grzechu2410 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam właśnie przymierzam się do kupna klocków hamulcowych shimano xtr m06 i zauważyłem ze w wielu sklepach sprzedają je bez oryginalnego opakowania po dobrej cenie , doradźcie czy kupować ?? czy lepiej dołożyć do tych z opakowaniem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Sorry wygłupiłem się Piszesz okładziny zakodowałem same gumki do v`ek a pytasz o klocki do tarczy ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Klocki bez opakowania detalicznego pochodzą z tzw opakowań serwisowych, sprzedawane są wtedy w dużej ilości w jednym kartonowym pudełku. W takim zestawie jest o ile pamiętam 25 par klocków. Do potrzeb serwisowych dla sklepów które robią dużo hamulców shimano jest to rozwiązanie ekonomiczniejsze. Jestem prawie pewien że klocki są oryginalne. Nie jestem w stanie powiedzieć Ci jaka jest różnica dla sklepu w cenie zakupu opakowań detalicznych i zbiorczych ale na pewno parę złotych sumarycznie. Takie same wielopaki oferowane są dla innych klocków shimano do tarczówek czy "szuflad" szosowych. Również klocki avida do elixirów czy juicy są oferowane w dużych ilościach, opakowanie jest jednak inne - klocki są spięte drutem i wrzucone do dużego worka wraz z środkami wyciągającymi wilgoć. Opakowanie detaliczne (tekturka plus plastik) dosyć wydajnie podnoszą cenę produktu, zasada ta sama co przy innych towarach oferowanych w handlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jak lubisz mieć pudełko to dołóż. Wizualnie klocki różnią się niczym, więc na 99.9% są identyczne. Przy okazji polecę moje ulubione klocki do Shimano: http://www.ebay.co.uk/itm/190652563827?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 - 95-100zł (z wysyłką, z UK) za cztery pary klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.