Skocz do zawartości

[Zbiorniczek wyrównawczy] Hayes i końcówka do odpowietrzania

TriggaHappy

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry jeśli źle nazwałem temat ale nie mam pomysłu jak to poprawnie nazwać.

Czy można gdzieś dostać końcówkę do odpowietrzania hayesów ktora sie wkreca w zbiorniczek wyrównawczy w klamce ?

Taka jak na zdjęciu:

hayes-stroker-lever-bleed-nipple-insert-47073.jpg

Odpowietrzyłem dzisiaj ( po długich a ciężkich ) moje stare strokery bez tej końcówki - nikomu nie polecam takiej zabawy. Zrobiłem sobie sam taką końcówkę ale nie będe sie rozpisywał jak, bo to nie ma sensu, już i tak jej nie ma. Wiem że w bleed kicie hayesa jest wszystko razem z tą końcóweczką ale nie opłaca mi sie kupować całego zestawu bo wszystko mam oprocz takiej koncoweczki. Rok temu widzialem w jakims polskim sklepie internetowym dokładnie taka sama koncoweczke za jakies 12 zl. Drogo jak na takja pierdółke ale skusiłbym sie. Po prostu musze widziec czy w wezyku sa babelki powietrza czy nie, takie odpowietrzanie na szybko typu "przepuść 50ml płynu przez cały ukłąd i zakrec " nie wchodzą w gre. Ma ktoś jakieś namiary na to albo jakiś zamiennik ? Wszelkie sugestie mile widziane.

kolego żeby odpowietrzyć jakiekolwiek hamulce, nie potrzeba takiego gówienka zakładać. Odkręć całą pokrywę, poproś kolegę żeby dolewał i pompował, a ty w tym czasie zakręcaj i odkręcaj. Pamiętaj, że gdy kolega poczuje, że klamka jest twardsza po kilku podpompowaniach dajesz komendę trszymaj i odkręcasz odpowietrznik w zacisku. Aby ni tracić oleju pod wężyk podłóż czysty pojemnik. Pamiętaj o wyjęciu klocków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...