Skocz do zawartości

[3000] 29er

oWsa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad kupnem roweru, odwiedziłem kilka sklepów, pogrzebałem w sieci, na forum i zastanawiam się nad takimi:

UNIBIKE ROWERY 2013 BYDGOSZCZ - EVO29

UNIBIKE ROWERY 2013 BYDGOSZCZ - FLITE i nie wiem czy jest tam sprzęt na tyle lepszy niż w evo29 żeby dopłacać te 200 zł

Level B6 (29er) | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie co prawda kosztuje trochę więcej ale kilka procent rabatu i się zmieścimy w kasie

Specialized Bicycle Components

northtec cayon 29 slx

tylko tu pojawia się problem bo sklep który jest dystrybutorem tych rowerów powiedział że nie sprowadzają ich i jakieś problemy wymyślał

oglądałem jeszcze meride Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

i kellysa Kellys Bicycles | TNT 10

i w sumie to mam mętlik w głowie, nie bardzo wiem też jaką ramę dobrać

Mam 190cm wzrosu i 89cm noga

Za każdą cenną wskazówkę wielkie dzięki

pozdrawiam

Napisano

Ja ostatnio (po konsultacji na forum) kupiłem Krossa Level B6, ale z roku 2012, za 2800zł. Widzę, że jest jeszcze dostępny w kilku popularnych na tym forum sklepach (mudserwis, eurorower). Nie wiem jak wypadają koła, hamulce czy amortyzator, ale napędem i wagą przewyższa każdy z podanych przez ciebie rowerów. Nie jeżdżę bardzo dużo, ale więcej niż niedzielni rowerzyści, jest to mój najlepszy do tej pory rower i po paru kilkunastokilometrowych przejażdżkach jestem mega zadowolony.

Napisano

Zastanawiałem się nad tym b6 i wiele pozytywnych opini słyszałem o nim, tylko preferowałbym zakup w sklepie stacjonarnym. Dzięki za odp, poczekam jeszcze na sugestie innych użytkowników

Napisano

Od jesieni poszukiwałem 29 dla mnie - 190 noga 88,5 (budżet do 2500) . Dopiero niedawno sie pojawiły w sklepach poza scottem. Na tapecie miałem scotta, gianta, unibika evo i speca hardrocka. Jak zdążyłem się zorientować w tym przedziale nie można było oczekiwać cudów, choć na pewno na papierze unibike evo wypada doskonale. Na każdym z rowerów jechałem i subiektywnie wybór padł na speca mimo, że nastwiony byłem na evo. Dlaczego: 1. subiektywnie najwygodniejsza pozycja. 2. część osprzętu ulega wyeksploatowaniu i tak trzeba wymienić. 3. najspokojniejsza wzorniczo rama, bez jarmarcznych napisów. Dziś pośmigałem dobrą godzinę i na razie wszystko w rowerze działa. Nie wiem tylko dlaczego, żaden sprzedawca nie chciał się targować - cena katalogowa i koniec. W budżecie 3000 może będzie wieksza możliwość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...