MateuszIce Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 witam. posiadam RST LAUNCH T8 dostałem go w rowerze. nie podoba mi sie jego praca... więc wykręciłem dwa korki, i pierwsze co to wyjąłem takie cztery rzeczy ze sprężyn ( po 2 były na jedną sprężyne) i zalałem olejem. no niby coś lepiej chodziły Ale nie podoba mi sie odbijanie, nie odbijały nawet do końca, 1cm nawet.. więc zrobiłem innaczej, wywaliłem jedną sprężyne, czyli jedna laga pusta a do drugiej lagi dałem taką "Rzecz" co ma 3cm długości żeby sprężyna była twardsza, i amor odbija do samego końca, w ogóle skoku nie stracił. ALE, zas można go łatwo dobić, i tak myśle, nawalić tych elastomerów i tłumików do tej jednej sprężyny ? (bo niewiem czy warto rozkręcać !! bo zakręcałem 1,5godziny ! dopiero nogą sobie dałem rady) czy wsadzić drugą sprężyne oczywiście z powyjmowanymi rzeczami, żeby chociaż na wstępie fajnie chodził a potem żeby nie dobił . więc jedna rzecz już jest, skok ma taki jak ma być. ogólnie poradze sobie ze skokiem czy z twardością ale moje pytanie brzmi tak: co zrobić żeby on fajnie/szybko ODBIJAŁ !? tak jak w marzocchi 66,888 czy w foxach wiem że to nie możliwe przy takim kiepskim amorze (bo wyjąłem wszystkie sprężyny, i wszystko, i trzeba użyć troche siły żeby go wyciągnąć -.- ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 korki są plastikowe ? ponoć ludzie sprężyny ze Simsona wsadzają a one sa tanie, możesz próbować. Można naciągnąć oryginalną co sprawi ze stanie sie twardsza i o wiele trudniejsza do zamontowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 ponoć ludzie sprężyny ze Simsona wsadzają a one sa tanie, możesz próbować. To prawda, ja jestem jedną z tych osób. Kupiłem sprężyne do Simsona za jakieś kilkanaście złotych na allegro. Uciąłem na około 1.5cm dłuższą długość niż orginalna spręzyne z Rock Shox Pilota C (22cm), spiłowałem elegancko (długo to zajęło) i wsadziłem do amortyzatora. Szczerze chodzi cudnie nawet w zimie i jestem bardzo zadowolony. Minusem jest to, że ma to sens dla lekkich bikerów, myślę, że do jakiś 65kg (ja mam 63kg), tutaj długość sprężyny jest decydująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.