kamilmat90 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam, Chciałbym się podzielić z forumowiczami moimi doświadczeniami w zakupie roweru. Oczywiście starym wygą do niczego nie przyda się moja obserwacja gdyż oni wiedzo jak i co kupić. Na wiosnę ciocia z wujkiem poprosili mnie o zakup 2 rowerów. Jako że są to ludzie starej daty, usłyszawszy o tym że w Internecie można kupić rower sporo taniej zlecili to mnie. Na rowery przeznaczyli 2500zł Wuj chce trekinga a ciocia klasyczną damkę. Po przeszukaniu głównie allegro zauważyłem że ruch rowerowy juz się zaczyna. Przy interesujących ofertach jest kilka zakupów z dzisiejszego dnia. Rower za 1090 + 55zł przesyłka, kupiło u pewnego użytkownika 8 osób. Postanowiłem napisać do właściciele sklepu czy od tej kwoty możliwy jest jeszcze rabat. Okazało się że pan zaokrąglił kwotę do 1000zł i zaproponował wysyłkę gratis. Postanowiłem napisać do kilku sklepów w tej samej sprawie. Ku mojemu zaskoczeniu w 70% możliwe są jeszcze rabaty od super promocji z allegro. Także warto czasami poświęcić kilka minut na maila i kupić coś jeszcze taniej niż bezmyślnie kliknąć kup teraz. Pewnie ktoś powie że 100zł czy 200zł to nie majątek, a za te pieniążki można zakupić jakiś strój rowerowy czy np. kask. Ciekaw jestem czy za rowery w granicach 3000-6000zł można urwać te 200-500zł.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jeszcze 2 tygodnie takie rabaty mogą być, w połowie marca już ceny pójdą w górę i ciężej będzie coś wynegocjować. Rowery najbardziej opłaca się kupować jesienią, bo wtedy są wyprzedaże do nawet 50%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunio Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Nie wiem czy mowa jest o nowych rowerach, jeśli o używanych to polecam uważać na atrakcyjne ceny niemieckich marek, dobrze jest poprosić o numer / fotkę ramy celem sprawdzenia legalności. W takiej sytuacji oferent najczęściej zrywa kontakt. Takie są moje i moich znajomych doświadczenia z zakupami rowerów na portalach aukcyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adiF Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Przy zakupie poza szczęsciem co do stanu technicznego roweru obowiązkowo poproś o prostą umowę kupna sprzedaży , w której poza danymi sprzedającego konieczne jest wpisanie numeru ramy i oświadczenie o braku wad prawnych co do zakupionego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Samo kliknięcie "Kup Teraz" jest umową prawnie wiążącą, więc wydaje mi się, że w przypadku roweru taka umowa jest zbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Powiem wprost - jestem w stanie zrozumieć, iż dzisiaj wszystko sporo kosztuje, często niekoniecznie słusznie, no ale na Boga czy naprawdę nie irytuje was takie 'skubanie'? Towarzisze, opamiętajcie się. Poza tym jeśli już mówimy o radykalnie oszczędnych zakupach, polecam opuścić allegro udając się bezpośrednio do internetowych sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertLange Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Rower za 1090 + 55zł przesyłka, kupiło u pewnego użytkownika 8 osób. Postanowiłem napisać do właściciele sklepu czy od tej kwoty możliwy jest jeszcze rabat. Okazało się że pan zaokrąglił kwotę do 1000zł i zaproponował wysyłkę gratis. Nie wiem czy mowa jest o nowych rowerach, jeśli o używanych to polecam uważać na atrakcyjne ceny niemieckich marek, dobrze jest poprosić o numer / fotkę ramy celem sprawdzenia legalności. W takiej sytuacji oferent najczęściej zrywa kontakt. Takie są moje i moich znajomych doświadczenia z zakupami rowerów na portalach aukcyjnych. To wygląda na sprzedaż przez sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.