenta, który w tej lub niższej cenie może zaproponować taki sam lub lepszy produkt?

Chodzi oto, że tą firmę poleciła mi zaufana osoba, która ma przetestowane to zabezpieczenie.

Może ktoś z Was korzysta z lepszego w lepszej cenie?

Będę wdzięczny za feedback.

Napisano

Mógłbyś uzasadnić to w jakiś sposób? Słyszałem z kilku źródeł, że łańcuch jest bezpieczniejszy. Poza tym sam wygląd takiego U-Locka mniej mnie przekonuje, niż ten drugi rodzaj.

Napisano

U-locki są po prostu grubsze, wiec trudniej je przeciąć, natomiast trzeba czasami pokombinować gdzie i jak przypiąć, dodatkowo u lockiem nie zabezpieczysz obydwu kół, wiec trzeba wtedy użyć zamiast szybkozamykaczy zacisków np firmy Zefall rock n roll.

Łańcuchem zabezpieczysz cały rower i z przypięciem nie ma problemu, natomiast jest problem z transportem i wagą.

Pytanie co wolisz??

U-locki: ONGUARD LOCK MAGNUM 5000, Abus Granit PLUS 51, Granit X- PLUS 54

Łańcuch: Magnum 3005, MAGNUM 5021

Modele powyżej to alternatywa dla podanych wczesniej.

Napisano

Widzę, że w UK te blokady są 100-150 zł tańsze. Będę musiał sobie sprowadzić takiego kryptonite'a. Dzięki wszystkim. Bardziej mimo wszystko odpowiada mi łańcuch, mogę dzięki niemu przypiąć rower w większej ilości miejsc.

Napisano

Nie, żebym chciał Cie na siłę do U-Locka przekonywać, ale...

Używam U-Locków od ponad trzech lat, i gdziekolwiek jestem, to zawsze da się do czegoś rowery przypiąć.

Ja też przed zakupem analizowałem - łańcuch czy U-Lock.

Finalnie kupiłem porządne U-Lock'i, bo łańcuch miał wtedy zbyt dużo słabych punktów, no i nożyce dają sobie z nimi radę

a na U-Locka jak Kryptonite Eevolution 4 czy New York, to jedynie szlifierka kątowa lub pro włamywacz.

Napisano

Pozostaje kwestia transportu. Jeżdżę zawsze z plecakiem, mam w nim trochę miejsca, nie jest to jednak ani duży plecak, ani typowy, mały rowerowy. Coś pomiędzy. Nie wyobrażam sobie wozić w nim codziennie U-Locka. Łańcuch jakoś się zawinie i lepiej ułoży mimo wszystko. Poza tym prawda jest taka, że nawet jak kupię blokadę za 1000zł to i tak się znajdzie sposób aby ją przeciąć. Wydaje mi się że tak gruby lancuch, jak jest w Kryptonite skutecznie odstrasza. Każdy złodziej szuka okazji, żeby coś szybko przeciąć i uciec, a z takim łańcuchem nie zajmuje to kilkunastu sekund.

Napisano

jakoś ciężko to widzę, uff..., 4.5 kg łańcucha w plecaku, toż to kręgosłup może pokrzywić w imię bezpieczeństwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...