Ziba998 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam Mam okazję kupić powyższy amortyzator. Ma on 130 mm skoku, rurę sterową 1.1/8 cala. Długość sterówki to 18 cm. Czy ten amortyzator z takimi parametrami wejdzie mi do ramy Sign DS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 jaka jest długość główki ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziba998 Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Oj nwm bo nie mam teraz za bardzo dostępu do roweru, dlatego się pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Przy 130 mm długości główki ramy wejdzie i to ze sporym zapasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 A skąd wiesz, że główka ma 130 mm ? Co do amorka, to skok jest taki jak montowany w nim seryjnie wideł, sterówka nie najdłuższa, więc tu jedynie może być problem, choć z tego co widzę, to Sign DS nie ma jakiejś strasznie wysokiej główki, więc powinno pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Tak podaje producent przy opisie geometrii tej ramy-130 mm.Sterówka tego amora jest długa więc wejdzie do praktycznie każdej ramy,prócz tych największych rozmiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Przy 130 mm długości główki ramy wejdzie i to ze sporym zapasem. Skąd ta pewność? Przy główce ramy 13cm będzie lipa, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ja mam główkę ramy 12cm, sterówkę amora właśnie 18cm i przy bardzo niskich sterach i mostku 4,5cm jest na styk, o podkładkach nie ma mowy. Logiczne więc że przy główce ramy 13cm zabraknie tego 1cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ja przy główce 14cm miałem sterówkę 195 i była mocno na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Gdyby Sign wymagał sterów (pół-)zintegrowanych, taki zestaw miałby rację bytu. 130+10mm i zostaje mniej więcej 40mm na mostek. Ponieważ jednak Sign wymaga sterów zewnętrznych, które są o wiele wyższe - mniej więcej 25mm, na mostek zostanie jakieś 25mm. A to już nie jest bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 No,cóż nie sądziłem,że ta rama jest aż tak przedpotopowa,że chodzi na zewnętrznych sterach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi