Roonin Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Nie ale pisałem że mam tyle samo wzrostu a zbudowany jestem raczej proporcjonalnie.
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Napisano 2 Marca 2013 ... ale nie wiadomo jak proporcjonalnie lub nieproporcjonalnie zbudowany jest autor tematu Szacunek... I.
holdhi Napisano 2 Marca 2013 Autor Napisano 2 Marca 2013 Ponawiam moje pytanie bo nie jestem pewny czy je zobaczyliscie. Jednak były bym za zmianą ramy tylko nie wiem za bardzo jaka na pewno xc żeby wszystko pasowało, moglibyscie polecic cos za rozsadncą cene ? Ile mógłbym dostać za moja rame, jest w dobrym stanie jeżdżę bardziej po drogach niz po jakichś gorach? Niżej dodaje opis ramy. - Rama: Dualtec, aluminiowa, podwójnie cieniowana. Masa dla rozmiaru 19,5" - 1932 g. Znakomita rama o sportowej geometrii i świetnej sztywności. Jej masa nie jest może specjalnie niska, ale dzięki temu że zrezygnowano z jej odchudzania kosztem wytrzymałości rama ta jest bardzo solidna i do tej pory wzorowo znosiła wszystko co dla niej wymyśliłem (m.in. zjazdy po kamieniach i wybojach z alpejskich szczytów). Powłoka lakiernicza i malowanie również stoją na wysokim poziomie, choć osobiście uważam że napisy na ramie są nieco zbyt krzykliwe.
Roonin Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Kolego no dostałeś dwa (przykładowe linki), możesz też popatrzeć na ofertę firmy Accent (bardzo chwalone). Masz standardową ramę ze sterami 1/8 więc wszystko przełożysz. Jedyne co może nie pasować to rura podsiodłowa bo jest wiele średnic stosowanych ale to chyba nie taki wielki problem. Przekładka 2-3 godziny z piwkiem w ręku. Sprawdz jeszcze wysokość główki u siebie i kupuj coś o podobnej wysokości albo mniejszej żeby rury sterowej na widelcu wystarczyło. Jak kupisz nówkę to jeszcze prawdopodobnie będzie trzeba zainwestować w stery. Tyle. Masz, tania i ze sterami Rama MTB Accent Ranger + Stery od AMBike (3063529294) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tańsza ale bez sterów Rama Accent EL NORTE 19" WYPRZEDAŻ (3048911954) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Albo taka Rama MTB Accent EL NORTE 19 " Stery FREE (3010381505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Coś takiego jeszcze wynalazłem Rama aluminiowa FOCUS LTD Black Rider (3055467459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Z DART-em 3, jak nie zabity to warto. Co do tej główki to też raczej nie masz się czym przejmować bo w takim "trzepaku" jak to kolega fajnie nazwał to prawie na pewno masz wysoką główkę. Tą ramę co masz będzie trudno sprzedać bo wielka i dużo za nią nie wezmiesz. Zrób aukcję i kto ile da niech bierze ten "trzepak" Gościowi co ci to sprzedał trzeba by jaja urwać, chciał się po prostu pozbyć problemu.
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Napisano 2 Marca 2013 Kłaniam, Skoro piszesz Dualtec to jak mniemam masz na myśli jakąś ramę Kellysa. Abstrahując od pytania czy 19.5 cala to nie jest ciągle za dużo dla osoby o wzroście 178cm, zinteresowałbym sie jaki to rocznik ramy jest gdyż w pewnym momencie robione przez Kinesis dla Kellysa ramy były dość mocno pękalskie. No a byłoby dość słabym wbić sie w ramę która złoży sie pod Tobą... Szacunek... I.
Roonin Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Wiesz co ale on chyba opisuje tą ramę co ma teraz i chce sprzedać a nie kupić.
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Napisano 2 Marca 2013 Aaasorewicz... Późno już jest Szacunek... I.
holdhi Napisano 6 Marca 2013 Autor Napisano 6 Marca 2013 Najprawdopodobniej kupie rame leader fox evolution rozmiar 18". Mam dlugi mostek wiec mysle ze bedzie ok i bedzie na nim dobrze sie jezdzic.
Roonin Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 No i gitara Dla pewności możesz gdzieś w sklepie rowerowym przymierzyć się do 18 calowej ramy ale myślę ze będziesz zadowolony bo to rozmiar pod ciebie. Ludzie tu na forum mają rowery na tych ramkach, możesz poszukać gdzieś w galerii.
holdhi Napisano 16 Marca 2013 Autor Napisano 16 Marca 2013 Wystawiłem rame na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3104936625 Dlaczego nie moge wystawic tego w dziale gielda ?
Fenthin Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Odpowiedzią na Twoje pytanie jest punkt 5j Regulaminu Forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.