TriggaHappy Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Sorry jeśli źle nazwałem temat ale nie mam pomysłu jak to poprawnie nazwać. Czy można gdzieś dostać końcówkę do odpowietrzania hayesów ktora sie wkreca w zbiorniczek wyrównawczy w klamce ? Taka jak na zdjęciu: Odpowietrzyłem dzisiaj ( po długich a ciężkich ) moje stare strokery bez tej końcówki - nikomu nie polecam takiej zabawy. Zrobiłem sobie sam taką końcówkę ale nie będe sie rozpisywał jak, bo to nie ma sensu, już i tak jej nie ma. Wiem że w bleed kicie hayesa jest wszystko razem z tą końcóweczką ale nie opłaca mi sie kupować całego zestawu bo wszystko mam oprocz takiej koncoweczki. Rok temu widzialem w jakims polskim sklepie internetowym dokładnie taka sama koncoweczke za jakies 12 zl. Drogo jak na takja pierdółke ale skusiłbym sie. Po prostu musze widziec czy w wezyku sa babelki powietrza czy nie, takie odpowietrzanie na szybko typu "przepuść 50ml płynu przez cały ukłąd i zakrec " nie wchodzą w gre. Ma ktoś jakieś namiary na to albo jakiś zamiennik ? Wszelkie sugestie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 kolego żeby odpowietrzyć jakiekolwiek hamulce, nie potrzeba takiego gówienka zakładać. Odkręć całą pokrywę, poproś kolegę żeby dolewał i pompował, a ty w tym czasie zakręcaj i odkręcaj. Pamiętaj, że gdy kolega poczuje, że klamka jest twardsza po kilku podpompowaniach dajesz komendę trszymaj i odkręcasz odpowietrznik w zacisku. Aby ni tracić oleju pod wężyk podłóż czysty pojemnik. Pamiętaj o wyjęciu klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TriggaHappy Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Przemilcze sugestie powyżej ale dzieki mimo wszystko. Znalazlem juz koncowke http://roweryokey.pl/koncowka-wezyka-odpowietrzajacego-stroker.html temat mozna zamknąć/ przenieść do kosza. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.