Ted07 Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 @maniek56 może podasz jakiś przykład lub kilka przykładów skuwaczy, które warto byłoby kupić?
Pankiew Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Ostatnio podpatrzyłem w internecie różne skuwacze ,a że robię w branży matalowej sam sobie zrobiłem takowy .Działa dobrze ,na próbę rozkułem stary łańcuch na kilkanaście części i nic się nie złamało.Radzę kupować skuwacze które mają śrubę kontrującą od spodu ,zapobiegnie to wyłamywaniu gniazda w które wkłada sięogniwo łańcucha.Pozdro. Masz jakiś rysunek albo coś ? Też jestem w tej samej branży i zastanawiam się czy sobie zrobić czy może oszczędzić sobie trudu i dac komuś zarobić;d
Klosiu Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Ja akurat na takich rzeczach nie oszczędzam. Wolę mieć coś solidnego, żeby skuwając łańcuch na wysokim tętnie nie połamać narzędzia albo sobie palców (w przypadku jakichś wynalazków w scyzoryku). Mam takiego park toola: http://www.cyklotur.com/p,skuwacz-ct-5-park-tool,4172.html Lekki, poręczny i solidny.
Ted07 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 @Klosiu skuwacz bardzo fajnie i solidnie się prezentuje. Nie dostrzegam kowadełka dociskowego, nie ma go czy nie jest widoczne na zdjęciu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.