KamilGT Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam. Zakładam ten temat gdyż nie znalazłem za wiele opini na temat co nie których modeli, może wiecie z własnego doświadczenia lub opini znajomych i chetnie sie podzielicie. Zacznę od początku zaniedługo, "już w przyszłym tyg ", będę mieć około 1000 zł że tak powiem (lewe, ze sprzedaży częci mniej lub więcej używanych) nie na domowe wydatki a moge to przeznaczyć na rower. od dłuższego czasu chodzi za mna nowy amor. tylko amor musi miec skok 130mm (ostatecznosć 120mm) i musi być nowy, od nowości w rowerze mam taki skok i niechciał bym zmieniać ani geometri roweru ani przyzwyczajen komfortu jazdy . znalazłem kilka i teraz nie wiem który wybrać. niestety nie o wszystkich znalazłem opinie. ważne dane: moja waga: 73 - 75 kg waga amorka: do 2kg ( najlepiej max 1,9kg) DT SWISS WIDELEC EXM 130 - na temat tego ammorka za dużo nie znalazłem, prawie nic że tak powiem. Rock Shox Recon solo air 327 130 mm - na temat tego tez za dużo nie ma, na necie gdzies znalazłem jak pracuje. RST Titan Air 120mm MARZOCCHI 44 RLO RC 2010 120mm oś 9mm jeżeli macie inne jakieś sensowne propozycje z własnego doświadczenia bądz doswiadczenia kogoś bliskiego chętnie wysłucham. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Recona odrazu usuń z tej listy bo ma kiepski tłumik TK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilGT Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 znalazłem jeszce coś takiego Rock Shox AMORTYZATOR Sektor 9mm Coil U-Turn 100-140mm czarno-srebrny 1-1/8" cena 999 zł. czytałem opinie i ma całkiem dobre... czekam na wasze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 No ale to sprężynowy, nie powietrzny. Będzie trudniej ustawić pod siebie jak sądzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilGT Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 własnie wiem dlatego czekam na opinie i może jakieś porównanie, ktos kto jeżdził na nim i na porównanie z powietrznym... wiadomo że wole powietrzny jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 O DT coś tam można wyszukać http://www.bikeradar.com/gear/category/components/forks-suspension/product/review-dt-swiss-exm-130-15mm-10-39383 http://www.whistlermountainbike.com/wmb/index.php?content=032311-DT-Swiss-EXM-fork http://www.gramslightbikes.com/2009/08/dt-swiss-exc-150-review.html Na YT jest filmik jak serwisować DT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.