mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Witam serdecznie Chcę się przedstawić :Mateusz wzrost 180 waga 80 kg (podkarpacie) Niestety nie znam się na tych Crossach, MTB, i innych rowerach:) (miałem górala za czasów komunii, ale zepsuł sie juz sporo lat temu) wiec prosze o pomoc.. Chciałbym kupić jakiś porządny rowerek najlepiej do 1000 zł (wiem nie jest to wygórowana kwota,ale zbliża się wiosna przydałoby się troszke ruchu) Rower będzie mi służył szczególnie w warunkach drogowych: leśne ścieżki rowerowe, asfaltowe, chodniki,wypady poza miasto. Czego mogę do takiej kwoty oczekiwać, używki raczej nie wchodzą w grę. Chcę mieć nówkę . Dziękuje bardzo za pomoc
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Jedyny sensowny chyba http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-mocne-mtb-pelne-alivio-blok-i3049466314.html
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Jedyny sensowny chyba LAZARO EVOLUTION V3__MOCNE MTB_PEŁNE ALIVIO + BLOK (3049466314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ładny rowerek ale na samym dole pisze, ze dostepny tylko w wersji 17" . Jaki będzie dobry dla mnie ??? Jeśli chodzi o hamulce tarczowe to ten ich nie ma, to zle ? chciałbym np zeby miał zmianę biegów w tych "rączkach" byłoby bardziej przyjaźniej dla mnie i wygodniej pozdro
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Podaj swój wzrost. Hamulce tarczowe w rowerach za takie pieniądze to złe rozwiązanie tanie hamulce typu v-brake są o niebo lepsze od tanich tarcz Co do manetek z takich dobrych modeli zazwyczaj przerzutki są w takiej wersji Jeśli rama będzie za mała to zawsze można zadzwonić do tego sklepu i spytać kiedy będą dostępne większe rozmiary, ponieważ piszę tam że jest to na chwilę obecną a nie że nie będzie już ich wcale
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Podaj swój wzrost. Hamulce tarczowe w rowerach za takie pieniądze to złe rozwiązanie tanie hamulce typu v-brake są o niebo lepsze od tanich tarcz Co do manetek z takich dobrych modeli zazwyczaj przerzutki są w takiej wersji podałem w pierwszym poście 180cm:] ile musiałbym dopłacić do tych manetek ? tak zrobię zadzownię i się dopytam co i jak tylko nie wiem która bedzie ok 19" ? nogi mam nie az takie b.długie
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Sądzę że to będzie rozmiar 19-20:) Co do manetek to się nie opłaca, ponieważ Shimano produkuję tylko niskie modele w gripshiftach bo tak się nazywają te manetki w "rączkach" i tylko na przełożenia 3x7 z tego ci się orientuję. Z innych frim takich jak sram to manetki są ale musiałbyś wymienić tylną przerzutkę, ponieważ nie byłaby kompatybilna z manetką srama
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Sądzę że to będzie rozmiar 19-20:) Co do manetek to się nie opłaca, ponieważ Shimano produkuję tylko niskie modele w gripshiftach bo tak się nazywają te manetki w "rączkach" i tylko na przełożenia 3x7 z tego ci się orientuję. Z innych frim takich jak sram to manetki są ale musiałbyś wymienić tylną przerzutkę, ponieważ nie byłaby kompatybilna z manetką srama ta firma Sram to jakoś xle mi się kojarzy, widzę ze jesteś b.młody a juz masz sporo wiedzy na temat rowerów. dzieki tak ogólnie. czyli w tym buzdzecie do 1000 lepszego roweru nie znajdę? jesli dołożę te 2/3 stówki coś lepszego wyhaczę ??
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Doświadczenie jako takie jest bo sam szukałem wcześniej dla siebie roweru i sporo nabyłem wiedzy Jeśli chodzi o lepszy rower to wątpię że coś uda ci się znaleźć o wiele lepszego W tym przedziale rowery są podobne lecz nie do końca różne firmy takie jak np Giant w swoich rowerach wsadzają bardzo słaby osprzęt. Lazaro to dość młoda marka, która próbuję się wybić więc stąd mogą być tanie roweru o dość dobrym osprzęcie Gripshifty - To manetki w "rączkach" 3x7 - To przełożenia czyli masz z przodu 3 biegi a z tyłu 7
grzybiarz Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Tak, dokładasz 430 i masz Krossa Levela A2 z 2012. A tak to polecam ci czytać to forum oraz jakieś artykuły jak w googlach znajdziesz. Ja czytałem 3 mies i coś tam se wiem
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Tak, dokładasz 430 i masz Krossa Levela A2 z 2012. A tak to polecam ci czytać to forum oraz jakieś artykuły jak w googlach znajdziesz. Ja czytałem 3 mies i coś tam se wiem Hmm co to tych leveli to nie pomyślałem że mogą być jakieś przeceny a więc tutaj masz tego krossa którego polecał kolega http://allegro.pl/kross-level-a2-disc-hydraulika-deore-zobacz-sam-i3053394228.html Hydruliczne hamulce to już fajna sprawa
Grzesiekk Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Ten rowerek jest bardzo podobny, też warty uwagi http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-mtb-na-alivio-lublin-i3045619271.html osprzęt dostajesz podobny a wg mnie jest dużo ładniejszy(rama), chociaż to kwestia gustu Aha, może określisz w jakim terenie jeździsz, bo jak są to niewymagające ścieżki, a głównie asfalt to lepszym rozwiązaniem będzie cross( cieńsze i wieksze opony, więc lepsza prędkość) , sam obecnie mam crossa i jestem bardzo zadowolony, bo na asfalcie jest piorunująca róznica w prędkości a w terenie też ujedzie
grzybiarz Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Hmm co to tych leveli to nie pomyślałem że mogą być jakieś przeceny Są, są : http://www.mudserwis.com/kross-level-a2-2012-p-2287.html
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Ten rowerek jest bardzo podobny, też warty uwagi http://allegro.pl/ro...3045619271.html osprzęt dostajesz podobny a wg mnie jest dużo ładniejszy(rama), chociaż to kwestia gustu Aha, może określisz w jakim terenie jeździsz, bo jak są to niewymagające ścieżki, a głównie asfalt to lepszym rozwiązaniem będzie cross( cieńsze i wieksze opony, więc lepsza prędkość) , sam obecnie mam crossa i jestem bardzo zadowolony, bo na asfalcie jest piorunująca róznica w prędkości a w terenie też ujedzie mieszkam w terenach lasowych głównie las mam na około, wiec pewnie po leśnych drużkach bede jeżdził, ale asfaltowych i brukowych drózek tez nie brakuje.. sam nie wiem który bedzie w miarę ? ps. kolega' młodziutki' troche duza ta dopłata prawie 700 PLN. mam jeszcze takie pytanie gdzie te rowery mają błotniki ?? przeciez przejadę po kałuży i rzeczy do prania.. hmm
Grzesiekk Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 mam jeszcze takie pytanie gdzie te rowery mają błotniki ?? przeciez przejadę po kałuży i rzeczy do prania.. hmm Błotniki kupujesz osobno w każdym rowerowym lub na allegro, do wyboru i koloru
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Błotniki kupujesz osobno w każdym rowerowym lub na allegro, do wyboru i koloru ok nie wiedziałem, nie kupowałem ngdy rowerru:D hehe. zawsze korzystałem ze swojego ale wyrosłem i przepadł dawno temu..
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Oj sorry źle popatrzałem na ceny na allegro więc zostaje ci Lazaro lub Kross za dopłatą 428zł, którego podał grzybiarz.
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Oj sorry źle popatrzałem na ceny na allegro więc zostaje ci Lazaro lub Kross za dopłatą 428zł, którego podał grzybiarz. ok a powiedz mi jeszcze bo ten jest dosc ciekawy (ale wersja black mi sie bardzoej podoba) czym to sie rózni http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-v-brake-kolekcja-2013-i3036841882.html od tego http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-mtb-na-alivio-lublin-i3029745854.html
Mlodziutki Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Chyba tylko ceną Nie zauważyłem żeby czymś się różnili
mydesign Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Chyba tylko ceną Nie zauważyłem żeby czymś się różnili tyllko ta limitowana wersja KRoss'a LEvel 2 ma hydrauliczne hamuce ??? cena 1700 ^^ taniej nic nie bedzie??? podoba mi sie ten rower
grzybiarz Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 A2 nie limitowana, ta którą ja ci wstawiłem
mydesign Napisano 28 Lutego 2013 Autor Napisano 28 Lutego 2013 ok moge dołozyć do 1500 max zależy mi na tych hydraulicznych hamulcach sa jeszcze jakies inne rowery porównywalne z tym KROSS'em A2 XC ?
mydesign Napisano 28 Lutego 2013 Autor Napisano 28 Lutego 2013 Kross HEXAGON X6 czarny mat - MTB (Górskie) mogłbyś mi napisać czym on się róznia od 2 ??? jest nawet ciut tańszy [pzdr
Mod Team Puklus Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Napisano 28 Lutego 2013 http://allegro.pl/rower-mtb-vortex-26-pelne-alivio-27-biegow-gratisy-i3051321772.html jedyną słaba stroną jest widelec co w tym zakresie cenowym jest normalne. napęd 3x9 co jest raczej rzadkością i to alivio jest optymistyczne. Ja bym sie nad takim zastanowił, choć nie ma wzmianki na temat geometrii.
mydesign Napisano 28 Lutego 2013 Autor Napisano 28 Lutego 2013 2i regulaminu wszystko ładnie cacy, ale nie podoba mi sie jego design i te hamulce mechaniczne, wolałbym coś z hydraulicznymi ładnie się prezentują. rower to także wygląd wiadome...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.