Skocz do zawartości

[Rower] Jaki rower do 1000 PLN wart uwagi.

mydesign

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Chcę się przedstawić :Mateusz wzrost 180 waga 80 kg (podkarpacie)

Niestety nie znam się na tych Crossach, MTB, i innych rowerach:) (miałem górala za czasów komunii, ale zepsuł sie juz sporo lat temu) wiec prosze o pomoc..

Chciałbym kupić jakiś porządny rowerek najlepiej do 1000 zł (wiem nie jest to wygórowana kwota,ale zbliża się wiosna przydałoby się troszke ruchu)

Rower będzie mi służył szczególnie w warunkach drogowych:

leśne ścieżki rowerowe, asfaltowe, chodniki,wypady poza miasto. Czego mogę do takiej kwoty oczekiwać, używki raczej nie wchodzą w grę. Chcę mieć nówkę .

Dziękuje bardzo za pomoc

Napisano

Ładny rowerek ale na samym dole pisze, ze dostepny tylko w wersji 17" .

Jaki będzie dobry dla mnie ???

Jeśli chodzi o hamulce tarczowe to ten ich nie ma, to zle ? chciałbym np zeby miał zmianę biegów w tych "rączkach" byłoby bardziej przyjaźniej dla mnie i wygodniej

pozdro

Napisano

Podaj swój wzrost. Hamulce tarczowe w rowerach za takie pieniądze to złe rozwiązanie tanie hamulce typu v-brake są o niebo lepsze od tanich tarcz :) Co do manetek z takich dobrych modeli zazwyczaj przerzutki są w takiej wersji :) Jeśli rama będzie za mała to zawsze można zadzwonić do tego sklepu i spytać kiedy będą dostępne większe rozmiary, ponieważ piszę tam że jest to na chwilę obecną a nie że nie będzie już ich wcale :)

Napisano

Podaj swój wzrost. Hamulce tarczowe w rowerach za takie pieniądze to złe rozwiązanie tanie hamulce typu v-brake są o niebo lepsze od tanich tarcz :) Co do manetek z takich dobrych modeli zazwyczaj przerzutki są w takiej wersji :)

podałem w pierwszym poście 180cm:] ile musiałbym dopłacić do tych manetek ?

tak zrobię zadzownię i się dopytam co i jak tylko nie wiem która bedzie ok 19" ? :) nogi mam nie az takie b.długie

Napisano

Sądzę że to będzie rozmiar 19-20:) Co do manetek to się nie opłaca, ponieważ Shimano produkuję tylko niskie modele w gripshiftach bo tak się nazywają te manetki w "rączkach" i tylko na przełożenia 3x7 z tego ci się orientuję. Z innych frim takich jak sram to manetki są ale musiałbyś wymienić tylną przerzutkę, ponieważ nie byłaby kompatybilna z manetką srama :D

Napisano

Sądzę że to będzie rozmiar 19-20:) Co do manetek to się nie opłaca, ponieważ Shimano produkuję tylko niskie modele w gripshiftach bo tak się nazywają te manetki w "rączkach" i tylko na przełożenia 3x7 z tego ci się orientuję. Z innych frim takich jak sram to manetki są ale musiałbyś wymienić tylną przerzutkę, ponieważ nie byłaby kompatybilna z manetką srama :D

ta firma Sram to jakoś xle mi się kojarzy, widzę ze jesteś b.młody a juz masz sporo wiedzy na temat rowerów. dzieki tak ogólnie.

czyli w tym buzdzecie do 1000 lepszego roweru nie znajdę? jesli dołożę te 2/3 stówki coś lepszego wyhaczę ??

Napisano

Doświadczenie jako takie jest bo sam szukałem wcześniej dla siebie roweru i sporo nabyłem wiedzy :) Jeśli chodzi o lepszy rower to wątpię że coś uda ci się znaleźć o wiele lepszego :) W tym przedziale rowery są podobne lecz nie do końca różne firmy takie jak np Giant w swoich rowerach wsadzają bardzo słaby osprzęt. Lazaro to dość młoda marka, która próbuję się wybić więc stąd mogą być tanie roweru o dość dobrym osprzęcie :D

Gripshifty - To manetki w "rączkach"

3x7 - To przełożenia czyli masz z przodu 3 biegi a z tyłu 7 :)

Napisano

Tak, dokładasz 430 i masz Krossa Levela A2 z 2012. A tak to polecam ci czytać to forum oraz jakieś artykuły jak w googlach znajdziesz. Ja czytałem 3 mies i coś tam se wiem ;)

Napisano

Tak, dokładasz 430 i masz Krossa Levela A2 z 2012. A tak to polecam ci czytać to forum oraz jakieś artykuły jak w googlach znajdziesz. Ja czytałem 3 mies i coś tam se wiem ;)

Hmm co to tych leveli to nie pomyślałem że mogą być jakieś przeceny :D

a więc tutaj masz tego krossa którego polecał kolega :Dhttp://allegro.pl/kross-level-a2-disc-hydraulika-deore-zobacz-sam-i3053394228.html Hydruliczne hamulce to już fajna sprawa :D

Napisano

Ten rowerek jest bardzo podobny, też warty uwagi :)

http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-mtb-na-alivio-lublin-i3045619271.html

osprzęt dostajesz podobny a wg mnie jest dużo ładniejszy(rama), chociaż to kwestia gustu :)

Aha, może określisz w jakim terenie jeździsz, bo jak są to niewymagające ścieżki, a głównie asfalt to lepszym rozwiązaniem będzie cross( cieńsze i wieksze opony, więc lepsza prędkość) , sam obecnie mam crossa i jestem bardzo zadowolony, bo na asfalcie jest piorunująca róznica w prędkości a w terenie też ujedzie ;)

Napisano

Ten rowerek jest bardzo podobny, też warty uwagi :)

http://allegro.pl/ro...3045619271.html

osprzęt dostajesz podobny a wg mnie jest dużo ładniejszy(rama), chociaż to kwestia gustu :)

Aha, może określisz w jakim terenie jeździsz, bo jak są to niewymagające ścieżki, a głównie asfalt to lepszym rozwiązaniem będzie cross( cieńsze i wieksze opony, więc lepsza prędkość) , sam obecnie mam crossa i jestem bardzo zadowolony, bo na asfalcie jest piorunująca róznica w prędkości a w terenie też ujedzie ;)

mieszkam w terenach lasowych głównie las mam na około, wiec pewnie po leśnych drużkach bede jeżdził, ale asfaltowych i brukowych drózek tez nie brakuje.. sam nie wiem który bedzie w miarę ?

ps.

kolega' młodziutki' troche duza ta dopłata prawie 700 PLN.

mam jeszcze takie pytanie gdzie te rowery mają błotniki ?? przeciez przejadę po kałuży i rzeczy do prania.. hmm

Napisano
mam jeszcze takie pytanie gdzie te rowery mają błotniki ?? przeciez przejadę po kałuży i rzeczy do prania.. hmm

Błotniki kupujesz osobno :laugh: w każdym rowerowym lub na allegro, do wyboru i koloru :laugh:

Napisano

Błotniki kupujesz osobno :laugh: w każdym rowerowym lub na allegro, do wyboru i koloru :laugh:

ok nie wiedziałem, nie kupowałem ngdy rowerru:D hehe. zawsze korzystałem ze swojego ale wyrosłem i przepadł dawno temu..

Napisano

Oj sorry źle popatrzałem na ceny na allegro więc zostaje ci Lazaro lub Kross za dopłatą 428zł, którego podał grzybiarz. :D

ok a powiedz mi jeszcze bo ten jest dosc ciekawy (ale wersja black mi sie bardzoej podoba) czym to sie rózni

http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-v-brake-kolekcja-2013-i3036841882.html

od tego

http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-mtb-na-alivio-lublin-i3029745854.html

Napisano

Chyba tylko ceną :D Nie zauważyłem żeby czymś się różnili :D

tyllko ta limitowana wersja KRoss'a LEvel 2 ma hydrauliczne hamuce ???

cena 1700 ^^ taniej nic nie bedzie???

podoba mi sie ten rower

Napisano

2i regulaminu

wszystko ładnie cacy, ale nie podoba mi sie jego design i te hamulce mechaniczne, wolałbym coś z hydraulicznymi ładnie się prezentują.

rower to także wygląd wiadome...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...