Skocz do zawartości

[zakup] zakup przez internet wskazówka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się podzielić z forumowiczami moimi doświadczeniami w zakupie roweru. Oczywiście starym wygą do niczego nie przyda się moja obserwacja gdyż oni wiedzo jak i co kupić.

Na wiosnę ciocia z wujkiem poprosili mnie o zakup 2 rowerów. Jako że są to ludzie starej daty, usłyszawszy o tym że w Internecie można kupić rower sporo taniej zlecili to mnie. Na rowery przeznaczyli 2500zł

Wuj chce trekinga a ciocia klasyczną damkę.

Po przeszukaniu głównie allegro zauważyłem że ruch rowerowy juz się zaczyna. Przy interesujących ofertach jest kilka zakupów z dzisiejszego dnia.

Rower za 1090 + 55zł przesyłka, kupiło u pewnego użytkownika 8 osób. Postanowiłem napisać do właściciele sklepu czy od tej kwoty możliwy jest jeszcze rabat. Okazało się że pan zaokrąglił kwotę do 1000zł i zaproponował wysyłkę gratis.

Postanowiłem napisać do kilku sklepów w tej samej sprawie. Ku mojemu zaskoczeniu w 70% możliwe są jeszcze rabaty od super promocji z allegro.

Także warto czasami poświęcić kilka minut na maila i kupić coś jeszcze taniej niż bezmyślnie kliknąć kup teraz. Pewnie ktoś powie że 100zł czy 200zł to nie majątek, a za te pieniążki można zakupić jakiś strój rowerowy czy np. kask. Ciekaw jestem czy za rowery w granicach 3000-6000zł można urwać te 200-500zł.?

Nie wiem czy mowa jest o nowych rowerach, jeśli o używanych to polecam uważać na atrakcyjne ceny niemieckich marek, dobrze jest poprosić o numer / fotkę ramy celem sprawdzenia legalności.

W takiej sytuacji oferent najczęściej zrywa kontakt. Takie są moje i moich znajomych doświadczenia z zakupami rowerów na portalach aukcyjnych.

Przy zakupie poza szczęsciem co do stanu technicznego roweru obowiązkowo poproś o prostą umowę kupna sprzedaży , w której poza danymi sprzedającego konieczne jest wpisanie numeru ramy i oświadczenie o braku wad prawnych co do zakupionego roweru.

Powiem wprost - jestem w stanie zrozumieć, iż dzisiaj wszystko sporo kosztuje, często niekoniecznie słusznie, no ale na Boga czy naprawdę nie irytuje was takie 'skubanie'? Towarzisze, opamiętajcie się. Poza tym jeśli już mówimy o radykalnie oszczędnych zakupach, polecam opuścić allegro udając się bezpośrednio do internetowych sklepów.

Rower za 1090 + 55zł przesyłka, kupiło u pewnego użytkownika 8 osób. Postanowiłem napisać do właściciele sklepu czy od tej kwoty możliwy jest jeszcze rabat. Okazało się że pan zaokrąglił kwotę do 1000zł i zaproponował wysyłkę gratis.

Nie wiem czy mowa jest o nowych rowerach, jeśli o używanych to polecam uważać na atrakcyjne ceny niemieckich marek, dobrze jest poprosić o numer / fotkę ramy celem sprawdzenia legalności.

W takiej sytuacji oferent najczęściej zrywa kontakt. Takie są moje i moich znajomych doświadczenia z zakupami rowerów na portalach aukcyjnych.

To wygląda na sprzedaż przez sklep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...