Enter85 Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam !!! Nie wiem czy wrzuciłem to do dobrego działu, whatever. Podczas jazdy skrzypi mi siodełko, chodzi o jego przednią część. Prosto to opisze Pod siodełkiem są pręty, ich zakończenie w przedniej części powoduje skrzypienie podczas jazdy co jest niemiłym i dziwnym dźwiekiem Czy ktoś z was już miał taki problem, i jak udało sie go rozwiązać ? Za odpowiedzi typu: kup nowe siodło - dziekuję :wink:
cykor Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Spróbuj potraktować to miejsce kropelką smaru np. finish lina. U mnie kiedyś tak strzelało, zrobiłem jak piszę i jest OK. Ten smar wlej w miejsce gdzie pręty siodełka sciskane są przez plastikowe elementy mocujące. Powinno pomóc.
Mod Team Odi Napisano 24 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie wiem czy nie byłoby lepiej zamiast oleju kapnąć tam jakiegoś Super Glue, Kropelkę itp. Skleiłoby się i spokój.
kompan Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 U mnie kiedys podobny problem rozwiazalem dokrecajac wszystkie sruby na "maxa" ktore mocuja prety. Pozdrawiam serdecznie, kompan
Bizon Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 wziąłem strzykawke olje z pierwszego tłoczenia i wstrzyknołem go tam od tej pory cisza
Enter85 Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Napisano 25 Kwietnia 2006 Dzięki wszystkim za porady. Hm.. z pierwszego tłoczenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.