Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

135mm to stary standard na rychłoupinak (quick release).  Rama zaś ma offset aby pomieścić gruby papuć bez kolizji z łańcuchem. 

IMG_9193.jpeg

https://theradavist.com/throw-the-parts-bin-at-it-morgans-26-surly-pugsley/

…mając to na uwadze należy zapleść koło asymetrycznie aby siedziało centralnie w ramie:

https://surlybikes.com/uploads/downloads/Pugsley_Instructions.pdf

• +1 pomógł 1
Napisano

Koledzy, a jak to jest z rozstawem kolan? Bo skoro rama ma offset, to i suport nienormatywny? 

Zdaje się, że widziałem kiedyś jakąś recenzję tłuścioszka, gdzie ów recenzent o owe kolana zatroskał się....

• +1 pomógł 1
Napisano

Suport ma setę szerokości.  Warto giąć giry na beczce zanim się zacznie przygodę na grubo 🤡

• Haha 2
Napisano

Zależy od tego na której półkuli jest rzeczony podmiot, którą półkulę ma dominującą oraz od kierunku wiatru wypuszczanego z opony.  Chyba.

Napisano

Wejdzie guma 29x3”, suport jest szerszy o 27mm od standardowego.  Jak kto stoi jak John Wayne to obejdzie się bez beczki. 

• Haha 3
Napisano

Można mieć bekę z beczką brzeczki ;)

Trek to masówa z puszek po budwajzerze, nie twierdzę, że nieudana ale taka jakaś…dająca komerą i pospolitością, jak na moje gusta.
Surly jawi się na tym tle jako wybór bardziej świadomego antymejnstrimowca a przy tym z chęcią przywdziewający różne buty jak najdzie wola i ochota.
Bierz Pan, będziesz rad i kontent. 

• +1 pomógł 3
Napisano

Mityczny q-factor jest akurat moim najmniejszym zmartwieniem fatowym, jakoś się przesiadam z roweru na rower i nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Ale ja jestem duży, więc może nadrabiam to długością nóg, która te odczucia niweluje? Ciężko stwierdzić. 

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Spoko, tak z czystej ciekawości dopytałem, bo mi to utkwiło w pamięci, sam kiedyś miałem krótką fascynację takim rowerem (fatem); chociaż tak naprawdę żałuję, że nie kupiłem na OLX starego Pine Mountain jeszcze ze sztywnym widelcem, mimo wszystko byłby to bardziej sensowny zakup niż retro 26" :) na którego się napaliłem swego czasu

No ale chcę się fulla pozbyć, nie moja melodia, jak trochę lochy przewietrzę to może coś do ciorania i ciągłego przerabiania przytulę :) 

Edytowane przez spidelli
Napisano

Tak samo jak stare Audi z 78’ nie jest warte przepłacania.  Dla jednego, a dla drugiego jak najbardziej.  Każdemu wedle gustu, sakwy i biustu 😘

Faktem jest, że cena samego ramsetu to obecnie około 800-900 łabędzi czy tam ojro.  Są sprzęty popularne tańsze i droższe wychodzące w mniejszym nakładzie, efekt skali.  Poza tym, w ciągu kilku lat śledzenia OLki widziałem kilka (kilku?) Staszków a Pugsley jakoś nie bardzo…

Jak kto chce wydać dwa kafle a wymagania ma za cztery, to lepiej być turbo cierpliwym.

22 minuty temu, spidelli napisał:

(…) to może coś do ciorania i ciągłego przerabiania przytulę :) 

Pokaż lepiej co masz w kartonie 😄

Szyszkowa Góra nadal do wyrwania bywa…powodzenia i trwałości w związku życzę!

41 minut temu, akkwlsk napisał:

Mityczny q-factor jest akurat moim najmniejszym zmartwieniem fatowym, jakoś się przesiadam z roweru na rower i nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Ale ja jestem duży, więc może nadrabiam to długością nóg, która te odczucia niweluje? Ciężko stwierdzić. 

Stalove cojones, innit bruv? ;) 

• +1 pomógł 1
  • Haha 2