kalisiek Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam. Ostatnio z kumplami zrobiliśmy rampe 25 cm (rampeczka). Fajnie się skakało, ale gdy stracilem przyczepnosc (topniejacy śnieg) i w tym czasie byłem centymetry przed rampa. gdy już leciałem tylnie koło zaczęło mnie wyprzedać i wyladowalem... Na główkę przez kierownice. Działo się to tak szybko że nie wiedziałem co się dzieje. odziwo nic mi się nie stało. Gdy się pozbieralem okazało się że wykrzywila mi się klamka od przedniego hamulca. I tu moje pytanie czy mógłbym ja naprostować? Wiem że było już już parę tematów z krzywymi klamkami ale sam nie wiem. Próbować prostowac czy kupić nowa? Doradzcie mi coś. Hamulce to shimano m 446 klamki m 505. Z góry dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 W imadło i prostuj, delikatnie. Kiedyś przejeżdżałem przez wąski mostek i przywaliłem klamką w barierki. Wykrzywiła się, oczywiście, ale naprostowałem w imadle i problemów z nią nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 ale czy ona nie peknie? nie chcem kupować nowej bo pójdzie 80 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ryzyko że pęknie zawsze jest bo to aluminium a z tym różnie bywa. Prostuj a jak pęknie to trudno chyba że jest krzywa na tyle że można jej używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 mozna jej używać ale chcem ja wyprostować bardziej ze względów estetycznych. Jest zgieta 2 cm w dól Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Nie powinno być źle, prostuj delikatnie i obserwuj miejsce wygięcia. W imadło przez szmatę i do dzieła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mi nie pękła, więc jest szansa ze się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 dzieki. Będę próbował prostowac. A gdyby pekla to jak mam ja wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jeżeli znasz się na tym, to zamawiasz nową klamkę, wymieniasz i zalewasz układ. Jeśli się nie znasz to kupujesz klamkę i dajesz do rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cała klamka do wymiany czyli odkręcasz przewód i klamkę od kierownicy i wsio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A układ mi się nie zapowietrzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A układ mi się nie zapowietrzy? Nowa klamka będzie bez oleju, czy wypełniona powietrzem. Odpowiedź już znasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jak byś prostował to uważaj żeby nie przegiąć w drugą stronę bo to osłabia metal, patrz uważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 dzieki za odpowiedzi. na razie to zostawię jak jest, a jak zrobi się cieplej to będę prostowac bo teraz jest wszystko namarzniete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.